8 ok, amiért a Woo (WooCommerce) a legnépszerűbb webáruház motor

2024.02.12.
Olvasási idő: 14 perc

8 ok amiért a WooCommerce a legnépszerűbb webáruház motor borítókép

A fejedbe vette magát a gondolat, hogy el akarsz indítani egy webshopot? Ha még az út elején jársz, és keresed a lehetőségeket, vagy van már egy webáruházad, de elégedetlen vagy a megjelenésével és működésével, akkor ez a cikk neked szól.

Ebben a cikkben körbejárjuk a Woo-t – korábbi nevén WooCommerce– a legnépszerűbb webshop motort. Ez a platform az e-kereskedelmi oldalak több, mint 25%-nak az alapja, és nem véletlenül. Itt és most mélyrehatóan kivesézzük a Woo-t, megvizsgáljuk különböző szempontok alapján, megnézzük, hogy az egyértelmű funkciójától eltekintve mire használható még, és bemutatom azokat az előnyöket, amiknek köszönhetően olyan népszerű a webshopos közösségben.

A cikk végére meglesz minden tudásod, ami segít megérteni miért olyan elterjedt webshop motor a Woo, így könnyebb lesz meghatározni azt is, hogy ez lesz-e a legjobb választás a te e-boltod számára. De ne aggódj, ha meghoztad a döntést, és ezzel az eszközzel tervezed az elindulást, a kezedbe adunk egy útmutatót, amellyel az alapoktól el tudod kezdeni az építkezést! Szóval ne is vesztegessük az időt, hanem lássunk hozzá!

Magáról a Woo-ról átfogóan

A Woo (WooCommerce) egy nyílt forráskódú e-kereskedelmi bővítmény, amit a legnépszerűbb moduláris webes eszközhöz, a WordPresshez készítettek. Ennek a bővítménynek a segítségével ezt az egyszerű blog motort könnyen online bolttá alakíthatod. Ez az erőteljes és költséghatékony páros biztonságos fizetési módokkal, raktár kezeléssel, automatikus adószámítással és sok egyéb funkcióval kínál lehetőséget a digitális és fizikai termékek értékesítéséhez.

A Woo széleskörű testreszabhatóságot biztosít, és egyedi bővítményekkel egészíthető ki, így a webáruházad teljes mértékben a saját igényeidhez tudod igazítani. A WordPress és Woo páros lehetőséget kínál a teljes kontrollra és személyre szabásra egy erőteljes, felhasználóbarát felülettel.

1. Megbízható eszköz egy stabil fejlesztői csapattal

Ha időt és pénzt fektetsz egy online biznisz létrehozásába, fontos, hogy a fő eszközöd ne hagyjon cserben az úton, nem? Hát a Woo nem fog, hiszen már több mint egy évtizede a piacon van, és a tény, hogy az Automattic – a WordPresst tulajdonoló cég – megvette, azt jelenti, hogy a WordPresszel való integráció mindig biztosított marad.

A hosszú évek során végzett fejlesztésnek köszönhetően a Woo megbízhatósága vitathatatlanul az egyik fő jellemzője. Emellett ez egy nagyon jól dokumentált eszköz, amihez az hivatalos források mellett számos más forrás is elérhető a tanuláshoz.

2. Rugalmas és nyílt forráskódú

A Woo (WooCommerce) nem egy korlátozott eszköz, amivel csak egyféle webáruházat hozhatsz létre. Nagyon rugalmas eszköz, amit majdnem bármilyen vállalkozás igényeihez szabható.

Szeretnél fizikai termékeket értékesíteni? Díjat számítanál fel egy naptár alapján történő időpontfoglalásért? Dropshippinggel értékesítenél? Szeretnél digitális termékeket letöltésre kínálni? Havidíjat számláznál védett tartalomhoz való hozzáférésért? Mindezt megvalósíthatod a Woo segítségével.

A nyílt forráskódúság pedig azt jelenti, hogy a lehetőség mindig ott lesz, hogy további megoldásokat fejlesszenek hozzá akár a Woo csapata, akár külső/független fejlesztő csapat vagy akár te magad, ha valami konkrétra van szükséged, ami még nem létezik. Így már látod, hogy nem kell attól félned, hogy le lennél korlátozva.

