Hogyan hozz létre Facebook hirdetéseket 7+1 lépésben

2024.05.09.
Olvasási idő: 13 perc

Hogyan hozz létre Facebook hirdetéseket 7+1 lépésben borítókép

A Facebook hirdetések világa gazdag és sokrétű lehetőségeket rejt magában. Ahhoz, hogy sikeresen elindulj ezen az úton, fontos, hogy elsajátítsd az alapokat és megtanuld, hogyan érheted el a legnagyobb hatékonyságot.

Ebben az útmutatóban lépésről lépésre végigvezetünk a Facebook hirdetések világában, hogy megtudd, hogyan érheted el céljaidat. A Facebook hirdetésekkel széles közönséget érhetsz el költséghatékonyan, és ezáltal a vállalkozásod sikerét is növelheted. A következő sorokban megosztjuk veled az alapvető lépéseket és tippeket, amelyek segítenek elindulni ezen az izgalmas úton.

Miért érdemes a Facebookon hirdetni?

A Facebook hirdetéseken keresztül óriási közönséget érhetsz el, és könnyen nyomon követheted eredményeidet. Gondolj csak bele, több mint 2,9 milliárd ember használja a Facebookot minden hónapban, és majdnem 1,9 milliárdan látogatják meg minden nap. Ez egyedülálló lehetőséget kínál a marketingeseknek, szóval ha nagy hatásfokkal szeretnéd elérni a célközönségedet, a Facebook hirdetések remek választás lehetnek számodra.

 • Facebook hirdetésekkel óriási közönséghez juthatsz el. A Facebook 2021-ben több mint 2,9 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedhetett. Ez azt jelenti, hogy vállalkozásod hatalmas közönség elé juthat el. A Facebook a közösségi média „Nagy Négyesének” egyike, ami rendszeresen ennyi embert vonz.
 • Könnyen kiválaszthatod, kik láthatják a hirdetéseidet. Lehetőséged van beállítani a megcélzott felhasználók életkorát, nemét, lakhelyét és más demográfiai jellemzőit, hogy egy pontosan meghatározott közönségeket érj el. Demográfiai jellemzőkön túl szűkítheted a célzásodat érdeklődés, viselkedés, oktatás, korábbi vásárlások, jövedelem, politika, nyelvek és életfontosságú események alapján is. Így a hirdetéseid pontosan azokhoz jutnak el, akik számára a legrelevánsabb.
 • A hirdetéseid teljesítményét egyszerűen nyomon követheted a beépített analitikai eszközök segítségével. A Facebook Pixel használatával valós időben rögzített adatokat gyűjthetsz a weboldaladról. Ezek a mutatók segíthetnek megérteni, mi működik, és optimalizálhatod jövőbeli kampányaidat. Ne aggódj, bár a Facebook már nem kínálja a Facebook Analytics szolgáltatást, még mindig van lehetőséged az erőfeszítéseid hatékony nyomon követésére.
 • Minimális büdzsével is el tudod kezdeni. Lehetőséged van beállítani napi költségkeretet. Például ha napi 1000 forintos költést állítasz be, akkor tudhatod, hogy abban a hónapban kb 30 ezer forintot fogsz költeni hirdetésekre. Itt fontos figyelembe venni, hogy mikor, hol és milyen gyakran jeleníti meg a hirdetéseket a rendszer, illetve a célcsoport mérete is befolyásolhatja a költségeidet.

Hogy kihasználd ennek a platformnak az erejét, és hatékonyan futtass Facebook hirdetéseket, először is ki kell dolgoznod egy hatékony PPC stratégiát, majd meg kell tanulnod a Facebook Hirdetéskezelőt. Lássunk is neki!

