Mi az a Cloudflare és mire tudom használni? Alapok a CDN szolgáltatáshoz.

A Cloudflare az egyik legépszerűbb CDN (Content Delivery Network) szolgáltató nem csak hazánkban, hanem világszerte is.

A CDN-szolgáltatás egyik legfontosabb része, hogy a statikus tartalmakat (melyeket nem változtatgatunk folyton) a világ több pontjára is kimásol a rendszer. Ennek köszönhetően bár a tárhely például Magyarországról szolgál ki egy weboldalt, de a sok-sok kép – ami rajta tárolódik és megjelenítődik nagy számban a weboldalon – megtalálható a CDN-szolgáltató más országokban tárolt szerverein is.

Ennek köszönhetően egy amerikai látogató például amerikai szerverről látja a weboldalához tartozó képeket. Így a weboldal betöltődése sokkal gyorsabb, a tárhely kevésbé terhelődik, végső soron pedig több látogatót tud kiszolgálni ugyan arról a tárhelyről működtetve oldalát.

Elsődleges felhasználása a rendszernek jellemzően ebbe ki is merül, ezt a szolgáltatást egy ingyenes fiókkal is biztosítja már a Cloudflare.

További előnye még a rendszernek, hogy segíti a weboldal optimalizálását. Különböző beállításokkal a weboldalhoz tartozó, gyorsaságot befolyásoló tényezők javíthatóak, akár ingyenes fiókkal is.

A Cloudflare természetesen a profi felhasználók számára is képes értékes funkciókat biztosítani. Elérhető a „Load balancer” funkció (különböző régiókból különböző szerverről töltődik be az oldal), lehetőség van DoS támadás-ok elleni hálózati forgalom szűrésre is.

A Cloudflare szolgáltatással kapcsolatos további leírásaink, ismertetőink az alábbi linkeken érhetőek el:

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!