5+7 közösségi média elemző eszköz, amely segít a marketing erőfeszítéseid hatékony mérésében

2024.02.12.
Olvasási idő: 9 perc

5+7 közösségi média elemző eszköz, amely segít a marketing erőfeszítéseid hatékony mérésében borítókép

Szeretnéd jobban mérni a közösségi média marketingbe fektetett idődet és pénzedet, jobban átlátni, melyik közösségi média megmozdulásaid működnek, hogy végül arra tudd koncentrálni az energiádat, ami az igazán jó eredményeket hozza? Akkor neked egy olyan eszközre van szükséged, ami segít összegyűjteni az adatokat egy könnyen átlátható és kezelhető felületen összegzi neked. Olyan ez, mintha lenne egy térképed, és mindig tudnád, hogy merre van a helyes irány.

Ebben a cikkben összeszedtük az 5+7 legjobb közösségi média elemző eszközt, amiket 2023-ban érdemes fontolóra venned. Ha Te vagy felelős a saját márkád közösségi média jelenlétéért, vagy megbízásra kezeled ügyfeleid fiókját, akkor fontos megérteni, hogyan teljesítenek a közzétett tartalmak és kampányok. Az elemző eszközök segítségével megtudhatod, hogy hányan érik el a bejegyzéseket, milyen gyakran reagálnak a tartalmakra, és mennyire nő a közösségi média követőid száma. Illetve ami még fontosabb, hogy láthatod hány értékesítést és konverziót generálnak a közösségi média bejegyzéseid.

Összegzésül, ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy jobban megértsd, hogyan érdemes javítanod a közösségi média stratégiádat. Az adatok birtokában eredményesebb, adatvezérelt kampányokat futtathatsz, amelyek nagyobb valószínűséggel érnek el pozitív megtérülést.

Miért jön jól ha van egy közösségi média elemző eszközöd?

A közösségi média elemző eszközök segítenek létrehozni olyan teljesítmény jelentéseket, amelyek megmutatják, hogy mi működik és mi nem, és amelyeket megoszthatsz a csapatoddal vagy ügyfeleiddel. Miközben megkönnyítik az adatok elérését, ezek az eszközök segítenek kiértékelni a stratégiádat, és megtalálni a válaszokat az olyan felmerülő fontos kérdésekre, mint például érdemes-e továbbra is posztolnod a Pinteresten vagy melyik LinkedIn poszt teljesített a legjobban? Ezen kívül segítenek a célközönséged jobb megértésében és célzottabb stratégia kialakításában.

A közösségi média elemző eszközökkel láthatod, hogy…

  • Kik érik el a bejegyzéseidet
  • Milyen interakciókat generálnak a tartalmaid
  • Mekkora a követő táborod növekedése
  • Mekkora konverziót hoznak a posztjaid

Ezen adatok alapján könnyebben meghatározhatod, milyen tartalmakat, mikor és hol publikálj a siker érdekében. Így célzottabb lehet a marketing stratégiád, és nem kell a sötétben tapogatóznod.

A legjobb közösségi média elemző eszközök

Megjegyzés: Az itt szereplő eszközöket nem feltétlenül a legjobbtól a legrosszabbig állítottuk sorrendbe, de a lista élén igyekeztünk a legnépszerűbbeket szerepeltetni.

Hootsuite Analytics

Minden egy helyen

A Hootsuite Analytics egy teljesítményelemző szoftver, amely segít az összes közösségi médiából származó adatot összegyűjteni és könnyen értelmezhető jelentéseket készíteni. Legyen szó Twitterről, Instagramról, Facebookról, TikTokról, Pinterestről vagy LinkedInről, itt mindent megtalálsz egy helyen. Ezzel az eszközzel jelentős időt takaríthatsz meg, mivel nem mindegyik platformot kell külön ellenőrizned.

Legjobb időpontok a posztoláshoz

Az eszköz egyik legnépszerűbb funkciója a „Best Time to Publish”, ami az egyedi közösségi média adataid alapján ajánlja a legoptimálisabb időpontokat posztoláshoz. Így elkerülheted, hogy olyankor posztolj, amikor a célközönséged nincs online.