Hozz létre egy hatékony PPC stratégiát

A hatékony PPC marketinghez – azaz a kattintásonkénti fizetési modell, ami alá a Facebook hirdetés is tartozik – elengedhetetlen egy alapos stratégia kidolgozása. Ez egy nagyobb témakör, amit ez a cikk nem hivatott teljesen lefedni, de ha szeretnél elmélyülni benne, akkor írtunk róla egy alapos cikket, amiben lefedjük hogyan tudod kidolgozni a PPC marketing stratégiádat.

Hogy ne hagyjunk támpontok nélkül, íme egy összegzés, ami röviden zanzásítja a lényeget:

 1. Határozd meg az üzleti célodat: Márkaismertség növelése, leadek generálása, eladások növelése?
 2. Válaszd ki a megfelelő platformot: A két nagyágyú a Facebook és a Google. Előbbivel könnyű nagy mennyiségű de hidegebb célközönséget elérni, míg az utóbbival általában melegebb célközönség érhető el.
 3. Hirdetési szöveg és vizuális anyag: Ismerd meg a célközönségedet és igyekezz közvetlenül hozzájuk szólni, az ő nyelvezetüket használni és olyan képeket és grafikai anyagokat használni, ami illeszkedik hozzájuk.
 4. Landing oldal: Tervezd meg a landing oldaladat, egyetlen célt szolgáljon és ami különösen fontos, hogy tükrözze a hirdetésed tartalmát.
 5. Mérések és eszközök: Tudd előre, hogy milyen módon és milyen eszközökkel fogod mérni a hirdetések által elért konverziót, ROI-t és egyéb eredményeket.

Ezen alap stratégiák alkalmazásával jelentősen növelheted a weboldalad forgalmát és konverzióját.

Hogyan hozz létre hirdetéseket a Facebookon

Ahhoz, hogy Facebook hirdetést futtass, több lépést kell követned. Először kelleni fog egy üzleti oldal illetve egy hirdetéskezelő fiók. Ezután elindíthatod az első kampányodat a költségkeret meghatározásával illetve a kampánycél és célközönség meghatározásával. A folyamat végén létrehozhatsz egy Facebook hirdetést is és nyomon követheted annak teljesítményét.

Megjegyzés: Fontos megjegyezni, hogy a Facebook Hirdetéskezelő felületét folyamatosan fejlesztik, hogy egyre jobb és hatékonyabb legyen. Ahogy a 2010-es The Social Network című filmben a Mark Zuckerberg-öt alakító színész mondja: a Facebook sosincs kész, olyan mint a divat, folyton változik és követi a trendeket. Szóval miután publikáltuk ezt a cikket, előfordulhat, hogy egy-egy gombot áthelyeztek vagy átneveztek, megváltozott az elrendezés, de a működést vezérlő logika általában ugyanaz marad. Ne ijedj meg, miután ráéreztél a logikára, egy idő után és némi rutinnal könnyen meg fogod találni a dolgokat.

1. Lépj be a Facebook Hirdetéskezelőjébe

A Facebook Hirdetéskezelő használatához először is szükséged lesz egy Facebook üzleti oldalra, mert hirdetéseket nem lehet személyes profilokon keresztül futtatni. Miután létrehoztál egy üzleti oldalt, kövesd ezeket a lépéseket:

 • Nyisd meg aFacebook Ads Manager oldalát.
 • Kattints aHirdetéskezelő megnyitása gombra.
 • Ellenőrizd és erősítsd meg az adataidat a hirdetési fiók beállítási oldalon.
 • Állítsd be a fizetési módot.
 • Mentsd el az elvégzett változtatásokat.

Ezután már készen állsz arra, hogy használd a hirdetéskezelőt a kampányaid létrehozásához és a hirdetéseid nyomon követéséhez.

2. Kezdj el egy új kampányt létrehozni a Facebook Hirdetéskezelőben

Amikor belépsz a hirdetéskezelőbe, találsz egy vezérlőpultot, ahol nyomon követheted a kampányaidat. Ha még soha nem hoztál létre hirdetést, a vezérlőpult üres lesz. Kezdd el új kampányodat azzal, hogy választasz egy hirdetéstípust, majd kattints aLétrehozás gombra. A következő pontban nézzük hogyan.

