A 6+1 legjobb email marketing eszköz

2024.02.12.
Olvasási idő: 9 perc

A 6+1 legjobb email marketing eszköz borító

A legtöbb marketing trend és csatorna folyamatosan változik. Itt van például a Facebook, Instagram, Tiktok és társaik, amikre szükséged lehet, valószínűleg használod is, de számos előnyük ellenére eltörpülnek az internet legidősebb kommunikációs csatornája mellett, ami nem más, mint az email.

Az email marketinget már 862x eltemették, de köszöni szépen még mindig él és virul. Olyannyira, hogy jelenleg is a B2B marketingesek 87%-a és a B2C marketingesek 77%-a használja az emailt az ügyfelekkel való kapcsolat tartására és további bevételek generálására.

Az email marketing kicsit olyan, mint egy bűvész mutatvány – egy kis figyelemelterelés, szép szavak, gyönyörű felvezetés, aztán miután bemutattad a trükköt, szépen bezsebeled a megérdemelt tapsokat. Ez a való életben azt jelenti, hogy folyamatosan értéket adsz a követőidnek, és időnként egy szépen előkészített kampánnyal learatod azt amit addig vetettél.

Ez annyira igaz, hogy egyes kutatások szerint akár 40 szeres megtérülést is ki lehet belőle hozni, ha megfelelően használják. Ebben a cikkben most nem megyünk bele mélyebben ebbe a témába – arra ott vannak azemail marketing kategóriánkban gyülekező cikkek -, viszont felsoroljuk azokat az eszközöket, amikkel lehetségessé válik a tömeges ügyfélkezelés, kommunikáció és értékesítés.

Röviden az email marketing szoftverekről

Mielőtt rátérnénk a lényegre, tegyünk egy gyors kitérőt és nézzük meg mit is értünk email marketing szoftver alatt.

Lényegében egy olyan rendszerről van szó, amely egy helyen összesít minden funkciót és adatot, amire szükséged van, hogy sikeresen és nagy mennyiségben elérd a vállalkozásod érdeklődőit és vásárlóit.

Egy email marketing eszközzel (részben) automatizálhatod a kommunikációt, előfizetési rendszereket építhetsz, értékesítési kampányokat futtathatsz, csoportosíthatod az ügyfeleidet például költéseik alapján, A/B teszteket végezhetsz, hogy maximalizáld az erőfeszítéseidet és még sok mást kihozhatsz belőle, sőt akár külső eszközökkel is összekapcsolhatod, hogy még több funkcionalitást elérj (gondolj például a bankkártyás fizetésre és számlázásra).

Az email marketing szolgáltatások továbbra is elengedhetetlen stratégiai eszközök minden vállalkozás számára függetlenül a méretüktől vagy az iparáguktól. Segítenek erős kapcsolatokat kialakítani az érdeklődőkkel és ügyfelekkel, miközben végigvezetik őket a vásárlói úton, és fenntartják a bizalomépítő kommunikációt.

Most, hogy ezt tisztáztuk, és látod, hogy igencsak megéri foglalkozni ezzel a témával, lássuk azt a 6 külföldi és 1 magyar eszközt, amellyel beépítheted a vállalkozásodba az email marketinget.

Lássuk az email marketing eszközöket

1. MailChimp

Első versenyzőnk a Mailchimp, ami kezdetben egyszerű hírlevélküldőnek indult, de mára egy bonyolult email marketing automatizációs platformmá nőtte ki magát. A Mailchimp kreatív segédanyagokkal és egyedi tervezési lehetőségekkel rendelkezik, mindezt ár-érték arányban jól pozícionálva. Ugyanakkor egyes elemek nem mindenki számára lehetnek praktikusak, és az árazás is gyorsan nőhet minden plusz funkció után. Na de nézzük is miben tűnik ki és hol lehetnek buktatói!

