Mi az a sarokkő tartalom és miért olyan fontos?

2023 október 23.
Olvasási idő: 5 perc

Mi az sarokkő tartalom és miért olyan fontos borítókép

A sarokkő tartalmak – amit más néven bástya vagy örökzöld tartalomnak is neveznek – elengedhetetlen részei a hatékony SEO stratégiának. Ezek a tartalmak alapvető elemei a linképítésnek, ami segít weboldaladnak a keresőmotorokban való magasabb rangsorolásban. Azonban ilyen tartalmak készítése és közzététele nem egyszerű. Ahhoz, hogy sikeresen működjenek, egy jól kidolgozott SEO kulcsszó stratégiába kell illeszteni őket.

Ebben a cikkben részletesen megismerheted a sarokkő tartalmak lényegét, és megtudhatod, miért fontosak SEO szempontjából. Továbbá, olyan információkat is találsz, amelyek segítenek abban, hogy hatékonyan írj bejegyzéseket és készíts hivatkozásokat, ezáltal növelve weboldalad esélyeit, hogy megjelenjen és jó helyezést érjen el a Google, és más keresőmotorok találatai között.

Mi az a sarokkő tartalom

A sarokkő tartalom létfontosságú része egy weboldalnak, mivel a keresőmotorok ezeket rangsorolják a legmagasabban. Ezek a tartalmak általában hosszú és informatív cikkekből vagy blogbejegyzésekből állnak, amelyek különböző forrásokból merítenek információkat, és összefoglalják mindazt, amit egy adott témáról tudni kell.

Ezeknek a tartalmaknak közvetíteniük kell mindazt, amit a céged képvisel, de nem termékértékesítés, hanem sokkal inkább megbízható információk formájában. A sarokkő tartalom rendkívül fontos SEO szempontból, mivel ezeknek az oldalaknak és bejegyzéseknek van a legnagyobb esélyük, hogy magas helyezést érjenek el a versengő kulcsszavak között. Emellett az erős belső hivatkozások segítenek megerősíteni ezeket a tartalmakat, és részei lehetnek a weboldal világos hierarchiájának.

Miért kiemelten fontosak a sarokkő tartalmak SEO szempontból?

A sarokkő tartalom kiemelt jelentőségű a SEO stratégiában, mivel hozzájárul a márkád erősítéséhez, a keresési eredményekben való magas helyezéshez és a célközönséged bizalmának növeléséhez. Amikor létrehozol egy olyan tartalomköteget, amely egyetlen sarokkő cikkre épül, az segít belső hivatkozásokat kialakítani a kapcsolódó cikkek között. Ezen belső hivatkozások révén a Google és más keresőmotorok észlelik a tartalmak összefüggéseit, és azt, hogy rangsorolni szeretnél ezekre a témákra. A kapcsolódó cikkek pedig visszakapcsolódnak a fő bejegyzéshez, így erősítve azt.

A sarokkő tartalom fejlesztése során olyan kulcsszó csoportokra kell összpontosítanod, amelyeket előre meghatároztál a tartalomstratégiád kialakítása során. Ez lehetővé teszi számodra a célzott kulcsszavak és kifejezések használatát, beleértve a long tail kulcsszavakat is (magyarul hosszú farok, SEO kifejezés, ami azokat a kifejezéseket foglalja magában, amelyekre kevés keresés van, de sok van belőlük, így összességében jelentős forgalmat képesek generálni).

Bár a sarokkő tartalom készítése hosszú távú befektetés, de így idővel megszerezheted a felhasználók és a keresőmotorok bizalmát egyaránt. Továbbá segítenek megmutatni a Google-nek, hogy melyek a legfontosabb bejegyzések és oldalak, a megfelelő belső hivatkozások kialakításával pedig közölni tudod, hogy melyik cikk kiemelkedő az adott témában.

Hogyan azonosítsd be a sarokkő tartalmaidat?

A sarokkő tartalmak azok a kiemelt cikkek vagy oldalak, amelyek központi szerepet játszanak a weboldaladon. A beazonosításukhoz először érdemes megnézni a meglévő tartalmaidat a weboldaladon, és kiválasztani azokat a bejegyzéseket és oldalakat, amelyek legjobban kifejezik a márkádat és a vállalkozásod fő üzeneteit. Ezek jó kiindulópontok lehetnek az örökzöld tartalmak számára.

Fontos észben tartani, hogy a sarokkő tartalmaknak egy specifikus témát kell megcélozniuk, és sok részletes információt kell tartalmazniuk a témáról. Ha már vannak olyan blogbejegyzéseid, amelyek jól teljesítenek, akkor ezek is alkalmasak lehetnek sarokkő tartalmaknak. Egy nagy kivétel szokott lenni, ami a legtöbb esetben nem felel meg, ez pedig a főoldal, mivel ez leginkább egy általánosabb és kevésbé részletes áttekintő a vállalkozás egészéről.

Fontos, hogy gondosan válaszd ki a sarokköveidet, és olyan témákat célozz meg velük, amelyek a legfontosabbak számodra és amelyek a legjobb lehetőséget kínálják a kulcsszavak rangsorolására. Ezek fogják a weboldalad alapjait képezni, így érdemes körültekintően kiválasztani és optimalizálni őket.

A sarokkövek számát leginkább a weboldal mérete határozza meg, illetve, hogy hány témát érint, de érdemes minden fontos kategóriában legalább egy-egy sarokkövet létrehozni. Ezek a tartalmak segítenek az erős belső linkelési struktúra kialakításában és a kulcsszavak hatékonyabb rangsorolásában.