Versenytárs elemzés

Ez az eszköz lehetővé teszi versenytársaid közösségi média teljesítményének nyomon követését is. Egyszerűen válaszd ki a versenytársakat, és láthatod, hogy hogyan teljesítenek a posztjaik, hashtagjeik és hasonlók.

A szoftver egyedi lehetőséget kínál a piacodon belüli elemzésre is, hogy megtudd, hogyan teljesítesz az átlagos statisztikákhoz viszonyítva. Röviden, a Hootsuite Analytics segít átlátni és javítani közösségi média stratégiádat, és mindezt egy helyen elérheted.

Árazás

A Hootsuite Analytics legkisebb csomagja havi 99 dollárért elérhető, amihez jár egy 30 napos próbaidőszak, vagy egy 30%-os kedvezmény.

További részletekért navigálj el aHootsuite oldalára.

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

Sprout Social

Egyetlen eszköz

A Sprout Social elemző eszközei ideális választás, ha mélyebb betekintést szeretnél nyerni közösségi média teljesítményedbe. A Hootsuite Analyticshez hasonlóan itt is egy felületen láthatod az összes közösségi média profilod látogatottságát, a link kattintásokat, a követők számának növekedés és hasonlók.

Ezen kívül a Sprout Social előre elkészített és testreszabható jelentési lehetőségeket kínál. Így abszolút személyre szabhatod, hogy mi a legfontosabb adat számodra, amit egy helyen szeretnél látni, illetve ezeket könnyen meg is oszthatod másokkal.

Fejlett közönség és versenytárs elemzés

Az Advanced Listening eszköz lehetőséget ad arra, hogy folyamatosan figyeld a közönség igényeit. Ismerd meg a demográfiai adatokat, kövesd az iparági trendeket, és hallgasd meg a közönséged véleményét. Versenyelőnyhöz juthatsz, ha tudod, mit akarnak és hogyan reagálnak a konkurenciád.

Ezen kívül az Advanced Listening lehetőséget ad egyedi jelentések készítésére. Testreszabott statisztikákat és különféle vizuális formákat használhatsz az adatok megjelenítésére, ami segít jobban megérteni a közönségedet és a versenytársaidat.

Ügyfélkapcsolat Javítása

Ez az eszköz lehetővé teszi a közösségi elemzésen keresztüli ügyfélkapcsolat javítását. Találd meg a kulcsfontosságú fogyasztói véleményeket, és válaszolj a közösség visszajelzéseire. A jobb ügyfélkapcsolat hűséges vásárlókat és növekvő márkahűséget eredményez.

Árazás

A legkisebb csomag 249 dollártól indul havonta, amit kipróbálhatsz egy 30 napos próbaidőszak alatt.

További részletekért nézd meg el aSprout Social oldalát.

Google Analytics

A kezdőktől a profikig

Bár a Google Analytics nem kifejezetten közösségi média figyelő eszköz, arra kiválóan alkalmas, hogy mérd a közösségi oldalaidról a weboldaladra érkező látogatók számát. Ez az eszköz a webes vállalkozások számára különösen hasznos, illetve azoknak akik a közösségi oldalaikról igyekeznek minél nagyobb forgalmat irányítani a weboldalukra. Használata könnyű, a kezdőktől a profikig bárki könnyen megtalálhatja benne a helyét.

Közvetett közösségi média riportok

A Google Analytics segíthet a közösségi média teljesítmény követésében. Létrehozhatsz riportokat, amelyek segítenek átlátni, hogy mely közösségi média platformok hozzák a legtöbb forgalmat, milyen tartalom generálja a legtöbbleadet és forgalmat, valamint megismerheted a közönséged demográfiai adatait. Ezen információk alapján hatékonyabban tervezhetsz kampányokat és maximalizálhatod a közösségi média tevékenységed eredményeit.

ROI mérés és kampánykövetés

Ez az eszköz nem csak a közösségi média kampányok követésének egyik legjobb módja, hanem lehetővé teszi aROI mérését is. Használhatod az UTM paramétereket a konkrét közösségi média kampányok nyomon követéséhez, és megtudhatod, mely kampányok a leghatékonyabbak. A Google Analytics segítségével teljes képet kaphatsz arról, hogy hogyan hoz a közösségi média forgalom ésleadeket weboldaladra.