Új Facebook kampányt létrehozása

3. Válaszd ki a kampány célját

Az első lépés a kampány céljának kiválasztása. A hirdetéskezelő egy előre elkészített listából kínál célokat, amelyek közül tudsz választani. Jelenleg 11 különböző cél van, és ezek között megtalálhatók például a márkaismertség növelése, az elkötelezettség növelése, alkalmazás telepítések, weboldali forgalom növelése és még sok más.

Amikor kiválasztod a célt, például ha több látogatót szeretnél elérni a weboldaladon, egyszerűen add meg a megfelelő URL-t. Ha pedig használsz marketing automatizálási eszközöket, akkor hozz létreegyedi nyomkövető URL-t UTM paraméterekkel, és kövesd a hirdetések hatékonyságát.

4. Állítsd be a költségkeretet és az ütemezést

A Facebook Hirdetéskezelőben a költségkeret és az ütemezés beállítása alapvető lépés a kampányod létrehozásában. Azonban van néhány fontos dolog, amit érdemes figyelembe venni.

Először is meg kell határoznod, hogy napi limitet szeretnél használni, vagy az egész kampány élettartama alatt felhasználandó büdzsét akarod beállítani. A napi költségkeret lehetővé teszi, hogy a Facebook napról napra szabályozza a költségeidet. Az élettartam költségkeret esetén pedig az adott időszak alatt futtatod a hirdetést, és a Facebook követi a költségeidet.

Ha nem szeretnéd azonnal elindítani a hirdetésedet, lehetőséged van beállítani egy ütemtervet. Ilyen módon meghatározhatod, hogy pontosan mikor jelenjen meg a hirdetés, mely napokon és mely órákban. Így célzottan érheted el a vásárlóidat akkor, amikor legnagyobb valószínűséggel online vannak. Ez egy kiváló költségmegtakarítási stratégia lehet, amely segít a költségvetésed határainak betartásában.

Ne feledd, hogy a Facebook hirdetési költségei nem egy meghatározott árhoz vannak rögzítve, hanem a licitálási modelltől, stratégiától és a kiválasztott paraméterektől függnek. Ezért fontos, hogy alaposan megtervezd a költségvetésedet és a kampányod ütemezését, hogy a lehető legjobb eredményeket érd el.

Licitálási típusok Licit Stratégia
Költség alapú licitálás
A teljes költségkeret felhasználása a lehető legnagyobb érték eléréséhez
Legnagyobb mennyiség
A lehető legtöbb potenciális érdeklődő elérése
Legnagyobb érték
Mennyiség helyett a lehető legtöbb értékesítés generálása
Cél alapú licitálás
Az általad elérni kívánt érték alapján
Eredményenkénti költség
A vásárlásonkénti költség árrésen belül maradjon, hogy végeredményben profitábilis legyen a hirdetés – ez nem garantált
Hirdetési hozam
A hirdetések átlagosan elérjék a hitűzött ROAS-t (Return On Ad Spent – Hirdetésenkénti megtérülés) – ez sem garantált
Kézi licitálás
Egyedi cél és beállítás
Maximum licit korlát
Maximum licit beállítása az egyes hirdetésekhez; ez azoknak jó, akik értik az előrejelzett konverziós arányokat

5. Válaszd ki célcsoportokat

A következő kötelező lépés a hirdetések megtervezése és létrehozása során a célcsoportok kiválasztása. Az Facebook lehetőséget kínál arra, hogy pontosan meghatározd, kiket szeretnél elérni, és ebben segítenek az alábbi kritériumok:

 1. Helyszín: Dönthetsz arról, hogy mely területeken szeretnél megjelenni, legyen szó egy adott városról, környékről vagy akár egy országról.
 2. Kor: Az életkor meghatározása révén pontosan azt az életkorú közönséget célozhatod meg, amelyre terméked vagy szolgáltatásod a leginkább vonatkozik.
 3. Nem: Dönthetsz úgy is, hogy csak férfiakat vagy nőket célzol meg, ha például olyan terméket reklámozol, amely specifikusan nekik szól.
 4. Nyelvek: Ha többnyelvű közönséget célzol meg, választhatsz nyelveket is a célzás során.
 5. Kapcsolati állapot: Lehetőséged van arra, hogy azokat célozd meg, akik például egy kapcsolatban vannak, vagy éppen most léptek ki egy kapcsolatból.
 6. Oktatási szint: Kiválaszthatod azt is, hogy milyen oktatási szinten lévőket szeretnél megszólítani.
 7. Munka: Meghatározhatod foglalkozás vagy munkakör alapján is a célcsoportokat.
 8. Pénzügyi helyzet: Dönthetsz arról, hogy milyen pénzügyi háttérrel rendelkezőket célzol meg.
 9. Etnikai hovatartozás: Az etnikum alapján is pontosan meghatározhatod a célcsoportokat.
 10. Generáció: Választhatsz, hogy mely generációhoz tartozókat kívánod megszólítani.
 11. Életesemények: Az életeseményekhez, például a házassághoz vagy születéshez kapcsolódva is célozhatsz.
 12. Érdeklődések: Az emberek érdeklődési köre alapján is meghatározhatod a célcsoportodat.

Ezenkívül létezik az Egyedi Közönség lehetősége, amely lehetővé teszi a Facebookon már meglévő kapcsolatok vagy látogatók célzását.

Ezen kritériumok kombinálásával megtalálhatod a megfelelő közönséget, és akár el is mentheted azokat a célközönségeket, amelyekre később is szeretnél hirdetni.

6. Készítsd el a hirdetéseidet

A Facebook hirdetéseket készítve fontos megfontolni, milyen formátumban szeretnéd megjeleníteni üzenetedet. Jelenleg 6 különböző formátumból választhatsz, és mindez az eredeti célodtól függ. Például, ha weboldaladra szeretnéd irányítani a látogatókat, aKattintások a webhelyre opció lehet a legjobb választás. Ez a hirdetési opció két formátumra oszlik:Linkek ésCarousel (ami szó szerinti fordítással körhintát jelent, de webes környezetben álltalában egymást követő képekre vagy diákra utal).

Alapvetően aLinkek opcióval egy egyszerű egyképes hirdetést hozhatsz létre, míg aCarousel kiválasztásával egy többképes hirdetést jeleníthetsz meg, amellyel akár 3-5 oldalra görgethető képet is bemutathatsz, további költségek nélkül.

Miután eldöntötted, melyik formátumot választod, töltsd fel a kreatív tartalmat – azaz a képet, grafikát vagy bármilyen vizuális tartalmat. Ne feledd, hogy minden hirdetéstípusnak meg vannak határozva tervezési követelményei. Például aLinkek típusú hirdetéseknél a szöveg legfeljebb 125 karakter lehet, a cím legfeljebb 25 karakter, és a képeknek bizonyos méreteket kell betartani.

ACarousel hirdetéseknél ajánlott képméret az 1080×1080 képpont, és a szöveg terjedelme legfeljebb 125 karakter. Továbbá, a címet maximum 40 karakter, a link leírását pedig legfeljebb 20 karakter hosszúságban adhatod meg.

Ezek a hirdetési lehetőségek aForgalom célra vonatkoznak.

Ha aBejegyzéseid felpörgetése opciót választottad, találkozhatsz másféle hirdetési lehetőségekkel, és minden opciójuk sajátos tervezést igényel.

Miután kiválasztottad a hirdetéstípust, a hirdetéskezelő lehetőséget ad arra, hogy kiválaszd, hogyan szeretnéd megjeleníteni hirdetésedet, például a hírfolyamban (asztali gépen és mobilon) vagy a jobb oszlopban (csak asztali gépen). Fontos megjegyezni, hogy ha hirdetésed nincs összekapcsolva egy Facebook oldallal, csak az asztali gépes elrendezés jobb oszlopában jelenítheted meg.

