Hogyan indíts webáruházat 2023-ban?

2024.02.12.
Olvasási idő: 10 perc

Szeretnél saját webáruházat indítani, hogy online értékesíthesd termékeidet és szolgáltatásaidat? Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan hozd létre saját webáruházadat lépésről lépésre, kihasználva a WordPress és a WooCommerce adta lehetőségeket.

Lehetsz tapasztalt vállalkozó, teljesen kezdő, technikai zseni vagy laikus, nincs más dolgod, mint követni az itt bemutatott lépéseket, és elkezdeni létrehozni saját online áruházadat a WordPress segítségével. Hajrá, irány a siker és a digitális üzleti világ!

Fontos megjegyzés: A webshop építés izgalmas lehet, de az igazi sikerhez több kell, mint egy egyszerű útmutató. Fontos, hogy tudd: a megfelelő termék kiválasztása és a webshop hosszú távú sikeres működtetése komoly kihívásokat hordozhat. Habár ebben a cikkben átfogó útmutatót adunk a webshop létrehozásáról, a vállalkozás működtetése egy összetett folyamat, és további kutatást, erőfeszítést és időbefektetést igényel a részedről.

Mi kell ahhoz, hogy elindíts egy webáruházat?

Az online vállalkozás indítása sosem volt még olyan egyszerű, mint napjainkban. Egy könyvelő segítségével mindössze 1-2 óra alatt létrehozhatod a saját vállalkozásodat, ami az első és legkönnyebb lépés egy vállalkozás életében. Azonban fontos észben tartani mielőtt belevágnál, hogy egy vállalkozásnak eredményeket kell hoznia, bevételt és profitot kell generálnia, amihez elengedhetetlenek az ügyfelek és vásárlók.

Ebben a cikkben kifejezetten a webshop létrehozásával foglalkozunk, annak sikeres üzemeltetésével viszont nem. Vállalkozást és webshopot létrehozni bárki tud, viszont sikerre vinni azt már egészen más kérdés. Ezzel nem elkedvteleníteni akarunk, de fontos, hogy ennek tekintetében olvasd el a cikket és hozz döntéseket ha vállalkozásra hajtod a fejed.

Mi kell a webáruház indításhoz?

A webáruház indításához három dologra van szükséged:

 1. Egy domainnév (ez lesz a webshopod neve)
 2. Egy tárhelyre (ez az, ahol a weboldalad él az interneten)
 3. Pár óra munka, és némi kreativitás.

Jól látod, valóban ilyen egyszerű. Felépítheted a saját webáruházadat a WordPress, WooCommerce és számos előre elkészített sablon segítségével.

Amit ebben a bemutatóban lefedünk:

 • Hogyan regisztrálj domainnevet
 • Hogyan válassz WooCommerce tárhelyet
 • Hogyan szerezz ingyenes SSL tanúsítványt
 • Hogyan telepítsd a WordPresst
 • Hogyan hozz létre egy WooCommerce áruházat
 • Hogyan adj hozzá termékeket az online áruházadhoz
 • Hogyan válaszd ki és szabd testre a sablonod
 • Hogyan bővítsd az online áruházadat bővítményekkel

Kezdjünk is neki.

1. lépés: A webshop platform beállítása

A legnagyobb hiba, amit a legtöbb felhasználó elkövet az, hogy nem választják ki a megfelelő platformot az online áruházuk számára. Szerencsére te itt vagy, így ezt a hibát már nem fogod elkövetni.

A két legnépszerűbb e-kereskedelmi platform aShopify és aWordPress + WooCommerce.

A Shopify egy teljes körűen hostolt e-kereskedelmi megoldás, amely havi 29 dollárról indul. Ez egy problémamentes megoldás, ahol csak bejelentkezel és elkezdesz eladni. A hátránya a Shopifynak az, hogy meglehetősen drága, és a lehetőségeid korlátozottak, hacsak nem fizetsz további díjakat.

Ezért választja a felhasználók többsége a WordPress + WooCommerce nyújtotta rugalmasságot. Némi beállítást igényel, de hosszú távon megéri. A WordPress a legnépszerűbb weboldal építő, a WooCommerce pedig a világ legnagyobb e-kereskedelmi platformja.

Ebben a bemutatóban végigvezetünk azzal kapcsolatban, hogyan állíts fel egy webáruházat a WordPress és WooCommerce segítségével.

