Mi a teendőnk akkor ha nem tetszik a Windows 10?

Mi a teendőnk akkor ha nem tetszik a Windows 10-re frissített operációs rendszer? Van rá megoldás, visszaállítható a régi rendszerünk.

w10_updateEgy éve adták ki a Windows 10-et amely sok változást hozott, új funkciókat is, de sokan még most is szkeptikusak. Milyen lehetőségeink vannak ha esetleg nem tetszik vagy éppen a kedvenc programunk még mindig nem fut rajta.

A feltelepítés körülbelül egy órát vesz igénybe, egy hónap áll rendelkezésünkre, hogy a korábbi Windows verziót visszaállítsuk. Ennek azonban néhány feltétele van, ha ezek nem teljesülnek kicsit nehezebb dolgunk lesz. Az egyik ilyen, hogy a frissítés után a windows.old és a $windows.~ bt mappák tartalma megmaradjon. Amire még figyelnünk kell, hogy ne adjunk hozzá vagy távolítsunk el felhasználói fiókokat. Továbbá jó ha ismerjük a korábbi verziónál megadott bejelentkezési jelszót.

Ha ezeknek megfelelünk akkor a Gépházban, Frissítés és biztonság, Helyreállítás lehetőséget kell választanunk. Így a korábban használt verziót kapjuk vissza, személyes fájljainkkal együtt, az addig telepített programok és eszközök pedig törlődnek a beállításokkal együtt.

A másik lehetőség ha nem elérhető a visszaállítás, mert már eltelt egy hónap a telepítés óta, akkor is visszaállhatunk a régebbi verzióra. Szintén a Gépházban a Frissítés és biztonság, Helyreállítás, Gép alaphelyzetbe állítása, Kezdés majd a Gyári beállítások visszaállítása. Így visszakaphatjuk azt a Windows verziót amelyet a géphez kaptunk, viszont fontos, hogy ezzel eltávolítunk minden fájlt és az összes programot is. Mielőtt ezt választanánk érdemes előtte egy biztonsági mentést csinálnunk.

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.