3. Folyamatosan bővülő bővítmények

A WordPress és Woo (WooCommerce) páros legnagyobb ereje, hogy szinte a végtelenségig bővíthető. Ha hozzá akarsz adni újabb funkciót az alapok mellé, de nem szeretnél saját magad fejleszteni vagy fejlesztetni, akkor kicsit szétnézve a Woo háza tájékán, közel 1000 kiegészítőt találhatsz! Szinte nincs olyan, amire ne gondoltak volna, és amire ne lenne megoldás. Van néhány ingyenes, a fizetős lehetőségek pedig általában éves szinten kevesebb mint 100 dollárba kerülnek. Ez sokkal megfizethetőbb, mint egy fejlesztő felbérlése!

4. Integrációk

Az integrációk kérdése nagyon fontos, amikor webáruház üzemeltetéséről van szó. Az online áruház sokkal összetettebb, mint egy sima weboldalad vagy egy online blog. Számos olyan eszközre lehet szükséged, amelyeknek tökéletesen együtt kell tudniuk működni egymással, hogy hatékonyan tudd menedzselni az üzleted, Ilyen lehet például az e-mail marketing szoftver, CRM, közösségi média eszközök, mindenféle analitika, és sok egyéb.

A Woo segítségével ezeket könnyen és hatékonyan integrálhatod, és így üzleted gördülékenyen működhet. Az integrációk lehetővé teszik, hogy az online kiskereskedelmi tevékenységedet még hatékonyabban irányítsd, és egyszerűen kezeld a különböző eszközöket, amelyek segítenek a vállalkozásod fejlesztésében.

Tárhely.Eu logó
+
Woo logo
Magyarország első számú legnépszerűbb legtapasztaltabb Woo tárhely szolgáltatója

5. Ingyenes és moduláris

Van néhány Woo haladó funkció, ami csak fizetős bővítmények használatával érhető el, viszont a WordPressnek és ennek az egész moduláris megközelítésnek köszönhetően, a webáruházad fokozatosan nőhet, ahogy te és a vállalkozásod fejlődik, így nagy kezdeti befektetések nélkül is el tudsz vele indulni.

Amíg egy konkrét igényed fel nem merül, addig a Woo segítségével ingyenesen létrehozhatsz egy 100%-ban funkcionális webshopot. Még akkor is, ha nem költesz egy fillért sem, élvezhetsz tucatnyi kisebb funkciót – például biztonságos fizetés, automatikus adószámítás, címke nyomtatás, termékkezelés, egyoldalas pénztár, változó termékek, affiliate partner hivatkozások, szállítási költség számítás, mindezt teljesen ingyen! Hát nem zseniális?

A Woo (WooCommerce) különböző szempontok alapján

Amikor webshopot indítasz, fontos szempontokat kell figyelembe venned. Az alábbi kulcsfontosságú tényezők segítenek jobban képbe kerülni, és eldönteni, hogy a Woo e az ideális választás számodra is.

Költségek

Először is maga a Woo egy ingyenes bővítmény, ami kiegészíti a szintén ingyenes WordPress funkcionalitását, viszont ahhoz, hogy elérhető legyen online, ahhoz számolnod kell olyan kezdeti költségekkel, mint a domain név és tárhely szolgáltatás. Az igazság az, hogy ezek egyenként nem olcsók, főleg ha épp csak most fogsz bele az online értékesítésbe. De ne aggódj, vannak alternatívák. Igényeidtől függően elég széles lehet az intervallum, de általánosságban éves szinten 20-200 ezer forint körül kell számolnod.

Az árak tekintetében a Woo letöltése ugye ingyenes, viszont ha extra funkciókra van szükséged, számolnod kell a plusz bővítmények árával. Egy másik “rejtett” költség lehet a testreszabás ára. Ha nem boldogulsz a webáruházad felépítésével, vagy éppen időd nem engedi, akkor megbízhatsz egy webfejlesztőt, aki megvalósítja az elképzeléseidet. És ha már használhatóság és webfejlesztő, akkor kanyarodjunk is rá a következő szempontra.

Használhatóság

A webáruház indításánál a felhasználóbarát felület egy jelentős szempont. A legtöbben, akik webshopot indítanak nem webfejlesztők és ezért egy könnyen kezelhető platformra van szükségük. Nézzük, hogy a Woo hogyan teljesít ezen a területen.