A tárhely megvásárlása

Először is tárhelyre lesz szükséged, amely lehetővé teszi, hogy a webáruházad elérhető legyen az interneten. Ehhez Magyarország legnépszerűbb tárhely szolgáltatóját, a Tárhely.Eu-t fogjuk használni, amelyhez egyszerűen navigálj el aWooCommerce tárhely vásárlás oldalára.

Válaszd ki a preferenciádnak megfelelő csomagot. Ha tanácstalan vagy, válaszd a legnépszerűbbet.

Miután sikerült kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet, kattints a megrendelés gombra és kövesd végig az 5 lépésből álló folyamatot.

A folyamat során lehetőséget van kiválasztani, hogy a rendszer előre telepítsen neked egy WordPress motort, így akár ezen a ponton már előre is dolgozhatsz. Ezen kívül tudsz előre kérni bővítményeket, amik így a WordPress telepítéssel együtt létrejönnek.

Domain név vásárlás

Második lépés a domain név regisztráció. Ez lesz a weboldalad neve és elérhetősége az interneten.

Sok szempontot érdemes mérlegelni a domain név választásnál. Egyéni vállalkozóként sokan a saját nevüket veszik meg, így ha van egy vállalkozásod, érdemes azt a nevet megvenni. Máskülönben pedig a domain nevet érdemes egy olyan kifejezés köré építeni, amely a tevékenységedhez kapcsolódik.  A jó domain név választás szempontjairól írtunk bővebben, csakkattints ide és olvasd el a cikket.

Nyisd meg az új domain regisztráció oldalt és a keresőbe gépeld be a nevet, amit kiválasztottál. Ha szabad a név, akkor kattints akosárba gombra, majd amegrendelés leadása gombra, és kövesd végig a folyamatot.  Maga a domain név regisztrációja szintén hihetetlenül egyszerű, ehhez segítségedre lesz tudásbázis cikkünk, amelyet ide kattintva találsz. Az esetek nagy többségében már pár óra alatt megtörténik a bejegyzés a Nyilvántartónál, ezt követően már használatba is lehet venni.

2. lépés: WordPress telepítése

Miután elkészült a tárhelyed és a domained is működik, a következő lépés, hogy el tudd kezdeni a webáruházad felépítését. Telepítened kell egy alap WordPresst, amit utána testre tudsz szabni.

A WordPress telepítése 6 egyszerű lépésben:

 1. Lépj be a tárhelyen az admin fiókodba.
 2. Miután beléptél, menj tovább a cPanelre.
 3. Mielőtt telepítenéd a WordPresst, telepítsd az SSL tanúsítványt a SSL/TLS menüben.
 4. Ezután navigálj vissza a cPanel kezdőoldalára és görgess le a Softaculous Apps Installer részhez és ott kattints a WordPressre.
 5. Miután betöltött az oldal, kattints a Telepítés gombra.
 6. Ezután szépen sorban eszközölni kell néhány alapbeállítást.

A WordPress telepítéséről bővebben, képernyőképekkel illusztrálva, illetve az admin felületről bemutatásáról írtunk részletesen aHogyan építs magadnak WordPress alapú weboldalt című cikkünk 2. és 3. pontjában, olvass bele a részletekért.

Egy alap WordPress weboldal eddig a pontig nem igazán tér el a WooCommerce webshop készítéstől. Most, hogy van egy WordPress alapod, itt az ideje, hogy létrehozd az online áruházadat.

3. lépés: WooCommerce webáruház telepítése

A WooCommerce a legjobb webáruház építő a piacon. A WordPressre épül, így kombinálja a WordPress rugalmasságát azzal a szabadsággal, hogy bármilyen típusú termékeket eladhatsz, amit csak szeretnél.

Először is telepítened és aktiválnod kell a WooCommerce bővítményt. Egyszerűen menj azBővítmények »Új hozzáadása oldalra, majd keress rá a WooCommerce-re. A keresési eredményekben a Woocommerce dobozában kattints azTelepítés most gombra, majd azAktiválás gombra.

Az aktiválás után a WooCommerce elindítja a telepítő varázslót, ami végig fog vezetni a fontos beállításokon. Ennyi az egész, sikeresen telepítetted a WooCommerce-t.

