A TOP 12 legjobb e-kereskedelmi platform összehasonlítása

Olvasási idő: 16 perc

A TOP 10 legjobb e-kereskedelmi platform összehasonlítása borítókép

Ha webshop indításban gondolkozol, akkor a legnagyobb fejfájást az elején a megfelelő platformot kiválasztása okozhatja, mert nem mindegy kit választasz magad mellé társnak hosszú távon. Egy állati példával élve nem mindegy mit választasz: egy cuki pandát, ami csak eszi a bambuszt, vagy egy ravasz rókát, ami ugrásra készen szemmel tartja a zsákmányát. Kicsit talán erős hasonlat, de a nap végén minden webshopnak profitot kell termelnie, és ebben jelentős szerepet játszik a motor, ami az egészet működteti.

A döntésednek nagy hatása lehet az időd hatékony felhasználásától kezdve, a vevők elégedettségén keresztül, egészen a cashflowig mindenre. Szóval ne is ragozzuk tovább a dolgot, nézzük meg milyen típusú webshopok léteznek, majd nézzünk meg néhány konkrét példát is.

Milyen webshop típusok vannak?

Két fő e-kereskedelmi platform típus létezik:

 • Nyílt forráskódú
 • SaaS (ezt mindjárt megérted, hogy mi), vagy felhő alapú

Nyílt forráskódú megoldások

Először nézzük azt a típust, ahol korlátlanul bármit csinálhatsz, azaz a nyílt forráskódú megoldásokat. Itt lényegében fogsz egy szoftvert, telepíted atárhely szolgáltatódnál, és azt csinálsz vele, amit csak akarsz, úgy variálod és szabod testre, ahogy csak neked tetszik, ha pedig végül mégse jön be, nem testhezálló a használata, vagy bármi miatt nem vagy vele elégedett, egyszerűen fogsz egy másik szoftvert – több tucat ingyenes és fizetős webáruház rendszer létezik – és átmented az adatokat, amit tudsz, és ott folytatod a munkát. Ezt a megoldást főleg azok kedvelik, akik teljes kontrollt akarnak a webshopjuk felett, és akiknek van saját fejlesztőjük – legyen szó akár alkalmazottról, akár egy megbízott freelancerről – és szeretnék fenntartani a lehetőséget, hogy bármikor továbbfejleszthessék a webáruházukat.

Hétköznapi példával élve ez épp olyan, mint amikor magadra főzöl: van konyhád, te magad szerzed be az alapanyagokat, és egyedül vagy segítséggel megfőzöd, amit épp enni akarsz.

Viszont mindennek megvan az előnye és a hátránya is. Ha nyílt forráskódú megoldást választasz, akkor magadnak kell gondoskodnod a tárhelyről, domainről, webshop karbantartásról és fejlesztésről, pont, mint a konyhai hozzávalókról. Ez nem feltétlenül olyan nagy dolog, egy jó tárhely szolgáltatóval könnyű a munka, és a webshop menedzselését akár te is meg tudod tanulni. Több cikket is írtunk már a témában, példáulwebshop indítással,WordPress alapú weboldal készítéssel ésweboldal építő eszközökkel kapcsolatban.

Ha ezt a megoldást választod, akkor a legtöbb esetben mindössze a tárhely szolgáltató költségeivel kell számolnod, illetve ha fizetős kiegészítőket veszel, akkor azokkal. Tehát ennek a megoldásnak az előnye, hogy rugalmas, bővíthető, olcsó(bb) és 100%-ban a tiéd. Lassabb lehet vele az elindulás, de hosszú távon valószínűleg jobban megéri. Tudod, miből készült az ételed, és mindig azt eszel, amit megkívánsz, bár sok időbefektetést igényel.

SaaS vagy felhő alapú megoldások

Tehát mi az a SaaS? Angolul Software as a Service, tehát olyan megoldás, ahol egy kész dolgot kapsz egy előfizetésért cserébe. Gondolj erre úgy, mint a Netflix előfizetésedre, azaz létrehozol egy fiókot, amit aztán a rendszer kínálta lehetőség alapján testre tudsz szabni, mindezt egy havi előfizetésért cserébe.

Az ebéd hasonlatnál maradva, a SaaS az, amikor előre megrendeled a heti menüdet egy étteremben. Roppant kényelmes, nem kell alapanyagok után szaladgálnod, nem kell főznöd, és biztosan eszel főtt ételt minden nap.