A Woo rugalmas és számos testreszabási lehetőséget kínál, de nem tartalmaz beépített drag-and-drop tervezőt, azaz alapból nem jár hozzá egy olyan szerkesztő, ahol össze tudod kattintgatni a felhasználói felületet. Ehhez olyan bővítményekre van szükséges, mint az Elementor, Divi vagy Oxygen, hogy csak párat említsünk a legnépszerűbb oldalépítőkből. Korábban írtunk egy cikket a13 legjobb WordPress weboldal építő bővítményről, részletekért olvass bele. Az oldal felépítése okozhatja talán a legnagyobb kihívást a webshop indítás során, de szerencsére az internet tele van ingyenes oktató anyagokkal és tutorialokkal, így némi keresgélés és tanulás után ezt egy megugorható feladatnak tekinthetjük.

A WordPress, amire a Woo épül, tele van ingyenes és fizetős bővítményekkel, amelyek segíthetnek az automatizálásban és sok másban. A Woo egyszerűségének köszönhetően rövid tanulási görbe után könnyen megtanulja kezelni bárki az admin felületet. Más webshop motorokkal szemben hatalmas előnye az, hogy teljes ellenőrzést biztosít az egész webáruház felett, és a több mint 59.000 WordPress bővítmény segítségével gyakorlatilag bármilyen funkcionalitást hozzáadhatsz az oldaladhoz. A bővíthetőség már egy külön gondolatmenet, egy külön szempont, szóval folytassuk is a felsorolást ezzel.

Bővíthetőség

Bármilyen erős is egy e-kereskedelmi platform, mindig szükség lesz külső eszközökre és szolgáltatásokra a vállalkozás növeléséhez. A Woo ezen a téren kiválóan teljesít, hiszen bővítmények és integrációk gazdag tárházával rendelkezik, amelyekkel könnyedén összehangolhatod az áruházadat. Az alacsony belépési küszöb miatt a Woo számára számos integráció és kiegészítő elérhető, jóval több, mint más e-kereskedelmi platformok esetében. Jöjjön is egy lista néhány ajánlott bővítménnyel, amiket érdemes hozzáadni a webáruházadhoz:

 • OptinMonster: segítségével könnyen készíthetsz felugró ablakokat például a kosár elhagyásának csökkentése érdekében, az értékesítési konverziók növelésére vagy több e-mail feliratkozó megszerezésére.
 • All in One SEO: egy teljes körű SEO eszközkészlet, amely segít gyorsan optimalizálni az áruházadat a jobb helyezés eléréséhez és így a magasabb forgalomhoz.
 • MonsterInsights: a legjobb Google Analytics bővítmény a WordPress / Woo vezérlőpulton keresztül történő könnyű e-kereskedelem adatok nyomon követéséhez.
 • FunnelKit: egy erőteljes Woo funnel builder, amely lehetővé teszi magas konverziójú pénztárak, egyszeri ajánlatok, upsellek és hasonlók létrehozását.
 • Advanced Coupons: a legjobb kupon bővítmény a Woo kupon funkcionalitás kibővítéséhez és az értékesítés fokozásához.

Ezek és más kiegészítők segíthetnek az áruházad könnyebb kezelésében, optimalizálásában, valamint más marketingtevékenységek automatizálásában és finomhangolásában. A Woo könnyedén testreszabható, így rugalmasan alakíthatod az áruházadat az egyedi igényeid szerint.

Tárhely.Eu logó
+
Woo logo
Magyarország első számú legnépszerűbb legtapasztaltabb Woo tárhely szolgáltatója

Fizetési módok

A fizetési módokat szedjük ketté. Az első és egyszerűbb az, amelyik nem igényel online tranzakciót a webshop felületén, azaz az utánvétes fizetés és a bankon keresztül történő utalás. Ugyan a bankkártyás fizetés eléggé elterjedt, mégis sokan választják az utánvétes fizetést, így ezt a funkciót érdemes beállítani a webshopodban. Ha nem okoz gondot a plusz adminisztráció, azaz hogy meg kell nyitnod a netbankodat, hogy leellenőrizd, hogy megérkezett-e az utalás, akkor ajánlott bekapcsolni ezt is. Ezek az egyszerűbben beállítható fizetési módok, mivel ezek nem igényelnek semmilyen integrációt, csak bekapcsolod és bekonfigurálod az alapbeállításokat.