4. lépés: Fizetési beállítások

Most be kell állítanod a fizetési módokat az online fizetések elfogadásához. A WooCommerce számos fizetési módot kínál, amelyeket könnyen beállíthatsz.

Menj aWooCommerce »Beállítások oldalra, és kattints aFizetési módok fülre. Alapértelmezés szerint választhatsz a Közvetlen banki átutalás, Csekkes fizetés és utánvétes fizetés között.

Minden fizetési módnál lehetőséged van ki-be kapcsolni, illetve a sor végi gomb megnyomásával tudod testreszabni. Miután végeztél a beállításokkal ne felejtsd el a módosításokat elmenteni.

5. lépés: Termékek hozzáadása a webshopodhoz

Eljött az ideje az első termék hozzáadásának. ATermékek »Új hozzáadása oldalra kell menned, hogy hozzáad egy új terméket. Amiket meg tudsz határozni egy termékkel kapcsolatban:

 • Termék neve.
 • Termék leírása. Termékleírásból van egy rövid, ami a termékoldal megnyitásakor a termékkép mellett szokott megjelenni, illetve van egy hosszú leírás, ami a részletek gombra kattintva jelenik meg.
 • Termékkép és termékgaléria. A termékkép a termék fő képe, ez fog megjelenni a lista oldalon, a termékgaléria pedig a további opcionális képek, amelyek több szempontból mutatják be a terméket.
 • Termékkategória és termék címkék. A termékkategóriát érdemes meghatározni, például egy ruha webáruház esetén egy kategória lehet a sapka, póló, nadrág, stb. A termék címke pedig gyakorlatilag bármi ami szerint tovább akarod rendszerezni a termékeidet. Ez utóbbit viszonylag ritkán szokták alkalmazni, a kategória elég rendszerezés szokott lenni.
 • Végül pedig atermékadatok. Itt nagyon sok beállítási lehetőséged van, de ami a legfontosabb az a termék ára, illetve a készletkezelés.

6. lépés: Válassz ki és szabj testre egy WordPress sablont

A sablon határozza meg, hogy a WordPress oldalad hogyan néz ki felhasználói szemszögből, amikor ellátogatnak a webshopodra. Egy WooCommerce áruház esetében azt is meghatározza, hogy a termékek hogyan jelennek meg.

Több ezer fizetős és ingyenes WordPress sablon áll rendelkezésre, amelyek segítenek abban, hogy lenyűgöző online jelenléttel rendelkezz. Azonban nem minden WordPress sablon van kifejezetten az e-kereskedelemre tervezve.

A teljesség igénye nélkül következzen egy felsorolás a leggyakrabban használt témák közül, amelyeket felhasználhatod a webáruházad felépítéséhez:

 1. AzAstra egy letisztult és ingyenes WordPress sablon teljes WooCommerce támogatással és rugalmas testreszabási lehetőségekkel. Modern főoldali elrendezéssel rendelkezik és a népszerű Elementor weboldal szerkesztővel a végtelenségig testre tudod szabni.
 2. AzExtra egy rugalmas WordPress sablon, amelyet a szintén népszerű Divi weboldal építővel szerkeszthetsz. Ezzel több mint 800 különböző előre elkészített weboldal elrendezést kapsz, amelyek segítenek gyorsan létrehozni az oldalad.
 3. AShoppe egy rendkívül testreszabható WooCommerce WordPress sablon webáruházakhoz, e-kereskedelemhez, divat- és életmód weboldalakhoz. Erőteljes, gyors termékkeresővel, kívánságlistával, termékkép nagyítással és még sok mással rendelkezik.
 4. AzOceanWP egy erőteljes, és ingyenes WordPress WooCommerce sablon. Ez a gyönyörűen tervezett WordPress sablon prémium jellegű funkciókkal rendelkezik egy ingyenes kísérő bővítmény formájában.
 5. AzeStore egy ingyenes WooCommerce sablon. Számos prémium jellegű funkcióval és testreszabható widgettel rendelkezik, hogy rendkívül professzionális és modern webáruházat hozhass létre.
 6. AStorefront egy ingyenes WordPress WooCommerce sablon. Számos külső bővítménnyel integrálható és teljes mértékben támogatja a népszerű WooCommerce bővítményeket.