A SaasS megoldások nagy előnye, hogy gyorsan össze tudod kattintgatni magadnak a webshopod, a legtöbbnek egyszerű és felhasználóbarát kezelőfelülete van, amivel könnyebben elboldolgulhatnak a kezdők és a hozzá nem értők is. Gyakorlatilag bérelsz egy platformot, és szinte már be is indíthatod az üzleted. Ebben az esetben nem kell tárhely szolgáltató, nem kell a karbantartással foglalkoznod és hasonlók. Ha a nyílt forráskódú megoldásoknál beleszámoljuk a fejlesztői költséget, akkor a felhő alapú szoftverek olcsóbbak lehetnek rövid és középtávon. Épp ahogyan a menürendelés is olcsóbb lehet, mintha a saját időd menne el a főzőcskézésre.

Viszont itt is ugyanúgy van pozitív és negatív oldal. Az előnyöket most már érted, viszont most nézzük a hátrányát. Egy ilyen rendszer általában rugalmatlanabb, kevesebb beállítási lehetőséget biztosít, a felhasználói felületet csak a rendszer által megengedett szinten tudod variálni és testre szabni, a bővítési lehetőségek is korlátozottabbak, illetve ha a rendszer egyik webshopját támadás éri, vírusos lesz vagy bármilyen rendszer szintű hiba van, akkor a te webshopod is kidől. Hiába kívánnál mást enni ebédre, jön a menü, és eszed, nem eszed, nem kapsz mást. Ráadásul azt sem tudod nyomon követni, milyen alapanyagokból főznek neked, csak reménykedhetsz, hogy minden hozzávaló friss volt, amikor megfőzték. Szóval rövid távon jobb lehet, de ha hosszú távon korlátozni fogja a lehetőségeidet. Plusz érdemes észben tartani, hogy a felhő alapú webshopod addig él, amíg minden hónapban befizeted az előfizetésed összegét.

Az ebédfőzős hasonlatunk annyiban nem állja meg a helyét, hogy konyhája általában azoknak is van, akik menüt rendelnek rendszeresen az étteremből. Tehát ha épp nem fizetett be a hétre, akkor is össze tud dobni gyorsan a konyhájában valami ebédnek valót. Azonban ha valaki SaaS megoldást választ a legelejétől webshopnak, akkor egészen valószínű, hogy nem rendelkezik mellette egy saját tárhelyre feltelepített, nyílt forráskódú rendszerrel is. Tehát nem tud egyik napról a másikra kiszállni a „menüből”, és magára főzni, hanem előbb fel kell építenie a saját konyháját, hogy főzni tudjon magára.

Átláthatóan a Saas legnagyobb hátrányairól:

 • A platformtól való függőség (Locked-In jelenség): Egy SaaS platform használata esetén a webáruház tulajdonosai a platformhoz „kötődnek”. Ez azt jelenti, hogy ha a tulajdonos úgy dönt, hogy át kívánja helyezni webáruházát egy másik platformra, ez jelentős nehézségekbe és korlátokba ütközhet. A tartalom, adatok és a webáruház teljes struktúrájának áttelepítése más platformra komplex és időigényes folyamat lehet, és bizonyos esetekben bizonyos adatokat vagy funkcionalitásokat nem is lehet átvinni, sokszor direkt korlátozzák ezt a SaaS szolgáltatók, hogy megnehezítsék a szabad elmenetelt. Akár egy élet munkája ott maradhat ilyen szolgáltatóknál. Míg a nyílt forráskodú rendszernél sok automata rendszer és rengetek fejlesztő, plugin és szolgáltató elérhető, amivel akár segítség nélkül át lehet migrálni másik szolgáltatóhoz az áruházad.
 • Adatkezelés és adatvédelem: Mivel a webáruház a SaaS szolgáltató szerverein fut, a felhasználóknak bizonyos mértékig rá kell bízniuk az adataik kezelését és biztonságát a szolgáltatóra. Ez különösen fontos szempont lehet az adatvédelem és a felhasználói információk biztonságának szempontjából. Magyarországon főleg a külföldi és EU-n szolgáltatók lehetnek aggályosak GDPR miatt.
 • Függőség a szolgáltató üzletpolitikájától és árazásától: Mivel egy SaaS platformon belül működik a webáruház, a felhasználók közvetlenül függenek a szolgáltató üzletpolitikájától és díjszabásától. Ez azt jelenti, hogy ha a platform díjait emeli, vagy az üzletpolitikáját változtatja (például az elérhető funkciókat vagy a felhasználói feltételeket illetően), akkor a webáruház tulajdonosának alkalmazkodnia kell ezekhez a változásokhoz, akár nem is kívánatos módon.
 • Korlátozottság: Számos szempontból korlátozottabbak a felhő alapú megoldások. Például nincs lehetőség egyedi kódot hozzáadni – ami sokszor elég hasznos tud lenni – vagy ha összeraktál egy jól kinéző és működő webshopot de végeredményben elég lassú lett, akkor nincs lehetőséged gyorsítani rajta, mert függsz a szolgáltató nyújtotta lehetőségektől, pedig felhasználói élmény szempontjából nagyon nem mindegy a betöltési idő.

