A 9 legjobb WordPress sablon vállalkozások, webshopok és ügynökségek weboldalához

2024.05.24.
Olvasási idő: 8 perc

A 9 legjobb WordPress sablon vállalkozások, webshopok és ügynökségek weboldalához borítókép

Ha ingyenes WordPress sablonok után kutatsz, akkor jó helyre érkeztél. Nincs kedved vagy különösebb szakmai tudásod egy weboldalt összerakni, egy webfejlesztőre pedig nincs több százezer forintod? Ha bármelyik igaz rád, akkor ez a cikk neked szól, ugyanis összeszedtük kategóriák szerint a legnépszerűbb ingyenes WordPress témákat, amelyeken belül pár kattintással létre tudod hozni a lenyűgöző és profi hatást keltő weboldaladat.

Először gyorsan tisztába tesszük a különbséget a WordPress téma és a WordPress sablon között, majd átnézzük a legfontosabb iparágak szerint a letöltések száma és értékelés alapján sorrendbe tett legjobb ingyenes témákat, végül megválaszoljuk az ehhez kapcsolódó gyakori kérdéseket és végül levonjuk a következtetéseket. Lássuk is!

WordPress témák és WordPress sablonok közti különbségek

A WordPress témák és sablonok a weboldalad megjelenésének alapvető elemei. Sajnos a magyar fordítás nem tökéletes, mert a témát is sablonnak fordítja és ez összezavarhatja a felhasználókat, lehet, hogy téged is. Na de akkor nézzük is röviden melyik micsoda.

WordPress témák

A téma – angolul theme – a WordPress weboldal alapvető kinézetét határozza meg. Ez lehet egyszerű, egyetlen oldal elrendezését meghatározó, vagy összetett, sok különböző elrendezési opcióval rendelkező téma. Meghatározhatja például a betűtípust, a színvilágot és ezzel az oldal hangulatát, az elemek kinézetét, a távolságokat és sok mindent. Gondolj a WordPress témára úgy, mint egy ház alapjára. Egy jó alapra könnyű építkezni, egy rossz alap viszont megkeserítheti az életedet.

WordPress sablonok

A sablonok – angolul template – a témák részei, amelyek meghatározzák egy-egy oldal vagy bejegyzés konkrét elrendezését. Például lehet külön sablon a kezdőlaphoz, a blogbejegyzésekhez és a különböző aloldalakhoz.

Ezeket a sablonokat általában könnyen lehet szerkeszteni a WordPress saját testreszabó menüjében, de az is gyakori, hogy a témához jár egyoldalépítő eszköz, amellyel a végtelenségig személyre lehet szabni a sablont.

Az előző példánál maradva a sablon reprezentálja a falakat, az elrendezést, hogy melyik helyiség hova nyíljon és hasonlók. Most, hogy ezt helyére tettük, lássuk a lényeget, a legjobb WordPress témákat és sablonokat.

Legjobb ingyenes WordPress témák és sablonok kategóriák szerint

A legjobb univerzális WordPress témák szinte bármilyen célra

A legjobb univerzális WordPress témák szinte bármilyen célra

1. Astra

Több, mint 1 millió letöltés, ~5600 értékelés alapján 4.9 csillagos.

Az Astra egy könnyű és rendkívül testreszabható téma, amely számos különböző típusú weboldalhoz alkalmas. Gyorsasága és rugalmassága miatt ideális blogokhoz, portfóliókhoz, vállalkozásokhoz és webáruházakhoz is. Rengeteg pozitív visszajelzést kapott a felhasználóktól, többek között dicsérik az előbb említett rugalmasságát és gyorsaságát illetve a Woo-val (korábbi nevén WooCommerce) való zökkenőmentes integrációját. A téma SEO-barát felépítése és kiváló teljesítménye miatt is népszerű.

Támogatja az olyan népszerű oldalépítőket, mint az Elementor, a Beaver Builder és a Gutenberg, lehetővé téve, hogy könnyedén felépíthesd a weboldaladat. Ezen kívül számos előre elkészített demó oldalt kínál, amelyeket egy kattintással importálhatsz. Ezek a demók különböző iparágak számára készültek, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Ezen kívül kiegészítve aStarter Templates nevű bővítménnyel további előre elkészített minta oldalt tudsz beintegrálni.