A másik – a közvetve vagy közvetlenül – a webshopon keresztül történő bankkártyás fizetés. Mivel egy külföldi eszközről van szó, a Woo alapból a PayPal és a Stripe fizetési módokat támogatja, viszont léteznek magyar megoldások is, amelyek segítségével magyar bankok szolgáltatásait igénybe veheted a tranzakciók automatikus lebonyolításához. Ilyen például az OTP Simple Pay. Mivel nincs különösebb belépési akadály, ezért a Woo a kevésbé ismert fizetési szolgáltatásokat is támogatja, így szinte bármely cég által készített fizetési bővítményét hozzáadhatod a boltodhoz.

Mivel a Woo egy ingyenes platform, csak a fizetési kapu vagy a bankod fog tranzakciós díjat rád terhelni a vásárlások után.

Dropshipping

A dropshipping egy olyan online üzletforma, ahol a webshop nem tart készleten termékeket. Ehelyett egyfajta közvetítőként teljesíti a megrendeléseket. A termék árát megkapja a webáruházon keresztül a webshop tulajdonosa – vagy utánvétes fizetés esetén “megelőlegezi” -, majd a beszállítónak/gyártónak leadja a rendelést, megtartva a saját hasznát az adott eladáson. Innentől kezdve a beszállító/gyártó dolga azt kiszállítani.

Ez a fajta üzleti modell csábító lehet, de sokszor nehéz érvényesülni ilyen keretek között, mivel nem könnyű kitűnni a tömegből ha mindenki ugyanazt árulja. Ettől eltekintve a Woo népszerű választás a dropshippinges megoldásokhoz, elsősorban a rugalmas dropshipping bővítmények miatt, amelyek megkönnyítik az egész folyamat beállítását. Találhatsz olyan bővítményeket is, amelyek lehetővé teszik a termékek azonnali importálását, a megrendelések teljesítését a webshopon, és még sokkal többet. Akár egy eBay-szerű e-kereskedelmi piac létrehozására is lehetőséged van, amely lehetővé teszi más eladók számára, hogy az áruházadon értékesítsenek.

Skálázhatóság

Valószínűleg hallottad már a skálázhatóság kifejezést különböző cég alapítóktól, híres emberektől és influenszerektől. Ez szépen magyarul megfogalmazva a különösebb akadályok nélküli növekedést jelenti. Viszont ahogy a vállalkozásod nő, úgy lesz szükséged lesz egyre több erőforrásra az új kihívások és célok kezeléséhez.

A Woo szerencsére képes nagy mennyiségű forgalmat és rendelést kezelni, viszont az alap tárhely csomagod erőforrásai úgy fogynak el, ahogy az áruházad forgalma nő. A jó hír az, hogy egy egyszerű csomagváltással ez kiküszöbölhető, így a webáruházad technikai oldalról továbbra is ki tudja szolgálni a vásárlókat.

Support

A Woo használata ugyan könnyű, de előfordulhat néha, hogy szükséged van egy kis segítségre. Szerencsére széles körű támogatás jár hozzá, beleértve a hivatalos dokumentációt, oktató anyagokat és fórumokat. Ha megveszel bármilyen premium Woo bővítményt vagy sablon, akkor pedig elérhetővé válik a 0-24 chat támogatás is.

Ezen kívül, mivel a Woo saját szerveren fut, ezért a tárhely szolgáltatóhoz is fordulhatsz a szerverrel kapcsolatos problémákért. Ha telepítettél harmadik féltől származó témát és bővítményt, akkor annak a fejlesztői felelősek annak az adott dolognak a támogatásában, így ilyen szempontból ez nem érinti a Woo támogatást, de fontos annyira, hogy szót kapjon.

Ha végképp elakadnál, akkor sincs semmi gond, a Woo a népszerűsége miatt hatalmas közösséggel rendelkezik, számos fórum és Facebook csoport létezik, ami tele van segítőkész emberekkel, akik örömmel válaszolnak bármilyen kérdésedre. Ha minden kötél szakad, akkor pedigkönnyen találhatsz webfejlesztőket a problémák megoldására.

