Figyelmetlen volt a TP-Link?

Az egyik legnagyobb, hálózati eszközöket gyártó cég sokat fizethet, ugyanis a tplinklogin.net és a tplinkextender.net domaineket elfelejtették meghosszabbítani. Ezt használta ki egy ismeretlen, aki a lejáratot követően regisztrálta majd megvásárolta a két domaint.

tplink-cimmelEnnek az lehet az oka, hogy a cég az utóbbi években az újabb eszközökre, a routerek hátuljára már a tplinkwifi.net címet nyomtattatta, de számos olyan eszköz van még forgalomban, amelyen a régi cím szerepel, így már nem a céghez tartozó webcímre irányít át.

Jelenleg a két domain darabja megközelítőleg 2,5 millió dollárba kerül, azonban a cégóriás nem mutatott még érdeklődést a megvásárlásukra. Biztonsági elemzők szerint ez oda vezethet, hogy a címek olyanok kezébe juthatnak, akik így kihasználhatják a gyanútlan internetezőket.

A TP-Link arra hívja fel ügyfelei figyelmét, hogy a tplinklogin.net helyett inkább az IP címet használják a konfigurációhoz. A Cybermoon igazgatója, Amitay Dan – aki felfedezte ezt a furcsa helyzetet – szerint az internetszolgáltatóknak kellene lépéseket tenniük az ügy érdekében, hogy a két webcím elérhetetlen legyen az internetezők számára.

A tanulság tehát az, amire mi is rendszeresen felhívjuk ügyfeleink figyelmét mint tárhely- és domainszolgáltató, hogy mindig időben hosszabbítsuk meg saját szolgáltatásainkat a hasonló helyzetek elkerülése érdekében.

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!