Na most, hogy már ismered a két fő típust, lássuk konkrétan milyen platformok és szoftverek léteznek.

Megjegyzés: Egy gyors gondolat mielőtt belevágnánk a felsorolásba. Szinte mindegyik itt felsorolt platform kínál egyedi sablonokat és bővítményeket, amelyekkel testre tudod szabni a webshopod megjelenését és kibővíteni a funkcionalitását. Ahol ez nincs meg, vagy csak gyenge a felhozatal, azt külön kiemeljük.

Tárhely.Eu logó
+
Woo logo
Magyarország első számú legnépszerűbb legtapasztaltabb Woo tárhely szolgáltatója

A TOP 10 legjobb e-kereskedelmi platform

Ebben a részben összehasonlítjunk akkor a legjobb e-kereskedelmi platformokat. Ejtünk pár szót mindegyikről általánosságban, majd megnézzük a hozzájuk tartozó pró és kontra érveket is. Egyik szoftver se tökéletes, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, de egészen biztosan találni fogsz egyet, amelyik illeni fog az elképzeléseidhez.

Szokásunkhoz híven a sorrend itt sem feltétlenül a legjobbtól a legkevésbé jóig megy, de igyekeztünk a lista élére azokat rakni, amelyek a legjobbak és legelterjedtebbek.

Woo (WooCommerce)

A Woo – vagy korábbi nevén WooCommerce – egy nyílt forráskódú platform, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen WordPress alapú weboldalt felruházz egy webshop minden funkcionalitásával.

Ingyenesen letölthető és használható, így a tárhely szolgáltatás költségeitől eltekintve ingyen el tudod vele indítani a webshopodat. Mivel teljes mértékben a WordPressre épül, így ha azt már ismered, akkor seperc alatt el tudod sajátítani ennek is a használatát. Ha nem vagy jártas aWordPress használatában, az se nagy baj, mert nagyon egyszerű. A WordPresszel kapcsolatban elég sok anyagunk van és folyamatosan bővítjük ezt akategóriát, szóval érdemes belenézni.

A WordPress – és ezáltal a Woo is – hihetetlen nagy tárházzal rendelkezik a bővítmények terén, ami lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármilyen funkciót hozzáadj a webáruházadhoz. Vannak ingyenesek, vannak fizetősek, és ha értesz a programozáshoz, vagy megbízol valakit, aki ért hozzá, akkor saját bővítményt is létrehozhatsz és hozzáadhatsz.

Előnyök

 • Ingyenes letöltés és használat: A Woo alapvetően ingyenes, csak néhány kiegészítőért kell fizetned, ha igényt tartasz rá. A WordPress világában alapból rengeteg bővítményt és sablont találsz, így minimális költséggel összerakhatod és elindíthatod a saját online boltod.
 • Teljes integráció a WordPresszel: Ha már otthon vagy a WordPress rendszerében, a Woo használata gyerekjáték lesz. Telepíted, felrakod a termékeidet, beállítod a dolgaidat, és gyakorlatilag már működik is.
 • SEO-barát platform: Egy webshop esetén ha közép vagy hosszú távon gondolkozol – minimum 6-12 hónap -,  akkor nagy ziccert hagynál ki ha nem foglalkoznál a keresőoptimalizálással. A Google keresőjéből ingyenesen magadhoz terelt forgalom a legjobb, és ehhez a WordPress egy elég jó alapot biztosít.
 • Magasfokú testreszabhatóság: Nagyon rugalmas és testreszabható. A legtöbbhozzáadható oldalépítő segítségével szinte bárhogy formázhatod és alakíthatod az áruházadat, illetve ellentétben a felhőalapú megoldásokkal, ahol a legtöbbször nincs rá lehetőség, a Woo-ban, akár bővítmény nélkül is, néhány soros kóddal meg tudsz oldani kisebb nagyobb hiányosságokat vagy funkciókat.