7. Kövesd nyomon a hirdetéseid teljesítményét

A Facebookon számos kulcsfontosságú mutató segít abban, hogy nyomon kövessük és optimalizáljuk kampányainkat. Itt van néhány fontos mutató és a hozzájuk tartozó definíciók:

 • Teljesítmény: Ez egy testreszabható mutató, amit tovább finomíthatsz a következő mutatók hozzáadásával: eredmények, elérés, frekvencia és megjelenítések.
 • Kapcsolat: Ennek a mutatónak a részei az oldal és bejegyzés kedvelések, illetve az oldal elérések.
 • Videók: Ebben a kategóriában szerepelnek olyan mutatók, mint a videó megtekintések és az átlagos megtekintési arány.
 • Weboldal: Ez magában foglal olyan, a weboldalon végrehajtott eseményeket, mint például kosárba helyezés, kosárelhagyás, fizetési részletek és vásárlások.
 • Alkalmazások: Itt találhatók az alkalmazás telepítések száma, a letöltésenkénti költségek és az alkalmazáson belüli pénzköltések.
 • Események: Ebben a kategóriában szerepelnek az eseményre való interakciók, illetve ezek költsége.
 • Kattintások: Ebbe a csoportba tartoznak az összes kattintások, az egyedi kattintások, a CTR (átkattintási arány) és a CPC (kattintásonkénti költség) mutatók.
 • Beállítások: Ide tartoznak a kezdési és befejezési dátumok, a hirdetési stratégia, a célok és más mutatók.

Ezek a mutatók segítenek abban, hogy megtudd, mennyire sikeresek a hirdetéseid, és lehetővé teszik a kampányok finomhangolását vagy a kiemelkedően hatékony hirdetések futtatását. Az adatokat könnyen megtalálhatod a Facebook Hirdetéskezelőben, és ezek segítenek abban, hogy a marketinged hatékonyabb legyen.

+1. Állíts be automata e-mailes riportokat

Lehetőséged van egyedi jelentéseket is beállítani, amelyeket automatikusan megkapsz e-mailben. Íme, hogyan állíthatod be:

 1. Navigálj azElemzés és Jelentés menüpontba a főmenü tetején.
 2. Válaszd aHirdetési Jelentés opciót.
 3. Válaszd azEgyedi Jelentés Létrehozása lehetőséget.
 4. Válassz ki és nyisd meg a mentett riportot.
 5. A mentés ikon mellett válaszd aMentés Másként opciót, adj nevet a jelentésnek, majd pipáld be aJelentés Ütemezése E-mailben lehetőséget.
 6. Kövesd az utasításokat a jelentési preferenciák szerkesztéséhez és jóváhagyásához.

Bár rengeteg részletre kell figyelned a Facebook hirdetéseid tervezésekor, ne hagyd figyelmen kívül a nagy képet. Ha specifikus UTM kódokkal ellátott URL-eket használsz, lehetőséged van a teljes értékesítési tölcséred hatékonyságának mérésére a marketing automatizációs szoftvereden keresztül.

Ezek az URL-ek segítenek tisztán látni, hogy hány leadet vagy ügyfelet szereztél a hirdetéseid révén, ami segít az ROI (Return Of Investment – Befektetés megtérülése) meghatározásában és az átfogó Facebook marketing stratégia kidolgozásában.

Mire figyelj oda a hirdetésekkel kapcsolatban

A hirdetéseket a meghatározott célcsoportnak hozd létre

Amikor hirdetéseket készítesz, kísértésbe eshetsz, hogy megpróbálj mindenkit megszólítani, olyan szöveget írni, ami mindenki számára releváns lehet. A probléma ezzel a megközelítéssel az, hogy ha mindenkihez próbálsz beszélni, az üzeneted végül nem fog megszólítani senkit, túl általános lesz. Éppen ezért ajánlott célcsoportonként egyedi szöveget írni, vagy legalább valamelyest testreszabni a meglévőt, hogy jobban meg tudd vele szólítani az adott célközönséget.