Kapcsolódó linkek:

Astra hivatalos oldala,WordPress oldala,Prémium verzió ($49 évente)

2. OceanWP

Több, mint 600 ezer letöltés, ~6000 értékelés alapján 4.9 csillagos.

Az OceanWP egy szintén népszerű téma, amely sokoldalúságáról és teljesítményéről ismert. Számos ingyenes és prémium demó oldalt kínál, amelyek egy kattintással importálhatók, és különböző kategóriákat fednek le, mint például e-kereskedelem, üzlet, blog és egyebek. Remek betöltési időt kínál és teljesen reszponzív, így minden eszközön kiváló felhasználói élményt biztosít. A felhasználók értékelik széles körű testreszabási lehetőségeit és a rendelkezésre álló részletes dokumentációt.

Az OceanWP kompatibilis az Elementorral és más népszerű oldalépítőkkel. A demók importálása gyors és egyszerű, testreszabásuk szintén egyszerű és intuitív, különösen ha oldalépítőt használsz.

Kapcsolódó linkek:

OceanWP hivatalos oldala,WordPress oldala,Prémium verzió ($35 évente)

3. Neve

Több, mint 300 ezer letöltés, ~1200 értékelés alapján 4.7 csillagos.

A Neve egy nagyon gyors, könnyen testreszabható, többcélú téma, amely tökéletes blogokhoz, kisvállalkozásokhoz, startupokhoz, ügynökségekhez, cégekhez, webshopokhoz és személyes portfóliókhoz. A felhasználók dicsérik a gyorsaságát, egyszerűségét és a fejlesztők által nyújtott támogatást. A téma SEO-barát és teljesen reszponzív, biztosítva a kiváló teljesítményt mobil eszközökön is.

A Neve zökkenőmentesen működik együtt a Gutenberg és más népszerű oldalépítőkkel, mint az Elementor, Brizy és Beaver Builder. Számos előre elkészített sablont kínál, amelyeket egy kattintással importálhatsz, így gyorsan és egyszerűen beállíthatsz egy professzionális kinézetű weboldalt. Ezek a sablonok különböző kategóriákban érhetők el, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Kapcsolódó linkek:

Neve hivatalos oldala,WordPress oldala,Prémium verzió ($69 évente)

A legjobb WordPress témák kifejezetten ekereskedelmi oldalakhoz

A legjobb WordPress témák kifejezetten ekereskedelmi oldalakhoz

1. Storefront

Több, mint 100 ezer letöltés, ~150 értékelés alapján 4.5 csillagos.

A Storefront a Woo (korábbi nevén WooCommerce) hivatalos témája. Kifejezetten a Woo integrációra optimalizálták, biztosítva a zökkenőmentes e-kereskedelmi élményt. A Storefront gyors, reszponzív és SEO-barát, így ideális választás webáruházak számára. A felhasználók nagyra értékelik az egyszerűségét, gyorsaságát és a Woo-val való szoros integrációját.

A Storefront számos testreszabási lehetőséget kínál a WordPress saját testreszabó menüjével, és számos előre elkészített demó oldalt tartalmaz, amelyeket egy kattintással importálhatsz. Ezeket aztán könnyedén testre tudod szabni a Woo-val kompatibilis oldalépítőkkel, mint például Elementor, Beaver Builder vagy Divi.

Kapcsolódó linkek:

Storefront hivatalos oldala,WordPress oldala,Prémium verziók és bővítmények (különböző bővítmények ~$39-79 egyszeri díj)

2. Woostify

Több, mint 40 ezer letöltés, ~110 értékelés alapján 4.9 csillagos.

A Woostify egy gyors és könnyű WordPress téma, amely kifejezetten Woo alapú webáruházakhoz készült. A felhasználók értékelik a gyorsaságát és a zökkenőmentes integrációját a Woo-val. A téma SEO-barát és teljesen reszponzív, így minden eszközön kiváló felhasználói élményt biztosít.

