Milyen weboldal típusokat építhetsz 👨🏻‍💻 a WordPress-el?

Új információt talán nem árulunk el azzal, hogy a WordPress az egyik legelterjedtebb CMS rendszer. Amellett, hogy ingyenes letölthető a tartalomkezelő, számtalan díjmentes vagy kedvező árú, különböző témájú sablon áll rendelkezésünkre, folyamatos bővítmények, frissítések, kiegészítők tölthetőek le hozzá, amelyeket weboldalunkra optimalizálhatunk. Cégek, vállalkozások, orvosi rendelők, oktatási intézmények vagy épp nonprofit szervezetek bemutatására is kiváló. Illetve kevesek által ismert funkciója a WordPress-nek, de akár podcastek sugárzására is alkalmassá tehető a megfelelő környezetben. Így online webrádiót is üzemeltethetünk.

Ha netán valaki még is azon gondolkodna, vajon a saját weboldala felépítéséhez alkalmas lehet-e, az biztosan nem fog csalódni, össze is szedtünk pár tuti tippet a teljesség igénye nélkül.

Blog, hír/média, hobbi

Elkészítheted saját WordPress blog vagy hír oldaladat, az olyan nagyok mint a  The New York Times, TechCrunch, vagy a CNN szintén ezt használják.

A nagyobb mennyiségű tartalom miatt érdemes kifejezetten híroldalakhoz/magazinokhoz javasolt témát választani. Az internetezési szokásokat nagyban meghatározza a social media használata, így nem árt ha kompatibilis Facebookkal, Instagrammal.

“A nagyobb mennyiségű tartalom miatt érdemes kifejezetten híroldalakhoz/magazinokhoz javasolt témát választani.”

A beépített keresőoptimalizálásnak (SEO) köszönhetően az oldal kedvezőbb rangsorolást kaphat a találati listákon, így a legnagyobb örömünkre a látogatottság aránya is növekedhet.

A teljesség igénye nélkül be is mutatunk pár ingyenesen elérhető témát a legjobbak közül.

Hestia Blog:

Egy vonzó ugyanakkor modern felület, amely sok féle blog oldal  prezentálására alkalmas, legyen az személyes, utazós, vagy gasztro. Kialakítása abszolút mobil barát, így minden eszközön tökéletes megjelenést kapsz.

TheMotion Lite:

Blogolj videón keresztül a TheMotion-nel. Fő előnye, hogy a legnépszerűbb munkáidat csúszkával kiemelheted a főoldalon, így nem csak szem előtt vannak, de fenntartják az oldal látogatottságát is.

Revenue:

Kezdő, és profi bloggerek számára egyaránt alkalmas, de bátran ajánlják SEO szakembereknek is, pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy nem feltétlenül vagy asztali számítógéphez kötve, mivel  jól kommunikál okostelefonnal, tablettel is.

BfastMag:

Kialakítását tekintve egy minimalista, “lapos” felületet láthatunk, dobozos elrendezéssel, és olyan jellemzőkkel mint a Multi Style legördülő menü, Grid Slider, vagy a Multiple Sidebar.

Ajánlott technikai, hír/magazin, személyes, és divat jellegű blog oldalak indításához, vagy akár saját fotógalériád bemutatására is,.

Emelett a BfastMag SEO-barát, retina kímélő, mobilra optimalizált, helyet ad Google Adsense hirdetéseknek is.

Webáruház WooCommerce-el

A WooCommerce jellegét tekintve egy WordPress plugin, vagy más néven bővítmény.  Sajátossága, hogy telepítés után szinte azonnal használható webáruházat kapsz, ráadásul ingyen. Előnyei, hogy egyszerre több gyűjtőoldalt tudsz létrehozni, amivel az adott termékedet több féle módon tudod kategorizálni, előnyt szerezve a konkurenciával szemben.  A webáruházak nagy része például ezt nem támogatja, legfeljebb egy-két kategóriacsoport létrehozását. SEO szemmel nézve is kiváló, az ismert YOAST SEO bővítmény minden egyes kategória csoportra alkalmazható. WordPressel teljesen kompatibilis, például ha eleve magyar nyelvű sablonod van, ez a bővítményre is tovább öröklődik. Az olyan funkciókat mint a kosár, vagy fizetés automatikusan felkínálja, így csak kisebb manuális beállítást igényel. Mindezek mellett a bővítményt folyamatosan frissítik, javítgatják a fejlesztők.

“telepítés után szinte azonnal használható webáruházat kapsz, ráadásul ingyen”

Íme néhány ajánlott téma webáruházadhoz:

Shopper:

Egyszerre vagány és letisztult, könnyen kezelhető, testreszabható WP téma. Tökéletes választás a divat, sport, kozmetikai, ékszer webáruházak létrehozására.

MultiCommerce:

Egy erőteljes, dinamikus kialakítás, kiválóan alkalmas egy webáruház létrehozásához. Olyan opciókkal rendelkezik, mint a közösségi média ikonok (Facebook, Instagram, Twitter), Sticky menü, amivel kiemelt bejegyzéseket tudsz weboldaladra. Teljes mértékben kompatibilis a WooCommercel, így bármilyen webáruház megtervezésében a segítségedre lehet. Okostelefonon és mindenfajta böngészőben visszaadja a hangulatot.

Hestia WooCommerce:

Kitűnő téma kisvállalkozások, startup cégek számára. Felépítését tekintve egyoldalas elrendezésű, modern, vonzó felület. Ráadásul rugalmas megjelenése miatt, még inkább elősegítheti az üzleti célok megvalósítását.

További speciális WordPress bővítmények

WordPress fórum bővítmény egyfajta közösségi teret építhetsz be, ahol a látogatók szívesen osztják meg kérdéseiket, véleményüket, ezáltal fokozva az oldal intenzivitását.

Ilyen bővítmények például a: BbPress, budyPress, ForumEngine, Simple:Press, wpForo Forum

WordPress live chat funkció telepítésével nem csak személyesebbé teheted a kommunikációt ügyfeleiddel vagy látogatóiddal, de azonnal, valós időben kap választ kérdésére/problémájára, ezzel növelve a felhasználói élményt.

Elérhető bővítmények: LiveChat, Olark, Zendesk Chat, Tidio Live Chat

Az itt leírtak természetesen csak töredéke a WordPress által nyújtott szolgáltatásoknak és extráknak, annyi biztos, ha ezzel alapozod meg weboldalad, nem fogsz ráfaragni. Érdekesség, hogy az olyan hírességek, mint Jaz-Z, vagy Katy Perry hivatalos oldala szintén WP alapú, de például a Sony tervezői is ezt használják.

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!