Mielőtt nekilátnál képek, videók és szövegek létrehozásának, határozd meg, kik azok, akik valószínűleg fizető ügyfelek lesznek. Ők azok, akiket meg kell győznöd a hirdetéseiddel.

Írj figyelemfelkeltő, de világos címsort

A címsorod általában az első dolog, amit az emberek látnak a hirdetéseden. Ha nem hívja fel magára az emberek figyelmét, akkor az negatívan fogja befolyásolni az átkattintási arányt (CTR) és a konverziót.

A címsoroknál ne próbáld meg ledugni az ajánlatodat az emberek torkán. Ehelyett próbáld meg kommunikálni a terméked előnyeit. A címsorok javítása és jobb eredmények elérése érdekében végezz A/B teszteket (erről kicsit később). Ezek a tesztek segíthetnek meghatározni, hogy melyek azok az üzeneteket, amik a legjobb eredményeket érik el.

Ne használj túl sok szöveget a grafikákon

A Facebook szerint azok a képek, amelyeken a szöveg aránya kevesebb, mint 20%, jobban teljesítenek. Tehát igyekezz elkerülni a túl sok szöveget a vizuális tartalmakon.

A túl sok szöveget tartalmazó grafikák elterelhetik az emberek figyelmét az üzenetedről, ezért érdemes olyan grafikákat használni, amik magukért beszélnek. Ha szeretnél hosszabb szöveget megjeleníteni, akkor érdemes inkább a hirdetés szövegébe beletenni és a grafikán csak címszavakat használni.

Használj egyszerű és könnyen érthető nyelvezetet

A hirdetés szövege nem alkalom arra, hogy barokkos körmondatokban fogalmazz. A hosszas nyelvezet használata ronthatja a hirdetéseid eredményét. A hirdetésed szövegének fő célja, hogy minél könnyebben érthető és minél gyorsabban fogyasztható legyen. Amikor valaki meglátja a hirdetésedet, azonnal tudnia kell:

 • Mi az ajánlatod,
 • Hogyan fog neki segíteni,
 • És mit kell tennie, hogy megkapja.

Remek példa erre ez a Mailchimp hirdetést, amely segít az online áruházakkal rendelkező embereknek automatizálni a marketingjüket.

Mailchimp hirdetés példa

A hirdetés szövege egyszerű és tömör:„Automatizáld a marketingedet a Customer Journey Builderrel, és nézd, ahogy a rendeléseid nőnek.” Ezután a Mailchimp bemutat egy egyszerűsített ábrát arról, hogy a Customer Journey Builder funkció hogyan működik és hogyan segíti a vállalkozásokat a növekedésben.

Használd fel a visszajelzéseket a hirdetéseidben

Amikor valaki meglátja a hirdetésedet – különösen, ha ez az első alkalom -, lehet, hogy nem fog azonnal megbízni a márkádban vagy ajánlatodban. És ez teljesen rendben is van. A te feladatod az, hogy meggyőzd arról, hogy valós személy vagy, és nem akarod átverni. Ezt legegyszerűbben úgy tudod megtenni, hogy a hirdetéseidben felhasználod azokat a visszajelzéseket, amiket korábbi vásárlóktól kaptál.

Ez sokféle formában létezik – reakciók, kommentek, megosztások, ajánlások és vélemények. Ha ezeket szerepelteted a hirdetéseidben, akkor a célközönséged látni fogja, hogy más emberek már kapcsolatba léptek a márkáddal, vásároltak és nem bánták meg. Ez egy nagyszerű módja, hogy bizalmat építs és elősegítsd a vásárlást.

