Mire érdemes figyelni a WordPress sablon kiválasztásakor?

2024.02.12.
Olvasási idő: 4 perc

Mire érdemes figyelni a WordPress sablon kiválasztásakor

Ebben a cikkben összeszedünk pár fontos gondolatot, amelyekre érdemes odafigyelni a WordPress sablon kiválasztásakor, illetve milyen előfeltételeket kell teljesíteni, hogy létre tudd hozni a saját WordPress alapú weboldaladat.

A WordPress az egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén létrehozzák és kezeljék weboldalukat. Az egyszerű kezelőfelülete és a széles körű testreszabhatósági lehetőségei miatt ideális választás mind az egyéni bloggerek, mind a vállalkozások számára.

Minden vállalkozás más és egyedi igényekkel rendelkezik, azonban sok közös szempont van a sablonok kiválasztása esetén. Nézzük is ezeket a szempontokat!

Ezeket a szempontokat tartsd szem előtt a sablon kiválasztásakor

Célpiac/Iparági minták

Egy vállalkozás weboldalának tükröznie kell a vállalkozás és annak működtetőinek személyiségét, valamint az iparágat, amelyben tevékenykedik.

Ha megfigyeled, észre fogod venni, hogy különböző vállalkozások általában olyan dizájn séma mellett döntenek, amely tükrözi az iparágukat.

Például az ügyvédek általában megbízhatóságot vagy hagyományt sugalló színeket, visszafogott árnyalatokat és komolykodó képeket választanak, hogy kifejezzék vállalkozásuk komolyságát. Az orvosok és kórházak pedig általában sok fehéret, világoskéket és zöldet használnak, mert ezt társítjuk az egészséghez és a tisztasághoz.

Ha teheted, hasonló módon járj el vállalkozásod weboldalának kialakításakor.

Design

A WordPress sablon dizájnjának tükröznie kell a vállalkozásodat. A weboldalakon a dizájn segítségével tudod megteremteni az adott iparág jellegzetességeit, miközben bemutatod a saját márkád jellemzőit.

A WordPress előnye, hogy minimális erőfeszítéssel testre szabhatod a dizájnt a saját ízlésed szerint adrag and drop oldalépítők segítségével.

Választhatsz modern, hagyományos, minimalista vagy bármilyen dizájn sablont, amely illeszkedik a márkád stílusához.

Mobilbarát/Reszponzivitás

Ma már a webes felhasználók több, mint fele a telefonján böngészi az internetet, ezért a vállalkozásod weboldalának ezt a közönséget is célba kell vennie. A keresőmotorok, mint például a Google, a weboldalakat az alapján is rangsorolják, hogy mobilbarát-e vagy sem.

Szerencsére a legtöbb modern WordPress sablon már mobilbarát. Ezt reszponzivitásnak is nevezik, vagyis az oldal alkalmazkodik a megjelenítéshez használt készülék képernyőméretéhez.

Ez elengedhetetlen minden weboldal számára.

SEO barát

Az SEO barát azt jelenti, hogy olyan funkciókat tartalmaz, amelyek segíthetnek a weboldaladnak jobban rangsorolódni a keresőmotorokban.

Az SEO barát funkciók közé tartozik a gyors működés, lehetőség minden oldalhoz egyedi címet és leírt adni, optimalizált képek, értelmes struktúra és megfelelő kódhasználat.

Mindezek az elemek segíthetik a felhasználói élményt és az SEO-t egyaránt.

Mire van szükséged egy céges weboldal elkészítéséhez?

Egy profi weboldal készítése nem feltétlenül időigényes vagy drága. Mindezt minimális WordPress ismeretekkel vagy a weboldalak működésének minimális ismeretével is el lehet érni.

Egy weboldalnak négy fő összetevője van:

  • Domainnév
  • Tárhely
  • Sablonok
  • Bővítmények

Domainnév

A domainnév vagy más néven tartománynév az a www. után következő rész a weboldal címében. Az a név, amelyet beírsz a böngésző URL sorába. A név rendkívül fontos, és a vállalkozás nevével azonos, vagy nagyon hasonló kell legyen, hogy elkerüljük a félreértéseket.

Tárhely

A tárhely, vagy webtárhely, az a hely, ahol a weboldalt telepíted, hogy elérhető legyen a nagyközönség számára. Gyakorlatilag bérelsz helyet egy webkiszolgálón, amely biztosítja, hogy a weboldalad csatlakozzon az internethez és elérhető legyen a tartománynév használatával.