A Google Analytics egy alapvető eszköz lehet minden közösségi média stratégiához. Hozz létre egy fiókot, kösd össze a weboldaladdal és győződj meg arról, hogy az új GA4 felületet használod, mivel ez számos új metrikával jár a közösségi média követéséhez.

Árazás

A Google Analytics használata teljesen ingyenes.

További infókért látogass el aGoogle Analytics oldalára.

HubSpot

Marketing teljesítmény mérése

A HubSpot analitikai eszközei lehetővé teszik, hogy összekapcsold a közösségi média teljesítményedet az üzleti és bevételi növekedéssel. A HubSpot eszközei rendkívül sokoldalúak, és lehetőséget kínálnak a közösségi média teljesítményed részletes mérésére és elemzésére, legyen szó közvetlenül a HubSpot platformon keresztüli közzétételről vagy más eszközök használatáról.

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

Teljes Körű Elemzés

A HubSpot elemző eszközei számos előnyt kínálnak, többek között átfogó grafikonokat és vizuális elemzéseket nyújtanak, amelyek részletesen bemutatják a közösségi média teljesítményt a különböző platformokon. Ezek az elemzések a közönség, a munkamenet hosszúsága, a megjelenések száma és más platform jellemzők szerint történnek.

Marketing HUB

Fontos megjegyezni, hogy a HubSpot közösségi analitikai eszközei a Marketing HUB részeként érhetők el, ami egy minden-az-egyben marketing szoftver. Ennek köszönhetően nem csak a közösségi média teljesítményre, hanem az egész ügyfélútra vonatkozó mutatókra is betekintést nyerhetsz. Megtudhatod, mely marketing taktikák működnek a legjobban vállalkozásod számára, és hogyan hatnak az eredményeidre. Emellett könnyen nyomon követheted a közösségi média kampányokROI-át.

Árazás

A HubSpot számos csomagot kínál egy főre, kis csapatoknak, és nagyobb cégeknek is, így az árazás jelentősen eltér. Van ingyenesen elérhető eszköz is, illetve a legolcsóbb csomagok egy főre és kis csapatoknak 20 dollártól érhetőek el.

Még több infóért látogass el aHubSpot oldalára.

Rival IQ

A közösségi média menedzserek titkos fegyvere

A Rival IQ a közösségi média menedzserek egy kifinomult eszköze, amely lehetővé teszi, hogy szakszerűen elemezd a közösségi oldalak teljesítményét és magabiztos döntéseket hozz anélkül, hogy hosszú képzéseken kellene részt venned. Ez a fizetős platform rendkívül sokoldalú, és a korábbiakhoz hasonlóan ez is összekapcsolható az összes fő közösségi médiával.

A Rival IQ leginkább a közösségi média menedzsereknek és ügynökségeknek ajánlott.

Verseny követés

A Rival IQ segítségével könnyedén végezhetsz verseny vizsgálatot és készíthetsz mélyreható közösségi média auditot. A testreszabható riportokkal és grafikonokkal könnyen megértheted, miért működnek jobban bizonyos posztok, és mely tényezők – mint például a hashtagek vagy a poszt időzítése – járulnak hozzá a sikerhez.

Ezzel az eszközzel betekinthetsz a versenytársaid közösségi média tevékenységébe is, megismerve az erősségeiket és gyengeségeiket.

Professzionális riportok és elemzések

A platform lehetővé teszi a testreszabott dashboard létrehozását minden ügyfélhez, az ő specifikus céljaik alapján. Rival IQ-ból könnyedén letöltheted a riportokat több különböző formátumban, például PPT, PDF, PNG vagy CSV. Az eszköz még influencer követést és hashtag elemzést is kínál, hogy segítsen nyomon követni az influencer kampányokat és kiválasztani a legjobb hashtageket a tartalmaidhoz.

Árazás

A legkisebb csomag havi 239 dollártól indul, amelyhez egy 14 napos próbaidőszak jár.

