Árváltozás – és ami mögötte van

Ahogy a mindennapi életben, gazdaságban és IT területen sokakat, úgy sajnos minket is elért az áremelkedési hullám.  Ha ez csak a béreket érinti, annak mindannyian örülünk, ha már a kiadásainkat is, annak már kevésbé. IT területen persze ezt sok éve tapasztaljuk, de eddig próbáltunk mindent megtenni, hogy elkerüljük.

Hogy mi változik? A Business, Business Plus és All Inclusive csomag ára, de erről nemsokára rövidesen írunk.

Az elmúlt 12 évben mindössze egy alkalommal változtak legnépszerűbb tárhely csomagjaink árai, akkor is csak minimálisan. De ez alatt a 12 év alatt sokkal-sokkal többet adtunk, adunk:

  • A csomagok (Business, Business Plus, All Inclusive) méreteit és a hozzájuk biztosított erőforrásokat is a többszörösére emeltük, a szolgáltatásokat kiszolgáló szervereket is legalább egy – de sok szerver esetében több – alkalommal is újabb technológiára cseréltük, hogy a régi hűséges ügyfeleink is mindig megkapják ugyanazt a hardvert, amelyet az újonnan érkező ügyfeleink.  • Ez idő alatt szoftveroldalon (például cPanel-részről) is jelentős fejlesztések és áremelkedések történtek; egyre több kényelmi és biztonsági szoftverrel is bővül a szolgáltatásunk, amik szintén jelentős többletkiadást jelentenek.

  • Továbbra is sok extrát, ajándékot biztosítunk, és egyedi szolgáltatásokat fejlesztünk, ami sok ügyfelünknek jelentős – akár több tíz- vagy százezer forint nagyságú – költségmegtakarítást jelentenek, azonban számunkra ez szintén jelentősebb kiadás.

  • Természetesen – hivatalosabb megfogalmazással – a munkabérköltségek is emelkednek. Kevésbé hivatalos megfogalmazással: talán nem létezik olyan ember – beleértve kollégáinkat is – aki 5-10 évvel ezelőtti bérszínvonalon szeretné végezni hősies szupport munkáját, főleg IT-területen az elmúlt évtizedben ez közismert.

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!