Mi a teendőnk akkor ha nem tetszik a Windows 10?

Mi a teendőnk akkor ha nem tetszik a Windows 10-re frissített operációs rendszer? Van rá megoldás, visszaállítható a régi rendszerünk.

w10_updateEgy éve adták ki a Windows 10-et amely sok változást hozott, új funkciókat is, de sokan még most is szkeptikusak. Milyen lehetőségeink vannak ha esetleg nem tetszik vagy éppen a kedvenc programunk még mindig nem fut rajta.

A feltelepítés körülbelül egy órát vesz igénybe, egy hónap áll rendelkezésünkre, hogy a korábbi Windows verziót visszaállítsuk. Ennek azonban néhány feltétele van, ha ezek nem teljesülnek kicsit nehezebb dolgunk lesz. Az egyik ilyen, hogy a frissítés után a windows.old és a $windows.~ bt mappák tartalma megmaradjon. Amire még figyelnünk kell, hogy ne adjunk hozzá vagy távolítsunk el felhasználói fiókokat. Továbbá jó ha ismerjük a korábbi verziónál megadott bejelentkezési jelszót.

Ha ezeknek megfelelünk akkor a Gépházban, Frissítés és biztonság, Helyreállítás lehetőséget kell választanunk. Így a korábban használt verziót kapjuk vissza, személyes fájljainkkal együtt, az addig telepített programok és eszközök pedig törlődnek a beállításokkal együtt.

A másik lehetőség ha nem elérhető a visszaállítás, mert már eltelt egy hónap a telepítés óta, akkor is visszaállhatunk a régebbi verzióra. Szintén a Gépházban a Frissítés és biztonság, Helyreállítás, Gép alaphelyzetbe állítása, Kezdés majd a Gyári beállítások visszaállítása. Így visszakaphatjuk azt a Windows verziót amelyet a géphez kaptunk, viszont fontos, hogy ezzel eltávolítunk minden fájlt és az összes programot is. Mielőtt ezt választanánk érdemes előtte egy biztonsági mentést csinálnunk.

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!