Témák/Sablonok

A WordPress sablonok egy felületet biztosítanak a rendszer működésének lefedésére. A WordPress alapvetően inkább a használhatóságra helyezi a hangsúlyt, mint a kinézetre, ezért a sablonok használatával lehetőséget nyújt arra, hogy a weboldalad egyedinek tűnjön dizájn és funkciói tekintetében.

Bővítmények

A WordPress bővítmények olyan funkciókat adnak hozzá a rendszerhez, amelyek nem szerepelnek alapértelmezés szerint. A WordPress sok mindent tud, de nincs olyan rendszer, amely mindent tudna. Erre szolgálnak a bővítmények. Hozzákapcsolódnak a WordPresshez, hogy extra funkciókat adjanak hozzá, vagy meglévő funkciókat jobban működtesenek, kinézetüket vagy funkcionalitásukat tekintve.

Gyakran Ismételt Kérdések

Van ingyenes WordPress sablon?

Igen, vannak ingyenes WordPress sablonok, amiket használhatsz a vállalkozásod weboldalához. Mindazonáltal érdemes alaposan megvizsgálni az egyes sablont, mivel nem mindegyik ingyenes sablon azonos minőségű. Olyan sablont keress, amely lehetővé teszi a profi weboldal létrehozását minimális erőfeszítéssel. Hiszen a vállalkozásodat kívánod bemutatni, ezért jó minőségűnek kell lennie!

Melyik a legjobb ingyenes WordPress sablon?

Sok tekintetben az Astra a legjobb ingyenes WordPress sablon egy vállalkozás weboldalához. Az Astra a világ egyik legnépszerűbb WordPress sablonja, több mint 1,7 millió felhasználóval és több mint 5600 ötcsillagos értékeléssel. Emellett rendkívül rugalmas, kompatibilis a vezető oldalépítőkkel, mint például az Elementorral, és professzionálisan dizájn sablonokat kínál, amelyekkel könnyen létrehozhatod a weboldaladat.

Milyen vállalkozásokhoz használhatok WordPress sablonokat?

Bármilyen vállalkozáshoz használhatsz WordPress sablonokat. Mivel általában mindent testre tudsz szabni bennük, a sablonokat a pontos igényeid szerint alakíthatod.

Íme egy gyors útmutató, amely segít szűkíteni a választékot és kiválasztani egy olyan WordPress sablont, amely jól fog működni a vállalkozásod weboldalához:

  • Ha egy kisvállalkozást vagy induló vállalkozást üzemeltetsz, válassz egyszerű és letisztult sablont, amely nem vonja el a figyelmet a tartalomról.
  • Ha van egy webáruházad, válassz olyan sablont, amely tartalmazza az összes szükséges funkciót és lehetőséget az online értékesítéshez, beleértve a WooCommerce támogatását.
  • Ha bemutatnád a portfóliódat vagy blogot szeretnél létrehozni, válassz olyan sablont, amely tükrözi a márkád és a személyiséged jellegzetességeit.

Melyik a leggyorsabb WordPress sablon vállalkozásoknak?

Erre nehéz egyértelmű választ adni, de hogy ne maradj válasz nélkül az alábbi hármat hozzuk példának, amelyek a leggyorsabb sablonok között vannak: Astra, Neve és GeneratePress. Általában a gyorsabb WordPress sablonok kevésbé bonyolultak és kevesebb funkciót tartalmaznak, mint a lassabb sablonok.

Ettől függetlenül, vannak olyan gyors WordPress sablonok, mint az Astra, amelyek gazdag funkcióval rendelkeznek, és ugyanakkor gyorsak is. Ezért ezek a sablonok a legmegfelelőbbek mindenféle vállalkozás számára.

Melyik a legkedvezőbb WordPress sablon egy céges weboldalhoz?

Az Astra az egyik legkedvezőbb árú weboldal sablon egy céges weboldalhoz. Van egy ingyenes verziója, így kipróbálhatod azelőtt, hogy megvennéd.

Ha szűkös a költségvetésed, javasoljuk, hogy válaszd az Astra Starter Templates ingyenes verzióját. Így nem kell aggódnod a túlzott kiadások miatt. Később megvásárolhatod az Starter Templates prémium verzióját, hogy fejturbózd a céges weboldaladat.

Forrás

A legjobb élmény és a legaktuálisabb információk biztosítása érdekében a szerkesztő csapat átnézte és aktualizálta ezt a cikket 2024 február 12. napon.
Oszd meg! Szólj hozzá!
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Miért a Tárhely.Eu a legjobb választás?
Scroll to Top

Érdekel a weboldalkészítés és az e-kereskedelem?

Olvasd el a legnépszerűbb WordPress és E-commerce tartalmainkat! 👇