Hátrányok

 • Tanulási görbe: Ha még nem mozogsz otthonosan a WordPress világában, akkor kezdetben némi tanulási időre lehet szükséged.
 • Skálázhatósági problémák: Ez attól függ, hogy milyen módon raktad össze a webshopod, illetve milyen tárhely szolgáltatóval dolgozol. Ha telepakolod bővítményekkel a WordPresst, vagy gyenge tárhely szolgáltatót választasz, akkor tapasztalhatsz oldal lassulást. Egy autónál se mindegy, hogy mennyire van telezsúfolva és milyen motor hajtja. Ha viszont jó tárhelyszolgáltatóval dolgozol és tisztán tartod a WordPresst, akkor több ezres termékkínálat és látogató áradat se tudja lelassítani a webshopod.
 • Kevés támogatás: Mivel ingyenes, ezért a támogatása nem túl erős, abból a szempontból, hogy 0-24-es ügyfélszolgálat csak a fizetős eszközökhöz elérhető. Ettől függetlenül hihetetlenül jól dokumentált eszköz és elterjedtsége miatt számos oktató anyag van az interneten, szóval ha problémába ütközöl, akkor az utánajárással jár.

Árazás

Maga az alap Woo ingyenes, de számolnod kell atárhely költségeivel, illetve ha fizetős kiegészítőre van szükséged, akkor azzal.

Mivel nem nagy túlzás azt állítani, hogy a Woo jelenleg az e-kereskedelmi megoldások királya, ezért egy külön cikket is szenteltünk neki, ahol sok mindent megtudhatsz róla, többek között azt is, hogy miért a Woo a legnépszerűbb platform webshop indításhoz. További részletekért nézd meg aWoo weboldalát, vagytöltsd le ingyenesen és telepítsd fel a WordPressen belül.

Tárhely.Eu logó
+
Woo logo
Magyarország első számú legnépszerűbb legtapasztaltabb Woo tárhely szolgáltatója

ShopRenter

Hajózzunk egy kicsit magyar vizekre, kezdve a ShopRenterrel, Magyarország piacvezető felhő alapú webáruház rendszerével. Ez a platform hazánkban megfontolandó választás lehet, hiszen versenyképes funkciókkal és magyar ügyfél támogatásával rendelkezik, ami külföldi versenytársairól nem mondható el.

Az online értékesítés elindítása mindig magával hordoz egy tanulási görbét, mire megtanulod a rendszer működését, és szerencsére a ShopRenter igyekszik ezt a folyamatot megkönnyíteni. Ha bérelhető (felhő alapú) webshopról van szó, akkor itthon a ShopRenter az egyik legnépszerűbb választás, míg nemzetközi piacon, ezt a címet a Shopify birtokolja (erről kicsit lejjebb olvashatsz majd). A ShopRenter egy könnyen kezelhető és rugalmas platform, ami könnyen alkalmazkodik az igényeidhez.

Előnyök

 • Kiemelt ügyféltámogatás: A ShopRenter biztosítja, hogy gyorsan és egyszerűen kaphass segítséget, ha bármilyen probléma felmerül.
 • Rendszeres oktatás: A platform rendszeres oktatásokat kínál, segítve a ShopRenter rendszer hatékony használatát.
 • Könnyen bővíthető: A többi platformhoz hasonlóan itt is ki tudod bővíteni az alap funkcionalitást külső alkalmazásokkal. Ezek ugyan limitáltabb mennyiségben érhető el, a WordPress & Woo pároshoz képest, de integrálásuk egyszerűen végrehajtható.
 • Rugalmas skálázhatóság: A ShopRenter rendszer lehetőséget kínál a skálázásra, így könnyedén hozzá tudod igazítani a rendszert a például a termék palettád méretéhez vagy az extra funkcióikhoz való igényeihez.
 • Folyamatos fejlesztés: Egy stabil fejlesztői csapat gondoskodik róla, hogy ez a platform dinamikusan fejlődjön, és mindig a legújabb funkciókkal rendelkezzen.

Hátrányok

 • Design minőség: A rendszer kínálta alap sablonok nem feltétletül hozzák azt a színvonalat, amit elvárhatnánk, és az egyedi sablon rendelése plusz költséggel járhat. Ebből a szempontból kicsit lemarad a versenytársaihoz képest.
 • A rengeteg funkció kihívásokat okozhat: A ShopRenter rendszer rengeteg funkcióval rendelkezik, ami ugyanúgy lehet előny is, mint hátrány. Kihívást okozhat a rendszer elsajátítása azoknak, akik kezdők a webáruház kezelés terén.
 • Adminisztrációs felület kezelése: Habár a ShopRenter adminisztrációs felülete folyamatosan fejlődik, a rengeteg beállítási lehetőség néha átláthatatlanná teheti a felületet, így felhasználóbarát szempontból nem a legjobb.
 • SaaS hátrányai: Ha felhő alapú megoldást választasz, akkor függővé teszed magad a szolgáltatótól, az esetleges váltás  pedig komplex és időigényes.