A hirdetéseid illeszkedjenek a landing oldaladhoz

Amikor hirdetéseket futtatsz, fontos odafigyelni, hogy a hirdetésed szövege (és ideális esetben a dizájnja is) összhangban legyen a landing oldaladdal. Nincs gyorsabb módja annak, hogy elveszítsd az érdeklődők bizalmát és növeld a kilépési arányt, mint az, hogy az embereket egy olyan oldalra küldöd a hirdetésből, ami teljesen eltér a hirdetéstől, vagy csak nyomokban van összefüggés.

A hirdetésed és a landing oldal tervezésekor győződj meg róla, hogy a hirdetésben ígért ajánlat ugyanaz, mint a landing oldalon. Ezen kívül törekedj arra, hogy olyan közös elemeket is a hirdetésekben és a landing oldaladon is, mint a színek, betűtípusok és képek, ezzel tudatosítva az érdeklődőket, hogy jó helyen járnak.

Legyen egy egyértelmű cselekvésre ösztönzés a hirdetésedben

Az ideális Facebook hirdetések világos “utasítást” adnak arról, hogy milyen első lépést kell megtenniük az érdeklődőknek. Egyes hirdetések mindössze arra vannak tervezve, hogy növeljék a márkával kapcsolatos tudatosságot, míg a legtöbb hirdetés célja terelni a felhasználókat olyan események felé, mint alkalmazások telepítése, hozzáférés igénylése valamihez, e-könyv letöltése vagy vásárlás.

Olyan felhívások, mint aRegisztrálj,Kövess be,Töltsd le,Telepítsd az alkalmazást, ésVásárolj most világosan kommunikálják az elvégzendő cselekvést. Egy jó CTA (Call to action – cselekvésre ösztönzés) nélkül az emberek megnézik a hirdetésedet, de nem feltétlenül tudatosul bennük, hogy cselekedjenek.

Futtass A/B teszteket

Az egyetlen módja annak, hogy javítsd a Facebook hirdetéseidet, az az, ha A/B teszteket vagy más néven split teszteket futtatsz. Ez azt jelenti, hogy létrehozod ugyanannak a hirdetésnek a klónját és módosítasz azon egy dolgot. Ez lehet a címsor, a hirdetésszöveg, a vizuális tartalom vagy a CTA. Ha így futtatsz egymás mellett 2 hirdetést, akkor látni fogod, hogy melyikre reagálnak jobban, melyik hoz jobb eredményt. Ha az egyik jobban teljesít, akkor a másikat akár le is állíthatod, és a befutót ismét leklónozhatod egy apró módosítással, és újra tesztelhetsz. Ezt addig ismételd meg, amíg úgy nem érzed, hogy sikerült kihozni a maximumot a hirdetésekből.

Az alábbi példában a Canva által futtatott A/B teszteket láthatod. A hirdetés szövege mindkét esetben pontosan ugyanaz, de a vizuális tartalom teljesen eltér – az egyik egy kép, a másik egy videó. Bár a hirdetésszöveg ugyanaz, a látványelemek változása óriási különbséget jelenthet.

Canva split teszt példa

Záró gondolatok

Most már tisztában vagy a Facebookon való hirdetések futtatásának lépéseivel és a fontos teljesítménymutatókkal, amelyek meghatározhatják sikerét. Nem maradt más hátra, mint létrehozni az első hirdetéseket, tapasztalatot gyűjteni és továbbfejleszteni magad az új ismeretek alapján.

Forrás #1,Forrás #2

A legjobb élmény és a legaktuálisabb információk biztosítása érdekében a szerkesztő csapat átnézte és aktualizálta ezt a cikket 2024 május 9. napon.
Oszd meg! Szólj hozzá!
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Miért a Tárhely.Eu a legjobb választás?
Scroll to Top

Marketing témában keresel tartalmat?

Nézd meg, hogyan növelheted a bevételeid PPC kampányokkal! 👇