WordPress weboldalkészítés könnyen és gyorsan: részletes útmutató lépésről lépésre!

2024.06.27.
Olvasási idő: 14 perc

Hogyan építs magadnak WordPress alapú weboldalt

Hiszed vagy sem, a WordPress weboldalkészítés a nulláról az egyik legfontosabb készség, amit érdemes megtanulnod.

Érdemes kitartanod a bejegyzés végig, mert…

 • … Ha tudod, hogyan készíts saját honlapot, rengeteg pénzt spórolhatsz meg webfejlesztésen.
 • Ezen ha követed a piaci trendeket, új dolgokat építhetsz be a weboldaladba anélkül, hogy szükséged lenne egy programozó segítségére.
 • Versenyelőnyre tehetsz szert a versenytársakkal szemben, mert amíg ők a fejlesztőkkel való konzultáció miatt lassan haladnak, te képes leszel a gyors változtatásokra.

Az itt bemutatott „csináld magad” megközelítés (programozási készségek nélkül) rendkívül költséghatékony. A domain és tárhely költségektől eltekintve, akár ingyen is tudod működtetni a WordPress alapú honlapodat.

Ha WordPress honlapot szeretnél építeni, itt van az egész folyamat lépésről lépésre:

 1. Vásárolj tárhelyet és domain nevet
 2. Alap WordPress telepítése
 3. Ismerkedj meg a WordPress admin felületével
 4. Válassz egy dizájnt a weboldaladhoz
 5. Szerezd be a bővítményeket weboldalad képességeinek kibővítéséhez
 6. Hozz létre alapvető oldalakat
 7. Fontold meg a blogindítást

1. lépés: Vásárolj tárhelyet és domain nevet

A weboldal készítés legegyszerűbb és leggyorsabb része a tárhely és domain név vásárlás.

Először is mi a különbség a tárhely és a domain név között?

A domain név lényegében egy olyan internetes cím, ami a weboldalak azonosítására szolgál. Gondolj rá úgy, mint egy ház címére, amely megmutatja, hol található a weboldal a világhálón. A tárhely pedig egy olyan szolgáltatás, ahol a weboldalak és az azokhoz tartozó fájlok tárolódnak. Képzeld el, mint egy virtuális tárolóhelyet, ahol az internetes információk és adatok biztonságosan és hozzáférhetően vannak elhelyezve.

Tehát, a domain cím az útmutató a weboldalhoz, míg a tárhely a hely, ahol az adatok és a weboldalak „laknak”.

Tárhelyszolgáltató

Több tucat, ha nem több száz cég foglalkozik tárhely szolgáltatással és domain név regisztrációval. Ahhoz, hogy ne bonyolítsuk túl a dolgokat, érdemes mindent egyetlen cégtől beszerezni egy-két lépésben.

Ebben a bejegyzésben, mi a Tárhely.Eu-t mutatjuk be, mert:

 • A legtöbb hazai weboldaltulajdonos már minket választott
 • Többszörös Business Superbrands díjas szolgáltató vagyunk!
 • Mi segítünk! 1 órán belül válaszol support csapatunk az esetek 80%-ában
 • WordPress-webmesteri vagy rendszergazdai csapatunk több ezer WordPress optimalizálásában, javításában segédkezett már. Neked is segíthetünk?
 • WordPress kényelmi és extra funkciók, segítségek sokaságát kínáljuk (WP Előretelepítés, WP Gyorsító & Optimalizáló, WP Biztonsági funkciók, Ajándékok, WP Kezelő, WP Cache stb.)
 • Tapasztalat, megbízhatóság: az ország legnagyobb webhoszting támogatói csapata, profi senior kollégák 17+ év tapasztalat, cégünk 13 éves, munkatársaink közül többen 17+ éves szakmai tapasztalattal is rendelkeznek online rendszerek, weboldalak kiszolgálásában
 • Prémium hardveres csúcstechnológiával szolgáljuk ki a weboldalakat
 • 2020, 2021 és 2022 évben végzett országos, független reprezentatív telefonos közvélemény kutatás alapján mi vagyunk Magyarország legnépszerűbb tárhely szolgáltatója.
 • Még biztonságosabb: 3 adatközpont + 1 adatmentő szerverteremben biztosítunk 100% offsite adatmentést weboldaladnak