Árazás

Mivel felhő alapú rendszerről van szó, ezért havidíjak formájában bérelheted a sajátodat. Jelenleg négy csomag érhető el, amelyek közül a legkisebb ára 5990 Ft + ÁFA.

További részletekért navigálj el aShopRenter oldalára.

UNAS

Második és egyben utolsó magyar szereplőnk az UNAS, ami egy profi és sokoldalú választás lehet számodra. Modern megjelenésével, mobilbarát kezelőfelületével az UNAS egy könnyen átlátható és praktikus webshop motor.

Az UNAS rendszere könnyen testreszabható és kezelhető, amit egy hasznos tudástár és elérhető ügyfélszolgálat is támogat, így biztosítva a felhasználók számára a szükséges segítséget és iránymutatást.

Előnyök

 • Funkciók és integrációk: Az UNAS könnyen összehangolható a hazai és nemzetközi e-kereskedelmi szereplőkkel, biztosítva a számlázást, pénzügyi és fizetési szolgáltatásokat, készletnyilvántartó rendszereket, és még sok mást.
 • Felhasználóbarát kezelőfelület: A rendszer egy intuitív, felhasználóbarát adminisztrációs felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a könnyű navigációt és az üzleti folyamatok hatékony kezelését.
 • Felhasználói támogatás: A magyar ügyfélszolgálat segít eligazodni a rendszeren, és a felhasználók tapasztalatokat cserélhetnek egymással.
 • Folyamatos fejlesztések: A rendszert folyamatosan fejlesztik és frissítik a felhasználói visszajelzések alapján, így a felhasználók mindig a legújabb és legfejlettebb funkciókat élvezhetik.
 • Beépített marketing eszközök: Az UNAS webshop motor beépített marketing funkciókkal rendelkezik, amelyek segítenek a webáruház népszerűsítésében és az értékesítés növelésében.

Hátrányok

 • Túl sok funkció: Ahogy minden felületnél, itt is számolni kell egy tanulási görbével, amíg kiigazodsz a rendszer működésén, és a rendszer rengeteg beállítási lehetősége megnövelheti ezt a görbét, különösen kezdők esetén.
 • Időigényes beállítás: A webáruház teljes körű beállítása és elindítása időigényes lehet, és számos feladatot magudnak kell ellátni.
 • SaaS hátrányai: Ha felhő alapú megoldást választasz, akkor függővé teszed magad a szolgáltatótól, az esetleges váltás  pedig komplex és időigényes.

Árazás

Az UNAS egy 21 napos próbaidőszakot biztosít, amely után 3 csomag közül lehet választani. A legkisebb csomag havi 4490 forintért érhető el, de át lehet váltani éves fizetési konstrukcióra, amivel némi kedvezményt el lehet érni.

Részletekért nézd meg azUNAS weboldalát.

Shopify

Visszanavigálva nemzetközi vizekre, a következő jelöltünk a Shopify. Ez egy kész platform, ahol rövid idő alatt össze tudod magadnak kattintgatni a webshopodat, és minden e-kereskedelmi tulajdonsággal rendelkezik az induláshoz.

A Shopify rendszerét széleskörűen fel lehet használni, és remek megoldásokat tud nyújtani a különféle igényekre. Az egyik legnagyobb erőssége a gyors és könnyű beállíthatóság, így akár egy kezdőként is könnyen elindíthatod saját webáruházad. Viszont ne siessünk ennyire előre. Nézzük meg közelebbről, hogy mit kínál, és mik azok a részletek, amiket érdemes figyelembe venni, mielőtt elköteleznéd magad a Shopify mellett.

Előnyök

 • Gyors és könnyű beállítás: Shopify egy villámgyorsan telepíthető és könnyen beállítható platform. Pár kattintással már kvázi el is indíthatod az áruházadat.
 • Kiemelkedő betöltési idő: Az oldalak gyorsan töltődnek be, ami az egyik alappillére a pozitív felhasználói élménynek.
 • Biztonsági intézkedések: Mivel a Shopify egy bérelt felület, ezért a biztonsági intézkedésekről nem neked kell gondoskodnod, hanem ők intézik.
 • Professzionális témák: Több mint 70 professzionális és reszponzív téma segít abban, hogy stílusos és igényes legyen az áruházad megjelenése.