Amint telepítettél egy WooCommerce sablont, testre tudod szabni annak megjelenését a saját igényeid szerint. Számos különböző oldalépítő bővítmény létezik, mint az Elementor és Divi, de ez akkora téma, amit nem tudunk kivesézni ebben a cikkben.

Lehetőséged van a WordPress alapértelmezett szerkesztőjét használni, amihez menj aMegjelenés »Testreszabás oldalra. Ez elindítja a sablon testreszabó alkalmazást, ahol különböző beállításokat változtathatsz.

7. lépés: Turbózd fel az online áruházadat bővítményekkel

Most, hogy az áruházad már majdnem kész, lehetőséged van további funkciókat hozzáadni. Itt lépnek színre a bővítmények.

Mind a WooCommerce, mind a WordPress lehetővé teszi számodra, hogy könnyen új funkciókat adj hozzá a weboldaladhoz bővítmények használatával. A bővítmények olyanok, mint az appok a WordPress weboldaladhoz. Több ezer van belőlük, amit használhatsz, ingyenes és prémium verziók is.  A kezdők számáraazonban ez a bőségzavara megnehezítheti  a megfelelő bővítmények kiválasztását. Hogyan tudod hát eldönteni, melyiket válaszd?

Itt van néhány a legfontosabb bővítmények közül, amelyeket minden online áruháznak érdemes telepíteni.

OptinMonster

Az OptinMonster segít abban, hogy a látogatókból könnyen fizető vásárlókat konvertálj. Olyan eszközöket tartalmaz, mint a lightbox felugró ablakok, rögzített fejléc, bannerek, visszaszámlálók, pörgess és nyerj játék, és még sok más.

Mindezek segítenek a konverziók javításában, az értékesítés fellendítésében, az e-mail listád növelésében és a bevásárlókosár elhagyásának csökkentésében.

WPForms

Az WPForms a legjobb űrlap építő bővítmény a WordPresshez. Lehetővé teszi, hogy könnyedén létrehozz bármilyen típusú űrlapot az áruházadhoz, beleértve a kapcsolatfelvételi űrlapokat, felméréseket, bejelentkezési űrlapokat, ajándékkártya rendelési űrlapokat és még sok mást.

Van egy intuitívdrag & drop űrlap építője, amellyel könnyen létre tudsz hozni egyedi űrlapokat.

AffiliateWP

Az AffiliateWP segít abban, hogy könnyen hozzáadhass egy partnerprogramot az online áruházadhoz. Ez lehetővé teszi, hogy együttműködj affiliate partnerekkel, akik a termékeidet jutalékért reklámozhatják.

Erőteljes partnerkövetést, csalás észlelést, 1-kattintásos kifizetéseket és egy partner-felügyelőpultot kínál a partnereid számára tranzakciós díjak nélkül.

Advanced Coupons

Az Advanced Coupons a legjobb kuponkód bővítmény a WooCommerce-hez. Lehetővé teszi, hogy kibővítsd a WooCommerce alapértelmezett kupon funkcionalitását és hatékony kuponokat hozz létre a vállalkozásod növeléséhez.

Az Advanced Coupons segítségével hűségprogramot, ütemezett kuponokat, egyet fizet kettőt kap akciókat, szállítási kuponokat és még sok mást hozhatsz létre.

PushEngage

A PushEngage a legjobb push értesítési szoftver a WordPresshez és a WooCommerce-hez. Lehetővé teszi, hogy könnyen webes push értesítéseket küldj a weboldal látogatóinak a számítógépeikre és mobiltelefonjaikra.

A PushEngage segítségével testreszabott üzeneteket küldhetsz a célcsoportodnak, például új termék bejelentéseket, elhagyott kosár emlékeztetőket, újra készleten értesítéseket, üdvözlő üzeneteket és még sok mást.

All in One SEO

Az All in One SEO az egyik legjobb SEO bővítmény a WooCommerce-hez. Lehetővé teszi, hogy könnyen optimalizáld az áruházadat a keresőmotorok számára, anélkül hogy bármilyen keresőoptimalizálási készséggel rendelkeznél.

Teljes e-kereskedelem támogatással, séma jelöléssel, oldal térképekkel, kenyérmorzsával (breadcrumbs) és még sok mással rendelkezik. Segít abban, hogy több forgalmat hozz a webáruházadba.