A tárhely megvásárlása

Ebben a bejegyzésben, mi egy WordPress alapú weboldalt hozunk létre, és ezt javasoljuk neked is. Ehhez az első teendőd, hogy navigálj el aWordPress tárhely vásárlás oldalára.

Válaszd ki a preferenciádnak megfelelő csomagot. Ha tanácstalan vagy, válaszd a legnépszerűbbet.

Miután sikerült kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet, kattints a megrendelés gombra és kövesd végig az 5 lépésből álló folyamatot.

A folyamat során lehetőséget van kiválasztani, hogy a rendszer előre telepítsen neked egy WordPress motort, így akár ezen a ponton már előre is dolgozhatsz. Ezen kívül tudsz előre kérni bővítményeket, amik így a WordPress telepítéssel együtt létrejönnek.

Ha bármelyik pontnálelakadnál, készségesen segítünk az alábbielérhetőségeken.

Domain név vásárlás

Második lépés a domain név regisztráció. Ez lesz a weboldalad neve és elérhetősége az interneten.

Sok szempontot érdemes mérlegre helyezni a domain név választásnál. Egyéni vállalkozóként sokan a saját nevüket veszik meg domain név formájában, de ugyanez igaz bármely vállalkozás esetében. Ha van egy vállalkozásod, érdemes azt a nevet megvenni a weboldaladhoz is.

Ha más szempontból közelítenéd meg a dolgot, akkor érdemes egy olyan kifejezés köré építeni, amely a tevékenységedhez kapcsolódik.

Egy jó domain név kiválasztásakor a következő tulajdonságokat érdemes szem előtt tartani:

 • Rövid és könnyebben megjegyezhető.
 • Könnyű leírni – biztos nem akarod, hogy az emberek azon tűnődjenek, hogyan keressenek az oldaladra.
 • A tevékenységeddel vagy a célpiacoddal kapcsolatos kulcskifejezésekre épül – például egy pizzéria esetén érdemes a weboldal nevében szerepeltetni a pizza szót, annak szinonímáját vagy más, hozzá kapcsolódó kulcsszót.
 • Márkázható – egyedi hangzású, semmihez sem hasonló, ami már elérhető a piacon.

Bővebben írtunk a jó domain választásáról,olvass bele a részletekért.

Maga a domain név regisztráció szintén hihetetlenül egyszerű. Nyisd meg azúj domain regisztráció oldalt és a keresőbe gépeld be a nevet, amit kiválasztottál. Ha szabad a név, akkor kattints akosárba gombra, majd amegrendelés leadása gombra, és kövesd végig a folyamatot.

2. lépés: Alap WordPress telepítése

Miután elkészült a tárhelyed és a domained, a következő lépése, hogy el tudd kezdeni a weboldalad felépítését, telepítened kell egy alap WordPresst, amit utána testre tudsz szabni. Ha a tárhely vásárlásnál bepipáltad az előre telepítést, akkor ezt a pontot át is ugorhatod, hszen már rendelkezésedre áll egy alap. Mindenesetre a következő részt érdemes elolvasni, hogy kicsit többet megtudj a WordPressről.

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

Miért a WordPress?

Az igazat megvallva, nagyon sokféle Tartalomkezelő Rendszerek (CMS) létezik, amit a weboldalad szerkesztéséhez használhatsz. AWikipédia listája szerint több mint 100 féle CMS közül válogathatsz.

A CMS alapötlete, hogy egy könnyen használható eszközöket adjon neked, így szerkesztheted az oldal tartalmát anélkül, hogy értenél a kódoláshoz. Szerencsére azonban a statisztikák leegyszerűsítik a választást.