Tárhely

Mivel a Woo egy WordPress bővítmény, így a tárhelyről neked kell gondoskodnod, és a helyes tárhely szolgáltató kiválasztása kritikus szempont a webshopod hatékonyságát illetően. Olyan ez, mint a ruhavásárlás: fontos, hogy ne dőlj be az üres ígéreteknek, a mézes-mázos marketingnek, mert végül befürödhetsz, és olyan terméket kapsz, ami ott bő ahol szűknek kéne lennie, és ott szűk, ahol lazának kéne lennie…

Fontos, hogy a szolgáltató ne csak ígéreteiben, hanem a valóságban is Woo-barát legyen. Az erőforrásoknak, technológiának, és támogatásnak is a Woo-hoz kell igazodnia. Emellett pedig a szolgáltatónak kiemelt figyelmet kell fordítania a biztonságra, mivel a Woo az egyik legtámadottabb webáruház motor. Egy jó tárhelyen ez nem probléma, de most már értheted, miért jött létre ez a szempont is.

Mi, a Tárhely.Eu rendelkezünk hazánk legerősebb és legmodernebb csúcstechnológiájú szerverparkjával. Woo-ra optimalizált erőforrásokat, egyedi optimalizálót, gyorsítót, Woo-ra szabott szoftveres környezetet és hatékony védelmi rendszereket kínálunk. Emellett pedig offsite biztonsági mentésekkel is biztosítjuk az adataid biztonságát. Országosan közel 6.000 Woo webáruházat üzemeltetünk, így rendkívüli tapasztalattal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Nézd meg Woo tárhely szolgáltatásunk részleteit.

Ha az eddig felsorolt szempontok alapján úgy érzed, hogy ennyi elég volt, és beleásnád magad a technikai részletekbe, akkor olvasd el awebáruház indítással kapcsolatos cikkünket, ahol jobban belemegyünk a megvalósítás részleteibe.

Mi másra jó még a Woo?

Tegyük félre az egyértelműt. Igen, a Woo egy értékesítést elősegítő online platform, viszont mi van ha azt mondom, hogy a fizikai termékeken túlmenően is igába hajthatod ezt az eszközt?

Nézzünk 3 további üzleti modellt, ahol szintén a Woo lehet az egyik legjobb platform, ami a rendelkezésedre áll:

Tárhely.Eu logó
+
Woo logo
Magyarország első számú legnépszerűbb legtapasztaltabb Woo tárhely szolgáltatója

1. Digitális termékek értékesítése

A Woo lehetővé teszi, hogy digitális termékeket vagy letölthető tartalmakat árulj, mivel beépített lehetősége van a letölthető termékek elérésére. Digitális termékek esetében egyszerűen töltsd fel a terméket „virtuális termék” jelöléssel, így nem kerülnek számításba a szállítási költségek. A következő lépés, hogy állítsd a terméket vagy szolgáltatást „letölthető” módba, majd töltsd fel a megfelelő fájlokat. Most már készen állsz a digitális termékek értékesítésére!

2. Tagság oldal létrehozása

Ha digitális kurzusokat, tanfolyamokat vagy  eLearning anyagokat készítesz, akkor használhatod a Woo tagsági bővítményeket. Ebben az esetben erősen javasolt egy felhasználói bázis felépítése a bevétel növelése és a hűséges ügyfelek számára nyújtott érték fokozása érdekében.

3. Előfizetéses oldal létrehozása

Az előfizetéses modell a kereskedelem egyik legkedveltebb módja. Felhasználói oldalról ez azért éri meg, mert a havi díj általában alacsonyabb, mint az összes elérhető tudásanyag értéke. Vállalkozás szempontjából pedig minél hosszabb ideig sikerült megtartani egy felhasználót, annál jövedelmezőbb – sok esetben jövedelmezőbb, mint egy egyszeri vásárlás. Ehhez szükséged van egy előfizetéses rendszerre, ahol a leendő előfizetők regisztrálhatnak. Szerencsére ezt könnyen megvalósíthatod a Woo előfizetési bővítményeivel.

8 ok amiért a Woo a legjobb választás

1. Költséghatékony

Ha egy biznisz elindításáról van szó, az első tényezők között, amit számba szoktak venni, mindig ott vannak a költségek. Van a piacon jó pár e-kereskedelmi platform – például a Woo, Shopify, Magento, Big-commerce -, amik közül van, ami elég drága, és van, ami kevesebb befektetést igényel. Szóval, ha egy olyan e-kereskedelmi platformot keresel, ami magas minőségű szolgáltatást nyújt olcsón, akkor a Woo a legjobb választás.

A Woo egy rugalmas és megbízható e-kereskedelmi platform, amely segít egy rendkívül reszponzív és jól teljesítő online bolt létrehozásában a költségvetésed keretein belül. Az előrehaladott funkciói, bővítményei és ingyenes témái miatt talán a legköltséghatékonyabb e-kereskedelmi platform.