A Woostify támogatja a Gutenberg és más népszerű oldalépítőket, mint az Elementor, lehetővé téve, hogy könnyen átalakítsd a webshopodat. A téma számos előre elkészített sablont kínál, amelyeket egy kattintással importálhatsz, így gyorsan és egyszerűen elkészítheted a webáruházadat.

Kapcsolódó linkek:

Woostify hivatalos oldala,WordPress oldala,Prémium verzió ($49 évente)

3. Flash

Több, mint 20 ezer letöltés, ~250 értékelés alapján 4.9 csillagos.

A Flash egy sokoldalú és rugalmas WordPress téma, amely tökéletesen használható webshopokhoz. A felhasználók értékelik a gyorsaságát, rugalmasságát és a testreszabási lehetőségeit. A téma SEO-barát felépítése és kiváló teljesítménye miatt is népszerű, és ideális választás online áruházak számára.

A Flash támogatja a népszerű oldalépítőket, mint az Elementor és a SiteOrigin Page Builder, így a testreszabás egyszerű és intuitív. A téma számos előre elkészített sablont kínál, amelyeket egy kattintással importálhatsz.

Kapcsolódó linkek:

Flash hivatalos oldala,WordPress oldala,Prémium verzió ($69 évente)

A legjobb ügynökségi WordPress témák

A legjobb ügynökségi WordPress témák

1. GeneratePress

Több, mint 600 ezer letöltés, ~1400 értékelés alapján 5 csillagos.

A GeneratePress egy könnyű és gyors WordPress téma, amelyet kifejezetten üzleti és ügynökségi weboldalakhoz terveztek. A GeneratePress kiváló teljesítményt nyújt, és SEO-barát felépítéssel rendelkezik, így biztosítva a jobb keresőmotoros láthatóságot. A felhasználók dicsérik a téma rugalmasságát, gyorsaságát és a széles körű testreszabási lehetőségeit.

A GeneratePress zökkenőmentesen működik együtt az olyan népszerű oldalépítőkkel, mint az Elementor és a Beaver Builder, lehetővé téve, hogy könnyedén testreszabhasd weboldaladat. A téma számos előre elkészített egy kattintással importálható sablont kínál.

Kapcsolódó linkek:

GeneratePress hivatalos oldala,WordPress oldala,Prémium verzió ($59 évente)

2. Sydney

Több, mint 100 ezer letöltés, ~730 értékelés alapján 4.9 csillagos.

A Sydney egy népszerű és rugalmas WordPress téma, amely tökéletes üzleti és ügynökségi weboldalakhoz. A Sydney modern dizájnnal rendelkezik, és számos testreszabási lehetőséget kínál, amelyekkel könnyedén kialakíthatod a kívánt megjelenést. A felhasználók értékelik a téma egyszerűségét és a részletes dokumentációt, amely segít a beállításokban és testreszabásban.

A Sydney teljes mértékben kompatibilis az Elementor oldalépítővel, így a weboldal szerkesztése és testreszabása relatíve elég egyszerű. Az előre elkészített sablonok importálása egy kattintással elvégezhető, így az oldalak gyorsan beállíthatók és használatra készek.

Kapcsolódó linkek:

Sydney hivatalos oldala,WordPress oldala,Prémium verzió ($89 évente)

3. Hestia

Több, mint 100 ezer letöltés, ~540 értékelés alapján 4.8 csillagos.

A Hestia egy modern, letisztult dizájnnal rendelkező WordPress téma, amelyet szintén kifejezetten üzleti és ügynökségi weboldalak számára terveztek. A Hestia kiváló választás startupok, kisvállalkozások, online ügynökségek és cégek számára. A felhasználók dicsérik az egyszerű beállítási lehetőségeit, elegáns megjelenését és a hasznos támogatását. A téma SEO-barát, és gyors betöltési idővel rendelkezik, ami fontos a felhasználói élmény szempontjából.