Jelenleg (a cikk írásakor) közel 2 milliárd weboldal található az interneten! A WordPress az összes weboldalnak több, mint 43%-ának az alapja. Ez azt jelenti, hogy durván minden második weboldal, amit netezés közben megnyitsz, a WordPressre épül.

A WordPress előnyei néhány pontban felsorolva:

 • nyílt forráskódú
 • ingyenes
 • a legjobb alap a csináld magad weboldalak és webshopok készítéséhez
 • extrém rugalmas – bármilyen típusú weboldalt futtathatsz rajta
 • gyors, optimalizált és biztonságos
 • SEO barát
 • könnyebbé teszi a közösségi média promókat

WordPress telepítés

1.) Ehhez először is lépj be a tárhelyen az admin fiókodba.

2.) Miután beléptél, menj tovább a cPanelre.

3.) Mielőtt telepítenéd a WordPresst, egy SSL tanúsítványt kell rendelned a domain nevedhez, így biztonságossá téve a weboldalt.

Görgess le a Biztonság elnevezésű dobozhoz, majd azon belül kattints az SSL/TLS menüre.

Jobb oldalt találsz további almenüket. Felülről a 3., azaz aTanúsítványok (CRT) résznél lévő linkre(SSL-tanúsítványok generálása, megtekintése, feltöltése vagy törlése) kattints.

Nálad a most megvett domain neved fog megjelenni. Kattints a telepítsre.

Ezzel a rendszer automatikus kitölti a tanúsítványokat, neked csak annyit kell tenned, hogy az oldal alján rányomsz a tanúsítvány telepítése gombra, és kész is!

4.) Ezután navigálj vissza a cPanel kezdőoldalára és görgess le legalulra a Softaculous Apps Installer részhez és ott kattints a WordPressre.

5.) Miután betöltött az oldal, kattints a Telepítés gombra.

6.) Ezután szépen sorban eszközölni kell néhány alapbeállítást:

 1. A szoftver telepítés szekcióban a domain előtti részt állítsd át https-re.
 2. Az oldal beállítások boxban adj nevet és rövid leírást a weboldaladnak.
 3. Az admin fiók boxban adj meg egy felhasználónevet és jelszót. Bármit megadhatsz, de érdemes kerülni az admin szót, hogy elkerüljük a feltörést. E-mail címnek pedig azt add meg, amit rendszeresen használsz.
 4. Végül pedig a nyelvi beállításnál állítsd be a magyart, majd legalul, mielőtt még rányomnál a telepítés gombra, add meg alatta az email címed, így telepítés után kimegy egy levél minden fontos infóról. Ezt a levelet érdemes elmenteni ha később szükség lenne rá. (A többi beállítással nem kell foglalkozni, mert bővítményeket és témát később állítunk majd be az admin felületen.

Készen is vagyunk! Sikeresen telepítetted a WordPress motort a weboldaladhoz. Ezután az adminisztrátori, röviden admin felületre fogunk belépni, hogy elkezdjük az igazi munkát!

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

3. lépés: Ismerkedj meg a WordPress admin felületével

Ismerkedj meg a WordPress admin felületével

Az admin felületre alapértelmezetten az wp-admin oldalon tudsz belépni. Az alábbi linket kell használnod (természetesen a saját domain neveddel):

https://domainneved.hu/wp-admin/

Itt a telepítéskor megadott felhasználónévvel és jelszóval tudsz belépni, majd miután ezt megtetted, az alábbi felülettel fogsz találkozni.

