Tipp: Hírlevélküldés előtt kötelező:)

Kép forrása: blog.contactology.com
Kép forrása: blog.contactology.com

Hírlevél küldése előtt némi előrelátással sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Csupán pár percet kell rászánnunk arra, hogy az  interneten egy weboldalt behívva ellenőrizzük, hogy az általunk kiküldeni kívánt hírlevél, célba ér-e, vagy a spam mappában landol. Így még a levél elküldése előtt ha szükséges, tudunk a levél tartalmán vagy akár az e-mail címhez tartozó beállításokon módosítani.


A mail-tester.com weboldalon néhány kattintással könnyedén ellenőrizhető, hogy van e valami probléma  a levéllel, tartalmával, esetleg a beállításokkal. Ehhez az oldalon található e-mail címre kell (onnan ahonnan majd a levelek kiküldésre kerülnek) elküldeni a hírlevelet, amit szeretnénk tesztelni, hogy fennakad e a spam szűrőkön.

Majd a “”Then check your score””-ra kattintva az ellenőrzést el kell indítani. Pár másodperc múlva pedig megjelenik az elemzés. Zöld, illetve piros színnel jelzi a jó illetve rossz paramétereket, amiket javítani kell (ehhez javaslattal), a sárga színnel pedig, ha nem tudja értelmezni a levelezőszerver válaszát az adott lekérésre.

Az elemzésben megtekinthető, hogy az e-mail cím valós e vagy hamis. Tehát hogy ténylegesen létrehozásra került e a tárhelyén. Ha ez esetleg elmaradt volna, feltétlen létre kell hozni a küldés előtt. Megtekinthető, hogy DKIM illetve az SPF rekord beállításra került e, továbbá szükség esetén egyéb beállítási javaslatokat olvashatunk, melyek alkalmazásával elősegítjük, hogy a levelünk eljusson a címzetthez.
A program elemzi a levél tartalmát, vannak-e benne képek, hivatkozások, érvénytelen linkek,  és a mérettől, számoktól függően kiértékeli, hogy szükséges-e ezeken finomítani.  Ezt követően célszerű a javasolt módosításokat elvégezni, hogy a levelünk akadálymentesen eljusson a címzetthez!

Sikeres, eredményes hírlevélküldést kívánunk!

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!