A Hestia kompatibilis a népszerű oldalépítőkkel, mint az Elementor és a Beaver Builder, így a testreszabás gyerekjáték. Tartozik hozzá egy kiegészítő plugin is, amely olyan funkciókat ad hozzá, mint az árképzési elemek és a referenciák. Az előre elkészített sablonok importálása egy kattintással elvégezhető, így az oldalak azonnal használatra készek.

Kapcsolódó linkek:

Hestia hivatalos oldala,WordPress oldala,Prémium verzió ($69 évente)

Gyakori kérdések

Melyik a legjobb WordPress téma?

A legjobb WordPress téma kiválasztása nagyban függ attól, hogy milyen típusú weboldalra van szükséged. Íme néhány a legnépszerűbb és jó értékeléseket kapott témák közül:

  • Astra: Tökéletes választás blogok, személyes portfóliók és üzleti weboldalak számára.
  • OceanWP: Széles körben alkalmazzák webshopok, blogok és portfóliók kialakítására.
  • Divi: Csak előfizetés mellett lehet használni. Számos előre megtervezett sablont kínál, amelyek könnyedén testreszabhatók bármely célra.
  • GeneratePress: Könnyű szerkezete miatt kiválóan alkalmas blogokhoz, üzleti weboldalakhoz és hírportálokhoz.
  • Avada: Szintén széles körben használják üzleti célokra, portfólió és akár e-kereskedelmi oldalakhoz is.

Melyik a leggyorsabb WordPress téma?

A leggyorsabb WordPress téma kiválasztása nem olyan egyszerű, mivel sok olyan befolyásoló tényező van, mint például a használt pluginok, a hosting szolgáltatás minősége, és az egyedi testreszabások. Mindettől függetlenül a WordPress témák között több olyan is van, amelyek kiemelkedően gyors betöltési időt és optimalizált teljesítményt nyújtanak.

Az egyik leggyorsabbnak számító téma a GeneratePress, amely könnyű és minimális erőforrást igényel, ezáltal gyorsan tölt be még lassabb internetkapcsolat esetén is.

Más gyors WordPress témák, amelyeket szintén érdemes megfontolni:

  • Astra
  • OceanWP
  • Neve
  • Sydney

Ezek a témák alapvetően arra lettek tervezve, hogy gyors és hatékony teljesítményt nyújtsanak anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a design minőségén vagy a funkcionalitáson.

Miért olyan népszerű az Astra?

Az Astra téma annak köszönheti a népszerűségét, hogy kiemelkedően gyors, kiváló a testreszabhatósága, a népszerű oldalszerkesztőkkel kompatibilitás, gazdag sablon könyvtárral rendelkezik, részletes dokumentációja van és remekül együtt tud működni a Woo webshop motorral. Emellett rengeteg SEO-barát eszközt kínál, amelyek segítenek növelni a weboldal láthatóságát a keresési eredmények között.

Konklúzió

A megfelelő WordPress téma kiválasztása erős alapot biztosíthat a weboldalad sikeréhez, mivel alapjaiban határozza meg a weboldalad kinézetét és funkcionalitását. Ebben a blogcikkben összegyűjtöttük a legjobb ingyenes WordPress témákat különböző kategóriákban, hogy segítsünk megtalálni a legmegfelelőbbet.

Az itt bemutatott témák mindegyike egyszerűen telepíthető és testreszabható, számos előre elkészített sablont kínálva, amelyek néhány kattintással importálhatók. Akár kezdő, akár tapasztalt felhasználónak tekinted magad, biztosan találsz a listánkban olyan témát, amely tökéletesen megfelel a weboldalad céljaihoz.

A legjobb élmény és a legaktuálisabb információk biztosítása érdekében a szerkesztő csapat átnézte és aktualizálta ezt a cikket 2024 május 24. napon.
Oszd meg! Szólj hozzá!
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Miért a Tárhely.Eu a legjobb választás?
Scroll to Top

Érdekel a weboldalkészítés és az e-kereskedelem?

Olvasd el a legnépszerűbb WordPress és E-commerce tartalmainkat! 👇