Hogyan azonosíts korábbi és hozz létre új kapcsolódó bejegyzéseket

A kapcsolódó bejegyzések létrehozása és a hivatkozási struktúra kialakítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a sarokkő tartalmak kiemelkedő eredményeket érjenek el a keresőkben. Első lépésként érdemes átnézni a már meglévő tartalmakat a weboldaladon, hogy beazonosítsd azokat a cikkeket vagy oldalakat, amelyek a sarokkő tartalmakkal kapcsolatosak lehetnek. Ezután helyezz el bennük olyan hivatkozásokat, amelyek a sarokkő tartalomra mutatnak.

A Google is nagy segítség lehet a kapcsolódó bejegyzések beazonosításában. Ha rákeresel a weboldaladra a kulcsszavak alapján ebben a formában:site:weboldalad.hu kulcsszó – például site:blog.tarhely.eu seo -, akkor megtalálod az adott témához kapcsolódó bejegyzéseket. Az így megtalált cikkeket aztán összekötheted a sarokkő tartalmaiddal.

Fontos, hogy időről időre térj vissza a sarokkő tartalmakhoz, és frissítsd azokat az aktuális információkkal és linkekkel. Ezzel biztosítod, hogy mindig naprakészek legyenek, és továbbra is hatékonyan szolgálják a weboldalad SEO stratégiáját.

Az új kapcsolódó bejegyzések létrehozásakor érdemes figyelembe venni a már meglévő sarokkő tartalmak témáit, és kiegészítő tartalmakat ezekhez igazítani. Például, ha egy sarokkő a WordPress weboldalakról szól, akkor a kapcsolódó bejegyzések lehetnek például a legjobb WordPress bővítmények, a WordPress biztonság vagy a WordPress SEO.

Az alapvető elv az, hogy a kapcsolódó bejegyzéseknek hivatkozniuk kell a sarokkő tartalmakra, és egyértelműen meg kell határozni, hogy ezek a tartalmak az oldal hierarchiájában milyen szerepet játszanak. Így kialakítod a belső hivatkozási struktúrát, ami segít a sarokkő tartalmak hatékonyabb rangsorolásában, és erősíti az oldalad SEO teljesítményét.

5 lépés a zseniális sarokkő tartalmakhoz

Ideális esetben érdemes részletes kulcsszókutatást végezni, amely segít hosszú, informatív és szépen megírt sarokkő cikkeket létrehozásában, de ha idő szűkében vagy, vagy már több cikket írtál a témában, akkor kövesd ezt az öt lépést, és hozd létre a sarokkövet ezek alapján.

1. lépés: Gyűjtsd össze a legfontosabb kulcsszavakat

Döntsd el, hogy mely kulcsszavakra szeretnél megjelenni a Google-ben. A sarokkő cikkeidet mindig a sűrűn keresett kulcsszavakra kell optimalizálnod, tehát végezz egy gyors kulcsszókutatást.

2. lépés: Válaszd ki a legjobb bejegyzést

Menj végig azokon a bejegyzéseken, amelyeket a legfontosabb kulcsszavak köré optimalizáltál. Mely bejegyzések a legjobbnak? Ezek lesznek mostantól a sarokköveid!

3. lépés: Dolgozd újra

Írd át, bővítsd ki és aktualizáld az újonnan kiválasztott sarokkő cikkeidet. Mivel a sarokkő cikkek általában hosszúak, különösen figyelj a olvashatóságra és használj kellően sok címsort. Egy tartalomjegyzék az ilyen tartalmak esetén hasznos lehet, így nem árt betenni a főcím és bevezető szöveg után. Ezzel nagyjából kész, de ne felejtsd el rendszeresen átírni és frissíteni ezt a cikket.

4. lépés: Optimalizáld a kapcsolódó bejegyzésedet a long tail kulcskifejezésekre

A kapcsolódó blogbejegyzéseket, amelyek hasonló témákat érintenek, optimalizálnod kell a long tail kulcskifejezésekre. Tehát egy adott témában lévő sarokkő tartalmad olyan kulcsszóra legyen optimalizálva, amely nagy keresésszámmal bír, a kapcsolódó bejegyzéseket pedig ehhez hasonló, de alacsony keresésszámú kulcsszavakra.

5. lépés: Linkelés a faroktól a fejhez

Ahhoz, hogy hatékonyan a Google tudtára add, melyik a legfontosabb cikked egy adott témában, az összes kapcsolódó cikkedben el kell helyezned linkeket, amelyek a sarokkő tartalomra vezetnek.

Záró gondolatok

Az alapvető tartalmi elemek és az oldal struktúra kiemelkedően fontosak az eredményes SEO szempontjából. A sarokkövek segítenek friss és releváns tartalmat nyújtani a látogatóknak.

Az alapos kulcsszóelemzés, a legjobb bejegyzés kiválasztása és átírása, a többi bejegyzés long tail kulcsszavakkal való optimalizálása, valamint a belső linkek kiépítése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az oldalad ne csak jól rangsoroljon a keresőmotorokban, hanem értékes és releváns tartalmat is nyújtson a látogatóidnak. Ne feledd, hogy a sarokkő tartalom folyamatos frissítése és karbantartása elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez.

Forrás #1,Forrás #2

A legjobb élmény és a legaktuálisabb információk biztosítása érdekében a szerkesztő csapat átnézte és aktualizálta ezt a cikket 2023 október 23. napon.
Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
laptop
Magyarország
első számú legnépszerűbb
tárhely szolgáltatója
Oszd meg! Szólj hozzá!
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Miért a Tárhely.Eu a legjobb választás?

Scroll to Top