A WordPress admin felületén az alábbi menükkel fogsz találkozni alapértelmezetten:

 1. Vezérlőpult: Itt verziótól függően más üdvözlő üzenetet láthatsz, de ez ne zavarjon össze. Ezen az oldalon egy összesítőt látsz a honlapoddal kapcsolatban. A jobb felső sarokban ha rákattintasz a képernyő opciók fülre, akkor testre tudod szabni, hogy milyen elemek jelenjenek meg ezen az oldalon.
 2. Bejegyzések: Itt lesznek a blog bejegyzéseid.
 3. Média: Minden kép, videó és összes fájl amit feltöltesz, itt érhetők el egy helyen.
 4. Oldalak: Itt tudod létrehozni és szerkeszteni a weboldaladhoz tartozó oldalakat.
 5. Hozzászólások: Ha engedélyezed a hozzászólásokat a bejegyzéseidhez, ezen az oldalon tudod moderálni azokat.
 6. Megjelenés: Ezen az oldalon tudod cserélni a weboldalad megjelenéséért, dizájnjáért felelős sablonokat és központi menüt is itt tudsz létrehozni.
 7. Bővítmények: Itt tudsz hozzáadni kiegészítőket, plusz funkciókat a weboldaladhoz.
 8. Felhasználók: Itt kezelheted a felhasználókat, amelyek hozzáférhetnek a weboldal kezelőfelületéhez.
 9. Eszközök: Ez az az oldal, ami nagy valószínűséggel sosem fogsz használni. Itt költöztetni akarod a weboldalad egy másik helyre, akkor itt lesz lehetőséged exportálni és importálni a fájlokat.
 10. Beállítások: Itt tudod szerkeszteni az alap beállításokat. Ezeket csak a legelső alkalommal kell beállítani, utána már más dolgod nem lesz itt. Később, amikor letöltesz plusz bővítményeket, akkor azok beállításai is megjelenhetnek itt.

Ezek lennének az alap menük. Amikor új bővítményt töltesz le, akkor azoknak megfelelően új menük jelennek meg, ahol az adott kiegészítőt tudod szerkeszteni.

Nézzük is az alapbeállításokat, amiket az első alkalommal érdemes elvégezni. Kattints a beállítások menüre és végezd el a következő beállításokat.

Általános beállítások

A WordPress telepítse során megadott nevet, rövid leírást és admin email címet tudod itt módosítani. Ezen kívül nyelvet, időzónát és formátumokat tudsz itt módosítani.

A telepítés során a legtöbb dolgot már beállítottuk, ezért itt most maximum a dátum és időformátumot érdemes testre szabni az ízlésednek megfelelően.

Olvasás

Miután létrehoztad a főoldalad, illetve ha blogot is szeretnél írni, és azt az oldalt is létrehoztad már, akkor vissza kell térned ide, hogy beállítsd azokat itt. Ezen kívül néhány alap blog bejegyzésekkel kapcsolatos beállítást eszközölhetsz ezen az oldalon.

Ami nagyon fontos, hogy a keresőmotor láthatósága ne legyen bepipálva. Ha be van pipálva, akkor azzal megtitlod a keresőmotoroknak, hogy feltérképezzék az oldaladat, így megnehezíted a Google dolgát és lehet, hogy egyáltalán nem fogsz megjelenni a találatok között.

Beszélgetés

Ez az almenü a blog bejegyzésekkel kapcsolatos finomhangolást teszi lehetővé. Számtalan beállítással tudod testreszabni a működést, teszteld kedvedre, hogy neked mely beállítások szükségesek.

Állandó hivatkozások

Az állandó hivatkozások meghatározzák, hogyan vannak strukturálva az egyes weboldalak URL címei. Itt több lehetőség közül választhatsz, de a legszebb ha a bejegyzés címét választod. Így a keresősávban a bejegyzésed címe, illetve az aloldalad neve fog megjelenni.

Ha tervezel blogolni, és a bejegyzéseidet kategóriák vagy cimkék szerint akarod rendezni, akkor itt tudsz beállítani egyedi címeket hozzájuk.

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

Egyéb első teendők

Az alap WordPress telepítésekor létrejönnek bemutató blog bejegyzések, oldalak és néhány fölösleges bővítmény is települ. Ezekre semmi szükség nincs, úgyhogy töröld ki mindegyiket, hogy el tudjuk kezdeni az építkezést.