Hátrányok

 • SEO teljesítmény: A Shopify SEO terén nem a legjobb. Ha a keresőoptimalizálás fontos számodra, akkor érdemes egy másik platformot keresned.
 • Korlátozott testreszabás: A rögzített URL-struktúra és a fizetős alkalmazások miatt a testreszabás néha nehézkes lehet.
 • Limitált termékszám: A Shopify eredetileg a kisebb katalógusokra lett tervezve, ezért a hatékony működés érdekében korlátozza a termékek számát. Ez kisebb vállalkozásoknak még ideális lehet, de nagyobb termékpalettákkal rendelkezőknek kihívás lehet.
 • SaaS hátrányai: Ha felhő alapú megoldást választasz, akkor függővé teszed magad a szolgáltatótól, az esetleges váltás  pedig komplex és időigényes.

Árazás

Shopify három árkategóriát kínál, ahol a legkisebb csomag 39 dolláros havi díjtól indul.

További részletekért nézd meg aShopify oldalát.

Tárhely.Eu logó
+
Woo logo
Magyarország első számú legnépszerűbb legtapasztaltabb Woo tárhely szolgáltatója

Adobe Commerce (Magento)

Az előző kettő játékoshoz képest kevésbé elterjedt, de ettől függetlenül aktívan jelen lévő webshop motor az Adobe Commerce, korábbi nevén Magento. Ez a platform azoknak ajánlott, akiknek a büdzséje megenged egy fejlesztőt vagy alvállalkozót. Cserébe viszont olyan rendkívül testreszabható és erőteljes megoldásra kaphatnak, amilyet csak el tudnak képzelni. Számos olyan nagy márka, mint a Nike és a Cisco már bizalmat szavazott már ennek a platformnak, szóval nézzük is meg, mit is tud.

Előnyök

 • Robosztus és funkciókban gazdag: Az Adobe Commerce rengeteg funkciót kínál, például kedvezmények, ismétlődő fizetések, erős SEO, tagsági előfizetések, korlátlan termékek és még sok más.
 • Erős SEO: Kiemelkedő keresőoptimalizálási lehetőségeket biztosít a magasabb rangsorolás eléréséhez.
 • Közösség és támogatás: A fejlesztők és egy nagy közösség állnak rendelkezésre a támogatásban, ha bármi problémád akadna.
 • Rugalmas hosting: Rugalmas lehetőséget biztosít a szoftver tárhelyének kiválasztására.

Hátrányok

 • Magas árak: Az Adobe Commerce magas árazással dolgozik, különös tekintettel az üzleti szegmens számára, ahol nagy e-commerce vállalkozásokat céloz meg.
 • Lassulás: A rendszer könnyen lelassulhat, különösen nagy terhelés mellett.
 • Fejlesztői készségek szükségesek: A teljes kihasználás érdekében fejlesztői készségekre vagy egy fejlesztőre van szükség.

Árazás

A weboldalon konkrét összeget nem tüntetnek fel, csak ajánlatkérési lehetőséget biztosítanak, így személyre szabott árat kérhetsz.

Részletekért nézd meg azAdobe Commerce oldalát.

OpenCart

Az OpenCart egy nyílt forráskódú platform, amely aktuálisan több mint 400 ezer webshopot szolgál ki. Egy egyszerű webshop motorról van szó, ami MySQL adatbázist és HTML komponenseket használ, és számos népszerű fizetési és szállítási módszerrel integrálható. Nézzük is kicsit részletesebben.

Előnyök

 • Nyílt forráskódú és ingyenes platform: Az OpenCart nyílt forráskódú és ingyenesen használható, így bármely kisvállalkozás számára elérhetővé teszi az online értékesítést.
 • Széleskörű testreszabhatóság: Ez a platform rendkívül testreszabható, így szinte bármilyen elképzelésedet megvalósíthatod.

Hátrányok

 • Korlátozott ingyenes támogatás: Az ingyenes támogatási korlátozott, így nagyobb segítségért fizetni kell.
 • Manuális frissítés és tárhely bérlés: Mint nyílt forráskódú platform, itt is magadnak kell intézned a frissítéseket és a tárhely bérlést.

Árazás

Az OpenCart letöltése és telepítése ingyenes, de itt is számolnod kelltárhely költségekkel, illetve további költségek merülhetnek fel ha kiegészítő szolgáltatásokat igényelnél.

További infókért nézd meg azOpenCart oldalát.

BigCommerce

Ez a platform leginkább a nagyobb kiskereskedelmi márkák számára ideális. A BigCommerce számos olyan eszközzel rendelkezik, amelyek segítségével bármely iparágban vagy szegmensen sikeresen alkalmazható.