Előnyök

 • Kreatív segítség: A rendszer kreatív eszközei segítségével a felhasználók könnyen testre tudják szabni a rendelkezésére álló sablonokat és automatizmusokat.
 • Kreatív AI asszisztens: Az új kreatív AI asszisztens automatikusan tud a márkához igazított email terveket generálni.
 • Ár-érték arány: Ingyenes csomagjával és a legolcsóbb előfizetésével is a Mailchimp széles körű szolgáltatásokat kínál, beleértve a marketing CRM-et, weboldal készítőt és havi 1000 email küldési limitet.
 • Integrációk: Több mint 300 integráció segít személyre szabni az eszközt a vállalkozásod igényei szerint.

Hátrányok

 • Korlátozott funkciók: Az ingyenes és a legolcsóbb csomag viszonylag korlátozott funkció készletet kínál, és csak a Prémium csomaggal lehet hozzáférni például az összetett szegmentációhoz vagy az A/B teszteléshez.
 • Design-fókusz: A legújabb funkciók főként a dizájnerek és kreatív ügynökségek számára készültek, így a kevésbé kreatív felhasználók túlzottan összetettnek találhatják.
Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

Árazás

500 felhasználóig és havi 1000 kiküldött emailig ingyenesen használhatod a Mailchimpet. Ha ezeket meghaladod, akkor a legkisebb csomag havi valamivel több, mint 11 dollárért elérhető, illetve felhasználói adatbázis mérettől függően nő a havidíj.

További infókért nézd meg aMailchimp oldalát.

2. MailerLite

Következő jelöltünk a MailerLite, ami a kezdők számára tervezett, könnyen kezelhető email automatizációs eszközként emelkedik ki a mezőnyből. Azonban, ahogy minden terméknél, itt is vannak előnyök és hátrányok, nézzük meg, miért érdemes vagy éppen nem választani ezt az eszközt!

Előnyök

 • Felhasználóbarát design A felhasználóbarát dizájn lehetővé teszi a munkafolyamatok egyszerű és intuitív beállítását, kifejezetten azoknak, akik teljesen újak az email marketing területén.
 • Szofisztikált funkciók: A landing page és pop-up testreszabhatóság kiemeli a MailerLite-ot a piac ingyenes email eszközei közül.
 • Változatos e-kereskedelmi integrációk: A havi 10 dolláros alapcsomag már tartalmazza az email listakezelőt, landing page-ket és e-commerce integrációkat (Shopify, Woocommerce stb.).
 • Kampányelemzés: A részletes kampány riport lehetővé teszi, hogy nyomonkövethesd a kattintási, leiratkozási és megnyitási arányokat és még sok más fontos mérőszámot.

Hátrányok

 • Korlátozott haladó funkciók: Hiányzik az olyan fejlett funkció, mint például az email időzítése weboldal látogatások alapján vagy a termékajánlások egyedi vásárlási előzmények alapján.
 • Árazás rugalmatlansága: Több olyan funkció, amit talán alapnak lehet tekinteni, csak az Advanced csomagban érhető el, amit sokan a belépő szintnek, ezzel együtt belépő árnak tekintenek.

Árazás

Van lehetőség ingyenes kipróbálásra, a legkisebb csomag pedig havi 10 dollártól kezdődik, ami tartalmazza az email listakezelőt, landing page-eket, e-kereskedelmi integrációkat és a pop-up építőt.

További részletekért nézd meg aMailerLite oldalát.

3. ActiveCampaign

A felhasználók számát tekintve utolsó dobogós jelöltünk az ActiveCampaign, amely precíz kampánykezelési lehetőségeivel kivételes rugalmasságot biztosít. Na de lássuk, mit is kínál pontosan, és milyen ár-érték arányban!

Előnyök

 • Pontos szegmentálás: Az ActiveCampaign lehetővé teszi a kontaktok listákba és címkékbe rendezését, nyitva hagyva a kreatív marketing stratégiák előtt számos lehetőséget.
 • Beépített CRM: A saját beépített ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) funkciója segít az értékesítési csapatnak a megfelelő leadek kiemelésében. Ezáltal a platform nem csak emailes kampányokra, hanem egyéni beszélgetésekre is alkalmas.
 • Élő chat opció: Az élő chat szolgáltatás lehetővé teszi a valós idejű kommunikációt az ügyfelekkel, ami nem csak gyors reakciókat eredményez, hanem javítja az általános felhasználói élményt is.
 • Kiváló marketing csapatoknak: A közvetlen emailek, sablonválaszok és személyre szabott email aláírások kedvelté teszik az ActiveCampaignt az értékesítési csapatok körében.