4. lépés: Válassz egy dizájnt a weboldaladhoz

A WordPress nagyszerűsége abban rejlik, hogy képes cserélhető dizájnokkal, úgynevezett sablonokkal dolgozik.

Ez azt jelenti, hogy a WordPress weboldalad megjelenését egyszerűen egyetlen kattintással megváltoztathatod.

Válassz egy sablont

A WordPress sablonok azonnal használható “dizájn csomagok”, amelyek meghatározzák a weboldalad megjelenését. Gyorsan telepítheted őket, majd szükség esetén később módosíthatod őket.

A weboldalad dizájnját a weboldal célja alapján kell kiválasztanod – legyen az minőségi termékek értékesítése, bloggerek online jelenléte, vállalkozásod átállítása az online térbe, egyszerű weboldal vagy webáruház létrehozása, vagy akár e-mail marketinghez.

Fontos részlet az, hogy a témák nem változtatják meg a weboldal tartalmát, csak a megjelenést módosítják.

A WordPress témák hatalmas választékban elérhetők. Csak az hivatalos WordPress.org könyvtárba bepillantva is több száz sablont találgatsz.

Bár sok fizetős sablon áll rendelkezésre, az átlagos felhasználók számára az ingyenes sablonok is remek lehetőséget jelentenek a kezdéshez.

Tehát hogyan válassz egy olyan sablont, ami megfelel a vállalkozásodnak? Ezzel a témával kapcsolatban összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amiketebben a cikkben találsz.

A még gyorsabb döntést elősegítve írtunk egy cikket a 2023 legjobb sablonjairól is, amitide kattintva tudsz megnézni.

Telepítsd a sablont

Miután sikerült kiválasztani, hogy melyik sablonnal akarod felépíteni a weboldaladat, nincs más dolgod, mint feltelepíteni.

Nyisd meg a megjelenés menün belül a sablonok almenüt. Itt a WordPress telepítse során alapból létrejött pár sablon, amiket az előző lépés végéhez hasonlóan kikukázhatsz, mert nem lesz rá szükséged, de előtte telepítened és aktiválnod kell azt a sablont, amelyet használni szeretnél.

Itt is, ahogy a legtöbb aloldalon, felül az almenü címe mellett megjelenik az új hozzáadása gomb. Arra kattintva elnavigálsz a sablonok szinte végtelen tárházához. Itt a keresőben rá tudsz keresni a sablonra, amit használni szeretnél, illetve ha letöltött sablont akarsz telepíteni, ami nincs a listában, úgy felül a sablon feltöltése gombra kattintva megteheted.

Bármelyik módon is telepíted a sablont, utána mindenképpen be kell kapcsolnod, hogy használni tudd. Ha ezzel megvagy, a többi sablont kitörölheted, hogy ne zavarjanak.

5. lépés: Szerezd be a bővítményeket weboldalad képességeinek kibővítéséhez

A WordPress egy nagyon jó alapot ad, de képességei igencsak végesek. Alapvetően egy blog motornak indult, de hamar felfedezték, hogy különböző kiegészítőkkel / bővítményekkel csodákat lehet vele művelni. A bővítményekkel számtalan funkciót hozzá lehet adni az alap WordPresshez.

Összeszedtünk pár hasznos bővítményt, amit érdemes letöltened és bekapcsolnod a weboldaladon – és a legjobb az egészben, hogy mindegyik ingyenes:

 1. CookieYes: Ezzel egy cookie-k elfogadása elemet tudsz a weboldaladhoz adni. Ez elengedhetetlen, hiszen szinte biztos lehetsz benne, hogy egyik másik bővítmény fog cookie-kat használni.
 2. Elementor: Az egyik legnépszerűbb oldalszerkesztő. A segítségével abszolút testre tudod szabni mindegyik oldaladat. Fontos azonban, hogy nem mindegy sablonnal kompatibilis! Vannak sablonok, amiknek saját szerkesztőjük van.
  További kiegészítők érhetők el ehhez a bővítményhez, amelyek további funkciót adnak hozzá. Ilyenek például az Essential Addons for Elementor, Happy Elementor Addons és az Unlimited Elements for Elementor.
 3. Folders: Ezzel rendezni tudod a tartalmaidat az admin oldalon. Például ha sok képet és egyéb fájlokat töltesz fel az oldaladra egy idő után átláthatatlan lehet. Ezzel a bővítménnyel mappákat tudsz létrehozni és aszerint rendezni fájlokat, bejegyzéseket és oldalakat.
 4. Klasszikus szerkesztő: Ezzel egy klasszikus, letisztultabb és átláthatóbb szerkesztőt adsz a blog bejegyzéseidhez és az oldalaid alapbeállításhoz.
 5. Polylang: Ha nyelvesíteni akarod az oldalad, ezzel a bővítménnyel megteheted.
  Ha elementor használsz, akkor érdemes a Polylang Connect for Elementor bővítményt is telepítened, így összekötve a szerkesztővel.
 6. Site Kit by Google: Ez a Google saját fejlesztésű bővítménye. Segítségével be tudsz rakni egy mini statisztikát a vezérlőpultba.
 7. Starter Templates: Ha az Astra sablont telepítetted akkor ez egy nagyon hasznos bővítmény lesz. Itt számos ingyenes, előre elkészített dizájn csomag közül lehet választani, amit csak letöltesz, testre szabsz és kész.
 8. UpdraftPlus: Nem árt biztonsági mentést készíteni a weboldaladról. Ezzel a bővítménnyel tudod automatizálni a folyamatot, így ha bármi baj történik, vissza tudod állítani a még jól működő verziót a korábbi mentésekből.
 9. Wordfence Security: Ezzel tudod növelni a weboldalad biztonságát.
 10. WP-Optimize: Ez több funkciót foglal magába, amelyek segítségével gyorsítani tudod a weboldalad.
 11. Yoast SEO: Segít a keresőoptimalizálás finomhangolásában és hasznos tanácsokat ad, miket érdemes módosítanod a weboldalad szövegezésén, hogy a Google keresőben relevánsabb keresésekre is megjelenj.

A bővítmények telepítése hasonlóan működik a sablonok telepítéséhez. Navigálj el a bővítmények menübe, majd a fejlécben, a cím mellett kattints az új hozzáadása gombra. Itt a keresőbe gépelve el tudod érni a legtöbb bővítményt, illetve lehetőséged van egyedi bővítményt feltölteni.

Fontos, hogy telepítés után mindig kapcsold be a bővítményt, különben nem fog működni!

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

6. lépés: Hozz létre alapvető oldalakat

Vannak olyan oldalak, amelyeket minden weboldalon megtalálhatók, mint a főoldal, kapcsolat oldal, rólunk és társaik. Ennek a bejegyzésnek nem célja ezt körbejárni, rád bízzuk, hogy milyen oldalakat hozol létre, de egy biztos, főoldalt biztos létre kell hoznod.

Ehhez egyszerűen lépj be az Oldalak menübe és a megszokott módon kattints felül az új létrehozása gombra. Ha telepítetted a klasszikus szerkesztő bővítményt, akkor most egy egyszerű, könnyen átlátható felületet fogsz látni.

Alapvetően az alábbiakat tudod beállítani:

 1. Az oldal címe.
 2. A tartalom szekciója – az oldal fő tartalma. Ez a szerkesztő nagyon hasonlít a Word szövegszerkesztőhöz. Alapvető szövegformázási funkciókat tud, például vastagítás, dőlt betű, szöveg igazítása balra/jobbra/középre, listák létrehozása stb.
 3. Képek hozzáadása a szöveghez.
 4. Váltás a Vizuális és HTML szerkesztő között. Ez utóbbit csak akkor használd, ha jártas vagy a HTML kódok világában.
 5. Kiemelt kép. A legtöbb WordPress sablon ezt a kiemelt képet fogja felhasználni és valahol kiemelt helyen megjeleníteni az oldaladon.
 6. Közzététel szekció. Itt található a fő Közzététel gomb.