Előnyök

 • Rugalmas és skálázható: A BigCommerce egy felhasználóbarát felület segítségével lehetővé teszi, hogy testreszabd a webshopod anélkül, hogy egy sort is kódolnod kéne.
 • Jó SEO teljesítmény: Ez platform erős SEO alapot biztosít, ami segít magasabb helyezést elérni a keresőkben.
 • Kiterjedt funkcionalitás: A versenyképes áraihoz képest és számos olyan funkciót kínál alapból, ami más felületeken fizetős lenne.

Hátrányok

 • Inkonzisztens sebesség: Az áruházad sebessége változhat, ami elég zavaró lehet.

Árazás

A BigCommerce legkisebb csomagja 29 dollártól indul havonta.

Részletekért néz meg aBigcommerce weboldalát.

Wix

A Wix egy feltörekvő platform, amely az elmúlt évek során hatalmas fejlődésen ment keresztül. Kezdetben elég gyenge volt és sok negatív értékelést kapott, azonban ma már komoly szereplők közé tartozik az e-kereskedelem területén, kiváló értéket nyújtva a szabadúszóknak és kis e-kereskedelmi vállalkozásoknak.

Tárhely.Eu logó
+
Woo logo
Magyarország első számú legnépszerűbb legtapasztaltabb Woo tárhely szolgáltatója

Előnyök

 • Kezdőbarát: A Wix könnyen használható és tele van támogatással, különösen az oldal létrehozása során.
 • Széleskörű felhasználhatóság: Lehetőséget biztosít az omnichannel értékesítésre (azaz több felületen való értékesítést), dropshippingre, nagy hangsúlyt fektet a kosár elhagyók visszcsábítására és sok egyéb hasznos funkciója van.

Hátrányok

 • SEO problémák: Voltak korábban problémái a keresőoptimalizálással, amit igyekeznek javítani, de még mindig elég gyengén teljesített teszteken.
 • Biztonsági hiányosságok: Néha egyes általuk üzemeltetett weboldalt feltörnek, ami felhő alapú szoftverként az összes weboldal és webshop biztonságát kockáztatja.
 • Nehéz teljesen testreszabni: A sablonok teljes mértékű testreszabása néha kihívást jelent.

Árazás

A Wix legkisebb csomagja jelenleg 27 dollárért érhető el havonta.

További infókért nézd meg aWix oldalát.

Squarespace

A Squarespace kifejezetten kreatív egyéneknek és vállalkozóknak készült, egyedi sablonokkal és egyszerű szerkesztési lehetőségeket kínálva. Ez a platform az alapokra fókuszál, de kiválóan alkalmas e-kereskedelmi tevékenységekhez is.

Előnyök

 • Könnyen kezelhető: Az egyszerű kezelőfelület lehetővé teszi a gyors és könnyű beállítást.
 • Lenyűgöző design: Számos egyedi sablonnal rendelkezik, amelyek segítségével könnyen létrehozhatsz egy vonzó webshopot.
 • 0-24 ügyféltámogatás: A Squarespace folyamatos ügyfélszolgálatot biztosít élő chat és e-mail formájában.

Hátrányok

 • Korlátozott bankkártyás fizetési lehetőségek: Csak a Stripe-ot és a Paypalt támogatja.
 • Alacsony bővítési lehetőség: Viszonylag kevés kiegészítővel rendelkezik, és külső bővítmények terén se jeleskedik.

Árazás

A Squarespace legkisebb csomagja 14 dollártól érhető el havonta, amely felső alapú társaihoz hasonlóan magában foglalja a hostingot is.

Még több infóért látogass el aSquarespace oldalára.

PrestaShop

Ez egy alapból ingyenes és nyílt forráskódú platform, viszont a legtöbb esetben csak fizetős kiegészítőket és bővítményeket lehet hozzáadni.

Előnyök

 • Ingyenes használat: A PrestaShop ingyenesen telepíthető és használható, minimalizálva a kezdeti költségeket.
 • Magas szintű testreszabhatóság: A platform erőteljes testreszabhatóságot biztosít, lehetőséget adva az egyéni igények kielégítésére.
 • Nemzetközi képességek: A PrestaShop könnyen alkalmazkodik nemzetközi piaci igényekhez, segítve a globális kereskedelmet.

Hátrányok

 • Támogatási hiánya: Az alapcsomag nem tartalmaz semmilyen támogatást, csak külön csomagokban érhető el.
 • Meredek tanulási görbe: A PrestaShop használatához meredek tanulási görbére van szükség, és fejlesztői készségek is szükségesek a sikeres kezeléshez.

Árazás

A PrestaShop egy ingyenesen használható, nyílt forráskódú platform.

Részletekért navigálj el aPrestaShop oldalára.