Részletekért nézd meg aRival IQ oldalát.

Egyéb elemző eszközök

Brandwatch

ABrandwatch egy erőteljes eszköz, amely lehetővé teszi adataid követését és elemzését több mint 95 millió forrásból, ideértve a blogokat, fórumokat, értékelési oldalakat és közösségi hálózatokat. Bár fizetős eszköz, különösen ideális PR és kommunikációs csapatok, valamint közösségi média szakemberek számára, akik a márka, versenytársak és a kulcsszavak körüli közösségi beszélgetésekre összpontosítanak.

A Brandwatch öt könnyen használható közösségi média elemző jelentés sablonnal rendelkezik, amelyek segítségével összegzést készíthetsz a márka körüli beszélgetésekről, nyomon követheted trendeket, figyelheted az influencereket, és összehasonlíthatod a versenytársak teljesítményét.

Talkwalker

ATalkwalker lehetővé teszi a beszélgetések nyomon követését több, mint 150 millió forrásból, elemzi az elkötelezettséget, potenciális hatótávot, hozzászólásokat, hangulatot és érzelmeket. Kiváló közösségi média menedzserek, PR és kommunikációs csapatok, márka figyelők és kutatók számára. A Talkwalker olyan analitikákat kínál, amelyek segítenek felismerni a beszélgetések aktivitás-csúcsait a márkád körül, és meghatározni, mikor érdemes leginkább posztolni a közösségi médiában. Ez az eszköz lehetővé teszi a részletes szűrést régió, demográfia, eszköz, tartalomtípus és egyéb szempontok szerint.

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

Keyhole

AKeyhole egy széleskörűen használható vállalati eszköz, amelynek a főbb előnyei közé tartoznak a mélyreható, automatizált közösségi média jelentések. A Keyhole segítségével figyelemmel kísérheted közösségi média kampányaidat, márka említéseket, hashtagek hatását, és még az influencer kampányok eredményeit is nyomon követheted. Emellett feltérképezheted az eléréseidet, és a versenytársaid közösségi média stratégiáját is elemezheted. Ha az influencer marketing része a stratégiádnak, a Keyhole segít az ideális influencerek azonosításában. A Keyhole egyszerűsíti a jelentések készítését, így több időd marad a kreatív munkára.

Mentionlytics

AMentionlytics szintén kifejezetten a PR és kommunikációs csapatok, márka monitorozó csapatok, termék marketingesek és kutatók számára készült, kis és közepes vállalkozásoknál. A legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi kulcsszavaid és az érzelmek követését több nyelven a közösségi média csatornákon. Ideális választás, ha globális vállalkozást vezetsz, mivel nagy teljesítményű áttekintést nyújt a márkád internetes jelenlétéről. A Mentionlytics segítségével lehetőséged van hangulat elemzésre, a legfontosabb befolyásolók azonosítására a követőid között, kulcsszavak alapján történő szűrésre, valamint közvetlen válaszok küldésére az említésekre.

IZEA

Az influencer marketing terjedése új eszközök iránti igényt hozott létre, kifejezetten az influencer kampányok számára kifejlesztett közösségi média elemzők iránt. AzIZEA egy ilyen analitikai platform, amely segít eltávolítani a bizonytalanságokat az influencer marketingből. Segítségével nyomon követheted az eléréseidet, az elkötelezettséget és az influencerek potenciális árát. Az IZEA Flex szoftver lehetővé teszi a márkák számára, hogy megismerjék a potenciális influencerek közönségét, monitorozzák a kampányok teljesítményét, és kövessék a konverziós arányokat. Ezzel az eszközzel az influencer kampányokat hatékonyabban tervezheted és mérheted.