MonsterInsights

A MonsterInsights a legjobb Google Analytics bővítmény a WordPresshez. Segít megérteni, honnan érkeznek a vásárlóid, és mit csinálnak a weboldaladon.

A MonsterInsights tartalmaz WooCommerce követést, így láthatod a konverziókat és az értékesítési adatokat is. Ez segít módosítani a marketing stratégiádat és adataid alapján növelni a vállalkozásodat.

FunnelKit

A FunnelKit az egyik legerősebb értékesítési tölcsér építő és marketing automatizálási platform a WordPresshez. Segít neked magas különböző típusú automatizmusokat létrehozni, amelyek segítenek növelni az áruházad nyereségét.

Ezenkívül van egy marketing automatizációs bővítmény a WordPress eCommerce weboldalakhoz, amely lehetővé teszi az időzített utánkövető e-maileket, a közvetítéseket és még sok mást.

Gyakori kérdések webáruház indításával kapcsolatban

1. Hol találok termékeket az áruházamba?

Az üzlet tulajdonosok különböző módon jutnak hozzá a termékekhez. Néhányan olyan termékeket árusítanak, mint a szoftverek, digitális művészet, zene és más letölthető termékek.Mások a helyi vagy tengerentúli beszállítóktól szereznek be termékeket online piactereken, mint az Alibaba vagy az AliExpress.

Ha nem akarod kezelni a saját készletedet vagy szállítást, akkor kiszervezheted a logisztikát például a Webshippynek, Magyarország talán legnagyobb kiszervezett logisztikával foglalkozó cégének, vagy belevághatsz egy saját dropshipping alapú webshopba is, bár ez utóbbira kevés sikeres példát lehet látni. A dropshippinges megoldás akkor javasolt ha már vannak termékeid, sikeresen üzemelteted a webshopodat és szeretnéd további termékekkel bévíteni.

2. Létrehozhatok egy online áruházat ingyenesen?

Igen, néhány e-kereskedelmi platform korlátozott ingyenes próbaidőt kínál, hogy ingyen indíthass online áruházat, de a próbaidő letelte után fizetned kell. Bár maga a WooCommerce ingyenes, ahhoz szükséged lesz egy domain névre és egy webtárhelyre, hogy futtasd, ami pénzbe kerül.

3. Mennyibe kerül egy online áruház indítása?

A webáruház indításának költsége attól függ, hogy milyen üzleti terved és költségvetésed van. Olyan üzleti modell javasolt, amelyben kicsiben kezdesz, majd a vállalkozásod növekedésével pénzt költesz.

4. Létrehozhatok egy webshop a termék szállítása nélkül?

Igen, megteheted. Például létrehozhatsz egy dropshipping bővítményt használó webáruházat, egy Amazon partnerprogrammal rendelkező áruházat vagy egy eBay-szerű piacteret is. Ugyanazt az online áruházat is használhatod külső termékek értékesítésére, valamint saját termékeid értékesítésére is. Mindennek járj utána alaposan, végezz számításokat és csak akkor vágj bele ha biztos vagy a dolgodban.

5. Hogyan kezeljem a szállítási költségeket és adókat?

Régiódtól függően szükséged lehet adókat, áfát vagy más adókat hozzáadni a webáruházadhoz. A WooCommerce lehetővé teszi, hogy adókat adj hozzá, úgy hogy engedélyezed aWooCommerce »Beállítások oldalon.

Innen ha átnavigálsz aSzállítás fülre, akkor létrehozhatsz különböző szállítási zónákat, hozzáadhatsz szállítási díjakat, beállíthatsz különböző szállítási díjakat és még sok mást.

Reméljük, hogy ez a bemutató segített neked megtanulni, hogyan hozz létre egy webáruházat. Ha tetszett ez a cikk, akkor hagyj itt egy lájkot és oszd meg ismerőseiddel.

Forrás

A legjobb élmény és a legaktuálisabb információk biztosítása érdekében a szerkesztő csapat átnézte és aktualizálta ezt a cikket 2024 február 12. napon.
Oszd meg! Szólj hozzá!
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Miért a Tárhely.Eu a legjobb választás?
Scroll to Top

Érdekel a weboldalkészítés és az e-kereskedelem?

Olvasd el a legnépszerűbb WordPress és E-commerce tartalmainkat! 👇