2. Felhasználói oldal testreszabása

A webáruházad teljesítményét – azt, hogy a látogatóid fognak-e vásárolni, vagy csak körbenéznek és továbbállnak – alapvetően meghatározza a dizájn. Egy nem optimalizált, unalmas dizájnú bolt növelheti a kilépési arányodat. Ezért fontos egy vonzó webáruház létrehozása, ami az oldal látogatókat fizető vásárlókká konvertálja.

A legtöbb – ha nem az összes – e-kereskedelmi platformnál tudsz dolgozni a webshop megjelenésén, de mindegyik közül a WordPress-Woo páros az, amelyik lehetővé teszi, hogy olyan szinten testre szabd a webáruházadat, amennyire csak szeretnéd. A WordPressben ingyenes és fizetős témák egyaránt elérhetők webáruiházak számára; a Woo maga pedig több, mint 40 ingyenes témát kínál, amelyeket mindenféle vállalkozás könnyedén elérhet és testre szabhat.

Továbbá a WordPress lehetőséget biztosít egyedi HTML és CSS kódok megadására, így egy-egy sablon kötöttségeit felül tudod írni, és gyakorlatilag bármilyen dizájn elképzelést megvalósíthatsz.

3. Teljes körű beépített funkciók és bővíthetőség

A Woo kiemelkedik a többi e-kereskedelmi platform közül a megbízhatósága és a vállalkozások széles köréhez való rugalmas kapcsolódása miatt. A beépített funkciói teljes mértékben kielégítik a webshopos igényeket, így az induláshoz tökéletes választás lehet. Ezen kívül a bármikor hozzáadható bővítmények segítségével, ahogy nő a vállalkozásod, úgy tudod bővíteni a webshopod működését, akár ingyenes bővítményekkel, akár fizetős prémium bővítményekkel.

4. Keresőbarát platform

Ha szeretnél több forgalmat generálni a webáruházadban, pluisz hirdetési költség nélkül, akkor elengedhetetlen, hogy a termékeid és a weboldalad szerepeljenek a Google és más keresőmotorok találati listáján. Ebben pedig kulcsfontosságú szerepet játszik a SEO, azaz a keresőoptimalizálás.

A Woo, mivel WordPress alapon működik, ezért számos bővítmény közül válogathatsz, amelyeket hozzáadhatod a webáruházadhoz, ami elősegíti a hatékony keresőoptimalizálást.

Néhány tipp, ami segíthet a webshopod SEO optimalizálásában:

 • Adj leírást és meta leírást is minden termékhez
 • Minden oldal címét optimalizáld
 • Használd a kenyérmorzsákat (breadcrumb), mert ez segít mind a felhasználóknak, mind a Google-nek
 • Tedd egyszerűvé és könnyűvé az oldal navigációt
 • Optimalizáld a képek méretét és adj hozzá alternatív szöveget
 • Semmiképp se használd ugyanazt a tartalmat több oldalon
 • Használj olyan SEO bővítményeket, mint a Yoast SEO, hogy ellenőrizni tudd az oldalad és a termékeid teljesítményét.

További hasznos tippekért olvasd ela WordPress weboldal optimalizálásról vagya Yoast SEO hatékony használatáról szóló cikkeinket.

Tárhely.Eu logó
+
Woo logo
Magyarország első számú legnépszerűbb legtapasztaltabb Woo tárhely szolgáltatója

5. Marketing

A SEO egy lassú folyamat, viszont ingyenes (ha magad csinálod), és hosszú távon fejti ki különösen a hatását. Ezzel szemben a fizetett hirdetés azonnali hatású, cserébe fizetned kell érte, és csak addig tart, amíg teszed bele a pénzt. Akkor tudod kihozni a teljes potenciált a webshopodból, ha mind a kettőt alkalmazod.

A Woo funkciói lehetővé teszik számodra, hogy promóciókkal növeld üzleted eladásait. Ez azt jelentheti, hogy létrehozhatsz például kedvezményeket, indíthatsz kupon kampányokat (időhöz vagy termékhez kötve), elérhetővé teheted az ingyenes szállítást bizonyos kosár összeg felett, vagy bővítmények segítségével létrehozhatsz csomag ajánlatokat vagy más módon teheted vonzóvá az ajánlatodat.