Tárhely.Eu logó
+
Woo logo
Magyarország első számú legnépszerűbb legtapasztaltabb Woo tárhely szolgáltatója

Shift4Shop (3dcart)

A Shift4Shop – korábbi nevén 3dcart -, amely számos praktikus funkciója mellett korlátlan tárhelyet és zéró tranzakciós díjakat is kínál. Ez csábítónak hangozhat, amivel meg is győzött pár tízezer felhasználót, de érdemes kiemelni, hogy ez a platform elsősorban nem kezdőknek született, ezért a kezelőfelület elsajátítása időigényes lehet.

Előnyök

 • Ingyenes használat: A Shift4Shop platformot teljesen ingyenesen használhatják azok, akik havi legalább 500 dollár értékű értékesítést generálnak.
 • Sokoldalú funkciók: A tervezés során a platform számos hasznos funkciót kínál, például leegyszerűsített pénztár oldalt, ügyfélkapcsolat-kezelést, termék-összehasonlítását és hasonlók.

Hátrányok

 • Tanulási görbe: A kezelőfelület nehezen érthető kezdők számára, és a teljes testreszabás időigényes lehet.
 • Sablonok elavult hatásúak: A rendelkezésre álló sablonok elavultnak tűnhetnek.

Árazás

A Shift4Shop alapvetően ingyenes, de kiegészítő funkciók eléréséhez rendelkezésre állnak különböző díjas alkalmazások.

További infókért navigálj el aShift4Shop oldalára.

Volusion

Végül a Volusion, egy olyan SaaS e-kereskedelmi platform, amely egyelőre csak a fizikai termékek árusítását támogatja, digitális termékek letöltését nem. Mellette szól viszont, hogy jó alapot biztosít előfizetéses e-kereskedelmi vállalkozások számára, és folyamatos fejlesztések révén javul.

Előnyök

 • 0-24 ügyféltámogatás: A platform egyszerűsített csatlakozást kínál folyamatos ügyféltámogatással kiegészítve.
 • Átlátható irányítópult: Az intuitív vezérlőpult gyors implementációt tesz lehetővé.
 • Kezdő-barát: Kiváló kezdő támogatási anyagok állnak rendelkezésre, amelyek lépésről lépésre segítik a webáruház felépítését.

Hátrányok

 • Kereszt-értékesítés és upsell hiánya: A cross-sell és upsell funkciók teljesen hiányoznak.
 • Lassú teljesítmény: A platform egyike a lassabb SaaS platformoknak.
 • Hiányzó beépített blog funkció: Az alapvető blog funkció hiányzik, ami csak külső eszközök csatlakoztatásával elérhető, ilyenformán nem nevezhető SEO-barát eszköznek.

Árazás

A Volusion négy csomagot kínál, amelyek havi 35 dollártól kezdődnek.

Részletekért nézd meg aVolusion oldalát.

Záró gondolatok

Nos ezek lennének a legnépszerűbb választások. Kétségtelenül a Woo és a Shopify uralják a nemzetközi piacot, a maguk több milliós aktív felhasználói bázisával. Statisztikák szerint valamivel több, mint 20-20%-ban vannak jelen, ami azt jelenti, hogy a teljes e-kereskedelmi piac durván fele, az ő platformjukon fut. Leszűkítve a magyar piacra a Shoprenter és az UNAS azok, amelyek nagy szeletet hasítanak ki maguknak a tortából.

Ez nem jelenti azt, hogy a többi ne lenne jó, de a számok nem hazudnak. Szóval ha végül az első négy közül választasz, akkor lényegében a 2 e-kereskedelmi típus közül választasz, mivel:

 • a Woo nyílt-forráskódú, tehát ingyenes, és kb bármit kihozhatsz belőle, a lehetőségek szinte végtelenek, viszont magadnak kell gondoskodnod pár dologról,
 • a ShopRenter, UNAS és Shopify pedig felhő alapú, tehát fizetős, némileg korlátozottabb, viszont megkönnyíti az indulást, kezdők számára talán jobb választás.

A végső döntés a te kezedben van, mérlegeld, hogy melyik platform illik jobban az elképzeléseidhez és elvárásaidhoz, és járj alaposan utána a részleteknek és a felhasználói visszajelzéseknek, hiszen csak így tudsz teljes képet alkotni és helyes döntést hozni.

Örülünk, hogy eljutottál idáig és bízunk benne, hogy ez az összehasonlítás jó alapul szolgál a döntéshozatalban.

Forrás #1,Forrás #2,Forrás #3, Forrás #4

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
laptop
Magyarország
első számú legnépszerűbb
tárhely szolgáltatója
Oszd meg! Szólj hozzá!
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Miért a Tárhely.Eu a legjobb választás?

Scroll to Top