Hátrányok

 • Árazási rugalmatlanság: Az alap csomag havi 15 dollártól kezdődik és elég gyorsan nő a feliratkozók számával.
 • Funkciók elérhetősége: Néhány fontos marketing funkció, például a landing page-ek és a saját márkás űrlapok csak a Plus vagy annál magasabb csomagban érhetőek el.

Árazás

Az ActiveCampaign négy csomagot kínál havi vagy éves fizetéssel. A legkisebb ezek közül 9 és 259 dollár között változnak a kontaktok számától függően. Ezen kívül itt is elérhető egy ingyenes próbaverzió.

Részletekért navigálj el azActiveCampaign oldalára.

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

4. HubSpot

A HubSpot egy szintén különösen kedvelt eszköz a marketing ügynökségek körében. Bár alapból CRM eszközként vált ismertté, a kiegészítő marketing funkcióival teljeskörű email marketing rendszerré avanzsált az idők során.

Előnyök

 • Dinamikus listaépítés és szegmentálás: Ez az eszköz lehetővé teszi dinamikus listák létrehozását, szegmentálást, leadek irányítást és belső értesítéseket, ideális megoldást nyújtva a sales és marketing csapatoknak hatékony együttműködésre.
 • Email marketing funkciók: A széleskörű eszközökkel, mint az A/B tesztek, személyre szabható és előnézhető emailek, valamint az időzíthető küldési funkció, biztosítja, hogy az üzenetek a legideálisabb időben érjék el a címzetteket.
 • Integrációk és riportok: A szoftver számos integrációt kínál más HubSpot eszközökkel – tehát saját magával -, ami a legtöbbször elég funkciót biztosít, viszont ez egyben egy hátránya is, mivel így egy burokban tart. Emellett különféle riportok segítenek megérteni a kampányok teljesítményét és a címzettek reakcióit, optimalizálva ezzel a stratégiát.

Hátrányok

 • Magas árak és moduláris szemlélet: A HubSpot árai az alapvető funkciókon felül meredeken emelkednek, különösen az automatizációs funkciók eléréséhez. Ez magasabb költségeket jelent, ami kisvállalkozásoknak kevésbé lehet vonzó.
 • Funkciók szétszórt elérhetősége: Néhány kulcsfontosságú funkció, mint az SMS küldés, landing oldalak és saját márkás űrlapok, csak a magasabb szintű csomagokkal érhetők el, amelyek jelentős árkiegészítést jelentenek.

Árazás

Az alap HubSpot Email Marketing szoftver (és a CRM) örökre ingyenes, viszont limitált, ezért további funkciókért már elő kell fizetni. A legkisebb csomag itt havi 20 dollártól kezdődik.

További részletekért  nyisd meg aHubSpot oldalát.

5. GetResponse

A fő listánk vége felé járva, a listánk következő szereplője a GetResponse, ami nemcsak egy email marketing eszköz, hanem egy olyan szolgáltatás csomag, amely tartalmaz webinár hosztolást, élő chatet és mesterséges intelligenciával hajtott weboldal generátort is.

Előnyök

 • Innovatív szolgáltatások: Ahogy a felvezetőben írtuk, a GetResponse számos más szolgáltatást is kínál az email marketing mellett, ami miatt ideális választás influencer marketinghez és gyakori online események szervezéséhez.
 • Globális email marketing: Több mint 20 nyelven elérhető a szolgáltatás, ami kiválóan alkalmassá teszi a globális email kampányokhoz.
 • Kreatív könyvtár: A rendszer össze van integrálva a Shutterstockkal, ami lehetővé teszi a hozzáférést egy kreatív könyvtárhoz, így több mint 500 sablon segít az email marketing könnyű kialakításában.