Ha időszakos vagy szezonális ajánlataid vannak, akkor a fizetett hirdetések és a Woo kombinációja maximálisan ki tudja szolgálni az igényeidet. Ha mélyebben érdekelnek a fizetett hirdetések, akkor aPPC marketing kategóriában találhatsz cikkeket a témában.

6. Raktárkezelés

A raktárkezelés elengedhetetlen része egy webáruháznak, hiszen ennek a segítségével tudják az üzemeltetők nyomon követni az árukészlet változásait. Sok vállalkozás több tíz vagy száz ezer forintot költ az webáruházuk készlet kezelésére, de egy kezdeti fázisú induló vállalkozás számára ez megterhelő és felesleges kiadás.

A Woo egyedi készletkezelő rendszere lehetővé teszi, hogy nyomon kövesd az árukészlet szintjét, és frissítsd a készletet a visszatérítések és vásárlások után. A Woo készletkezelője még értesítéseket is tud küldeni neked a kifogyó vagy már kifogyott termékekről. A beépített kezelés pedig automatikusan elrejti a kifogyott terméket az áruházból.

7. Erős és hatékony analitika

Természetesen nem mehetünk el az analitika mellett sem. Minden vállalkozás alapját jelentik a különböző jelentések és kimutatások, és ez különösen igaz az e-kereskedelemre. Online vállalkozás révén nagyon fontos, hogy tudd hány látogató érkezik az oldaladra, mely oldalakat és termékeket nézik meg, vagy éppen hányan jutnak el a kosárig, majd a fizetésig.

A Woo egy intuitív és átlátható analitikai felületet biztosít, amely segít a felhasználók tevékenységének nyomon követésében. Általa egy összesített analitikai jelentést kaphatsz az összes eladásról, az értékesítés dátumairól, az átlagos rendelés értékéről, a látogatók tevékenységéről és még sok másról. A fő előnye az, hogy egy olyan analitikai jelentést kínál, amelyet minden vállalkozó könnyen megérthet. Nem kell órákig elemezned vagy külön embert felvenned a jelentésének elemzéséhez. A különböző adatok grafikonok formájában jelennek meg, és az összes eladással kapcsolatos mutató számokban van feltüntetve, ami így egy könnyen értelmezhető és átlátható lesz.

8. Stabil platform kiváló ügyféltámogatással

Amikor a stabilitásról van szó, akkor a Woo az első választás minden kis és nagyvállalkozás számára. Az előrehaladott funkciói más platformokkal összehasonlítva nem okoznak fennakadásokat, sőt, a Woo-t a legstabilabbak e-kereskedelmi eszközök közé sorolják, ami annak köszönhető, hogy itt fordul elő a legkevesebb hiba. Ezen kívül folyamatosan javítják és fejlesztik, így minden frissítéssel egyre erősebbé válik.

A Woo ügyfélszolgálata segít a telepítéstől kezdve, a bolt beállításán át, bármilyen technikai probléma megoldásáig. Simán előfordulhat, hogy elakadsz valahol, de ne aggódj, a Woo széles körű dokumentációt, gyakori kérdések tárházát, és videós bemutatókat biztosít, hogy segítse a felhasználókat az összes probléma leküzdésében, amivel a boltjuk beállításakor szembesülnek.

Záró gondolatok

A Woo az egyik legjobb választás, ha egy rugalmas és megbízható webáruházat építenél. Gyors, erőteljes, a legtöbb funkciója ingyenes – ahogy a WordPress is, amire épül – és bővíthetősége miatt gyakorlatilag bármilyen funkcionalitással felruházható.

Ha így a cikk végére érve megérett benned az elhatározás, és elkezdenéd a webshopodat felépíteni, akkor navigálj át atechnikai cikkünkre, ahol bemutatjuk, mik az első lépések, hogyan tudod beállítani és elindítani a webáruházadat.

Forrás #1,Forrás #2,Forrás #3,Forrás #4

A legjobb élmény és a legaktuálisabb információk biztosítása érdekében a szerkesztő csapat átnézte és aktualizálta ezt a cikket 2024 február 12. napon.
Oszd meg! Szólj hozzá!
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Miért a Tárhely.Eu a legjobb választás?
Scroll to Top

Érdekel a weboldalkészítés és az e-kereskedelem?

Olvasd el a legnépszerűbb WordPress és E-commerce tartalmainkat! 👇