WordPress hírek

A WordPress kiadta az elmúlt évek értékelőjét, melyben áttekintette az elmúlt évek és a tavalyi év végének történéseit. Ahogy írták, az élet lelassult egy kicsit a karácsonyi időszakban, de ezután a történéseket feldobta az amerikai WordPress-rajongók éves konferenciája, a WordCamp US megrendezése. A WordCamp US 2018-ban is a Tennessee állambéli városban kerül majd megrendezésre, a rendezők most új házigazda várost keresnek a 2019-es és 2020-as évekre. A sorozat más országokban is megrendezésre kerül, Magyarországra 2018-ban még nincs tervezett WordCamp.

A WordPress már évek óta kérdőívek kitöltésére kérte a felhasználóit, de most publikálta először nyilvánosan is az eredményeket. Egy hosszú bejegyzésben tette közzé a 2015-ös, 2016-os és 2017-es felhasználói kérdőívek eredményeit, melyet az első évben több, mint 45000-en, a többi két évben évente több, mint 15000-en töltöttek ki.

A válaszokból kiderült, hogy a válaszolók majdnem 60%-a arra használja a szoftvert, hogy másoknak megbízásból weboldalt készítsen. Mindössze 16% mondta azt, hogy saját részre használja a WordPress-t, ami jól mutatja, mekkora iparág épült erre az ingyenes tartalomkezelő rendszerre.

A kitöltők majdnem harmada dolgozott kisvállalkozásnál, kb. 17%-a nagyvállalatnál, s 10-10%-a non-profit- vagy oktatási intézményél. Ez nem meglepő, mivel a nagy cégek rendszerint saját tartalomkezelő- és kiszolgáló rendszereket fejlesztenek, vagy a néhány elérhető nagy, de fizetős rendszert használják.

Szintén a WordCamp US-en került bejelentésre, hogy a Tide projektet behozzák a WordPress.org csapatának felügyelete alá, így a továbbiakban a közösség tagjai foglalkoznak vele. A Tide célja, hogy automatizált tesztek segítségével vizsgálja a WordPress honlapján elérhető bővítmények és sablonok kódját. Emellett figyeli a PHP verziókkal való kompatibilitást, s kijelzi a talált hibákat.

Forrás:
https://WordPress.org/news/2018/01/the-month-in-WordPress-december-2017/
https://WordPress.org/news/2017/12/WordPress-user-survey-data-for-2015-2017/
https://make.WordPress.org/tide/2017/12/02/new-home/

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!