Hátrányok

 • Korlátozott ingyenes elérés: A MailerLite-hoz és más eszközökhöz hasonlóan itt is van egy kontakt korlát, szám szerint 500, de ezen kívül korlátozott az egyedi oldalak, regisztrációs űrlapok és felugró ablakok tekintetében is.
 • Ár-érték arány: Mint a legtöbb eszköz esetén, itt is hátrány, hogy a havi 19 dolláros alap csomagnál is csak korlátozott szegmentálási és email automatizálási lehetőségeid vannak. A teljes funkcionalitásért 59 dollárt kell fizetned, ami kontaktok számával együtt tovább nő.

Árazás

A csomagok teljes skálája 15 és 99 dollár között mozog havonta, a lista méretétől függően.

Még több infóért látogasd meg aGetResponse oldalát.

6. Brevo (korábban SendInBlue)

A Brevo, korábbi nevén SendInBlue, egy bármilyen méretű vállalkozáshoz könnyen igazítható eszköz, amelynek könnyen kezelhető felülete van, így segítve a kezdőknek gyorsan indítani kampányaikat, míg a tapasztaltabbaknak lehetőséget ad a testreszabott landing oldalak létrehozására és keresztértékesítések futtatására egyetlen vezérlőpulton belül.

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

Előnyök

 • Integrációk: Az egyszerű egykattintásos integrációkkal (WordPress, Shopify, PrestaShop) és a Zapierrel történő kapcsolódás révén több ezer alkalmazással teszi lehetővé az egyszerű és hatékony munkafolyamatokat.
 • Ár-érték arány: Az ingyenes csomagban 2000 kontakt kezelhető és naponta 300 email küldhető, míg a fizetős csomagok napi küldési korlát nélkül 25 dollárért elérhetők.

Hátrányok

 • Magasabb a csomagok közötti átmenet: A díjmentes elérés után a következő szint 25 dollár/hó, a teljes automatizációért pedig 65 dollárt kell fizetni havonta.

Árazás

A Brevo négy fő csomagot kínál, az ingyenestől kezdve a teljesen testreszabható nagyvállalati csomagig. Az árak 25 és 65 dollár között mozognak havonta, a küldött emailek számától függően. Minden csomaghoz tartozik próbaverzió, hogy ki tudd próbálni a szolgáltatást.

További részletekért navigálj el aBrevo oldalára.

+1. SalesAutopilot

A külföldiek után pedig jöjjön a magyar jelöltünk, a SalesAutopilot, ami egy hihetetlen profi eszköz, és mindenre kiterjedő funkcionalitással rendelkezik. Ez nem csak egy email küldő rendszer, hanem egy igen erős sales eszköz, amivel létre tudsz hozni automatikus értékesítési tölcséreket, és még sok minden másra használhatod. Lássuk is!

Előnyök

 • Egyszerű integrálhatóság: A rendszerben felépítheted mindenféle programozói tudás nélkül a marketing-automatizációs folyamataidat, és dolgod végeztével csak egy kód részletet kell beillesztened a weboldaladba vagy webshopodba.
 • Perszonalizált email küldés: Az email bármely részét dinamikusan testre szabhatod, bármilyen adatot behelyettesíthetsz, hogy az üzenet maximálisan a címzett személyhez szóljon.
 • Kiküldött hírlevél statisztikák: Részletes eredménykimutatás érhető el minden kiküldött hírlevelednél, könnyen szűrhető és listázható felhasználók szerint.
 • Szegmentált hírlevél küldés: A felhasználó bázisodat gyakorlatilag bármilyen szempont alapján csoportosíthatod és bármennyi csoportot létre tudsz hozni, így a lehető legszemélyreszabottabb üzeneteket tudod kiküldeni a megcélzott csoportoknak.
 • Modern hírlevél sablonok és drag-and-drop szerkesztő: A leveleidhez széleskörű sablon kínálatból választhatsz, könnyen szerkesztheted azokat egy drag-and-drop szerkesztővel vagy létre is hozhatod a sajátodat HTML alapon.