BuzzSumo

Bár aBuzzSumo szigorú értelemben véve nem egy közösségi média eszköz, kiváló erőforrás a tartalmak közösségi elkötelezettségének elemzéséhez. Ha látni szeretnéd, hány megosztást kapott a legutolsó blogbejegyzésed a Facebookon, a Twitteren vagy a Pinteresten, a BuzzSumo szolgáltathatja neked ezeket az adatokat. Monitorozhatod az olyan tartalmak teljesítményét is, amelyek versenyeznek a releváns iparági kulcsszavakért, lehetővé téve számodra, hogy lásd, hogyan teljesítenek a tartalommarketing kampányaid a versenytársaiddal szemben. A BuzzSumo segíthet megérteni a legjobban teljesítő tartalmak változóit, például a hosszát, közzététel dátumát és a cím típusát, így ezen adatok felhasználásával formálhatod saját tartalomstratégiádat.

Iconosquare

AzIconosquare kezdetben egy egyszerű Instagram analitikai eszköz volt, évekkel azelőtt, hogy a platform saját beépített elemzéseket kínált volna. Azonban ahogyan a platformok alkalmazkodnak és változnak, az analitikai eszközöknek is ugyanígy kell fejlődniük. Így mostanra az Iconosquare egy erős közösségi média elemző eszközzé vált, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több közösségi média platformról gyűjtött adatok alapján, több mint 100 különböző mutatót monitorozzanak a testreszabható vezérlőpultokon. Támogatott közösségi média platformok közé tartozik az Instagram, a Facebook, a Twitter, a LinkedIn és a TikTok.

Felmerülő kérdések a közösségi média analitikával kapcsolatban

Mi az a közösségi média analitikai eszköz?

A közösségi média analitikai eszközök nagy segítséget nyújtanak a közösségi média marketing kampányok teljesítményének méréséhez. Egy eszköz segítségével a vállalkozások információ alapú döntéseket hozhatnak a közösségi média stratégiáikkal kapcsolatban, például arról, hogy milyen tartalmat hozzanak létre és mikor tegyék közzé.

Miért hasznosak?

Értékes betekintést nyújtanak a vállalkozások teljesítményébe a fő közösségi média hálózatokon keresztül, lehetővé téve a fejlődés követését, a kampányok hatékonyságának mérését és a stratégiák optimalizálását.

Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
Magyarország első számú legnépszerűbb tárhely szolgáltatója

Milyen előnyei vannak egy ilyen eszköz használatának?

A közösségi média analitika megmutatja, hogy működnek-e a taktikáid és közösségi stratégiáid, és segít jobban összpontosítani az idődet, erőfeszítésedet és költségvetésedet a legjobb eredmények eléréséhez.

Melyik a legjobb közösségi média analitikai eszköz?

A Hootsuite Analytics és a Sprout Social a legjobb analitikai eszközök a piacon. Segítenek a közösségi média menedzsereknek, marketingeseknek és vállalkozóknak, hogy nyomon kövessék a metrikákat az összes főbb hálózaton (Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, TikTok, Pinterest, YouTube) egy könnyen használható vezérlőpulton.

Zárás

Ha szeretnéd egy egyszerűen használható vezérlőpulton keresztül nyomon követni és elemezni az összes közösségi média teljesítményed, akkor érdemes lehet beruházni egy analitikai eszközre. Ezekkel az eszközökkel nem csak a teljesítményedet növelheted, hanem segítségedre lehetnek abban is, hogy jobban megértsd a közönségedet és versenytársaidat is.

Adatalapú döntéseket hozhatsz, és hatékony kampányokat indíthatsz a versenytársak előtt járva. A kulcs itt az adatok birtoklása, és az adatok alapján történő cselekvés. Válaszd ki a neked leginkább megfelelő eszközt, vagy ha bizonytalan vagy, próbáld ki az ingyenes próbaverziójukat, így semmit nem veszhetsz.

Forrás #1,Forrás #2

A legjobb élmény és a legaktuálisabb információk biztosítása érdekében a szerkesztő csapat átnézte és aktualizálta ezt a cikket 2024 február 12. napon.
Tárhely.Eu logó
Élen az üzemeltetésben
laptop
Magyarország
első számú legnépszerűbb
tárhely szolgáltatója
Oszd meg! Szólj hozzá!
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
Miért a Tárhely.Eu a legjobb választás?
Scroll to Top

Többet szeretnél tudni a közösségi médiáról?

Itt találod a legfrissebb és legnépszerűbb közösségi média tippeket! 👇