Sajnos ebben a cikkben nem tudunk mélyebben elmerülni a szerkesztési lehetőségekben, mert a sablonoknak és az oldalszerkesztőknek köszönhetően a lehetőségek tárháza végtelen.

Azonban, mivel a WordPress, megannyi sablon, és az itt felsorolt bővítmények mind ingyenesek, ezért egy kis Google és YouTube kereséssel gyorsan elsajátítható ezek működése.

7. lépés: Ne feledd, a biztonság az első

A WordPress oldal nem csak a felhasználók, hanem a hackerek és rosszindulatú robotok között is népszerű. Ne felejts el mindig naprakészen, frissen tartani WordPress weboldalad, sablonjaid, bővítményeid. És a megfelelő biztonsági modult használni. Így a mi extra védelmi szolgáltatásainkkal (https://tarhely.eu/wordpress-tarhely/#harmas) közösen, együtt biztonságban tudjuk tartani weboldalad.

A frissítéseket a WordPress automatiksan is el tudja végezni, ha az admin felületen beállítod. A megjelenés menüben egy kattintással be tudod állítani a sablonhoz; a bővítmények menüben ha kijelölöd az összes bővítményt akkor csoportműveletekkel tudod beállítani.

8. lépés: Fontold meg a blogindítást

A blog (valamint a tartalommarketing általánosságban) az egyik leginkább hatékony módja annak, hogy nemcsak a weboldaladat, hanem azon keresztül értékesíteni kívánt termékeket is promótáld.

Egykutatás keretein belül marketingeseket interjúvoltak meg, és mintegy 55%-uk állította, hogy a blogolás az elsődleges marketing prioritásuk.

Egy blog működtetése egyszerű. A weboldaladon létrehozol egy blog nevű oldalt, ahol kilistázod a blogbejegyzéseket. Ezután a bejegyzések menüben rendszeresen létrehozol és publikálsz tartalmakat.

Magának a blogbejegyzés létrehozásának folyamata szinte ugyanúgy működik, mint az új oldal létrehozása. A szerkesztési panel szinte ugyanolyan néz ki, és a lehetőségek nagy része is ugyanaz. Az egyik nagy különbség az, hogy a bejegyzéseidet kategóriákhoz és címkékhez is rendelheted.

Összegzés

Ennyi! Most tanultad meg, hogyan tudod elindítani a saját weboldalad! Az itt bemutatott folyamat nagyszerűsége az, hogy mindent el tudsz végezni magad is, és nem kell senkit felbérelned.

A WordPress használatával készített weboldal a legköltséghatékonyabb megoldás.

Ha többet szeretnél megtudni arról, mit tehetsz a weboldaladdal miután elindítottad – például hogyan promótálhatod a weboldaladat, hogyan monetizálhatod azt, vagy hogyan növelheted a weboldal forgalmát – kövesd a blogot, mert rendszeresen publikálunk hasonló tartalmakat!

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

Fejlesztőt? Fejlesztőt!

Minél értékesebb az oldalad, minél több időt és pénzt fektettél bele, annál nagyobb szükséged lesz egy szakemberre. Nem találsz? Csak jelezd nyugodtan és szívesen segítünk!

Forrás

A legjobb élmény és a legaktuálisabb információk biztosítása érdekében a szerkesztő csapat átnézte és aktualizálta ezt a cikket 2024 június 27. napon.
Oszd meg! Szólj hozzá!
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Miért a Tárhely.Eu a legjobb választás?
Scroll to Top

Érdekel a weboldalkészítés és az e-kereskedelem?

Olvasd el a legnépszerűbb WordPress és E-commerce tartalmainkat! 👇