Hátrányok

 • Korlátozott dizájn: Egyrészt van egy tanulási görbéje a rendszernek, ami kezdők számra nehéz lehet, másrészt a kiválasztott sablonokat csak minimálisan tudod módosítani, hacsak nem értesz a HTML és CSS kódoláshoz.
 • Árazás: Bár a sima email marketing része relatíve olcsó, hasonló a külföldi versenytársaihoz, viszont ha értékesíteni is szeretnél a rendszeren keresztül, akkor az árak elég gyorsan felmennek.

Árazás

A SalesAutopilot ingyenes próbaverziót kínál 2000 kontakig, havi 400 levélig vagy 500.000 forint értékesítésig. Ha ezek közül bármelyiket átléped, akkor át kell váltani egy fizetős csomagra. A legolcsóbb email marketinges csomag havi 5400 forint + áfától elérhető, de ha értékesíteni is szeretnél, akkor ugyanazért a lista méretért már 22.500 forint + áfát kell fizetned.

További részletekért néz meg aSalesAutopilot oldalát.

Miket érdemes mérlegelni a választásnál

 • Az első szempont azárazás. Az email marketing platformok árazása általában két fő kategóriába sorolható. Az egyik első sorban az előfizetők számát korlátozza, a másik pedig a kiküldött levelek számát. Itt azt kell számba venni, hogy mekkora listával rendelkezel, vagy mekkorára tervezed növelni és milyen gyakran küldesz levelet feléjük. Ezek alapján érdemes mérlegelni, hogy mely eszközök jöhetnek számításba.
 • Szintén fontos szempont a weboldaladdal, CMS rendszereddel és egyéb eszközökkel – például bankkártyás fizetési átjáróval vagy számlázó programmal – valókönnyű integrálás.
 • Abiztonság is kiemelt szempont, hiszen az email címek személyes és érzékeny ügyféladatokat jelentenek, amit gondosan védeni kell. A GDPR szabványok betartása kiemelten fontos az adatok védelme érdekében, ezért erre nagy figyelmet kell fordítani.
 • Azegyszerű használat is kulcsfontosságú. Az email marketing stratégia hatékony végrehajtásához könnyen és gyorsan kell tudni létrehozni és elküldeni az emaileket. A drag-and-drop funkciók és a sablonok segítenek ebben.
 • Acélközönség szegmentálhatósága szintén nélkülözhetetlen a sikeres email marketing stratégiához, mivel a személyre szabott tartalom kulcsfontosságú, függetlenül attól, hogy kis vagy nagy csapatról van szó.
 • Azadatelemzés is elengedhetetlen, hiszen a sikeres marketinghez nyomon kell tudnod követni az email megnyitási, visszapattanási és a kattintási arányokat, lehetőleg egy eszközön belül.
 • Mindezek mellett végül atámogatás is fontos szerepet játszhat a mérlegelésben. Attól függetlenül, hogy megismerted egyik-másik platformot, bármikor előfordulhat, hogy problémába ütközöl, vagy frissítették a szoftvert és kérdésed merül fel azzal kapcsolatban. Ilyen és ehhez hasonló esetekben jó ha van kihez fordulni.
Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

Záró gondolatok

A legtöbb email marketing eszköz alapvetően hírlevelek küldésére alkalmas. Ha szeretnél értékesíteni is egy ilyen rendszerrel, valószínűleg külső megoldást kell alkalmaznod, például egy webshopot, amin keresztül ez lehetségessé válik. Magyar piacon egyértelműen a SalesAutopilot uralkodik ezen a téren, mert hírlevél küldést, automatizált értékesítést és rengeteg mindent tartalmaz.

Forrás #1,Forrás #2,Forrás #3,Forrás #4

A legjobb élmény és a legaktuálisabb információk biztosítása érdekében a szerkesztő csapat átnézte és aktualizálta ezt a cikket 2024 február 12. napon.
Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
laptop
Magyarország
első számú legnépszerűbb
tárhely szolgáltatója
Oszd meg! Szólj hozzá!
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Miért a Tárhely.Eu a legjobb választás?
Scroll to Top

Szeretnéd fejleszteni az email kapmányaidat?

Fedezd fel legnépszerűbb email marketing tippeket és stratégiákat! 👇