6+2 Chrome kiegészítő, ami nélkül lehet böngészni, csak nem érdemes

Kép forrása: googleenterprise.blogspot.com
Kép forrása: googleenterprise.blogspot.com

Az élet ma már elképzelhetetlen internet nélkül – ez tény, vitatni sem érdemes. És bár az is tény, hogy életünket a világháló nagyban megkönnyíti, azért bőven akad hely a fejlődés (fejlesztés) számára. A Chrome példáján nézzük meg, hogyan és hol!

1. StayFocusd

Mit csinál? Önkontrollra nevel az interneten. Csavarosnak hangzik? A StayFocusd egyetlen célt szolgál: megóv bennünket saját magunktól úgy, hogy előre megadott időtartamra korlátozza le az időpazarló oldalak látogathatóságát. Ez a böngészőkiegészítő való Önnek, ha reggel a kedvenc blogjával ébred, a délutáni értekezletre való felkészülés helyett pedig már megint a BuzzFeed-et olvasgatja. Ha a tárhely.eu blogját munkaidőben kereste fel, akkor egyenesen kötelező 🙂

2. LastPass

Mit csinál: három asztali operációs rendszer, öt böngésző mellett Android támogatással érkező jelszó kezelő nem kevesebbet ígér, mint az összes, általunk használt jelszó biztonságos tárolását a felhőben – és szinkronizálását az eszközeink között. Auto login, jelszó generáló, és még tucatnyi feature.

3. DoNotTrackMe avedelem

Mit csinál: Adat- és privacy védelem egy kevésbé ismert szereplőtől. A DNTM kiegészítő segít abban, hogy a felhasználó elrejtőzzön az online követésre szakosodott cégek elő. Ingyenes verzióban az email címeink elrejtését is felkínálja, míg a fizetős változat a bankkártyák védelmét is ígéri – havi nagyjából 5 dollárért. Saját tapasztalat alapján egy hónap „normál” böngészés során nagyjából 15-20 ezer trackert blokkolt…

4. Project Naptha

Mit csinál: Ez a kiegészítő kell Önnek, ha mindig is idegesítette, hogy a weben kép formában tesznek közzé szöveget – és azt nem lehet copy-pastelni. Az Naptha kijelölhetővé és másolhatóvá teszi a képen lévő szövegeket. Tapasztalatok szerint a magyar ékezetekkel kevésbé jól bírkózik meg, de az angol nyelvű (ekezet nelkuli) szövegek esetén közel hibátlanul teljesít.

5. NiftySplit

Mit csinál: Intelligens módon ketté vágja a böngésző ablakot. Különösen hasznos akkor, ha nincs két monitoros rendszer a kéznél – az egyik ablakban megnyit egy oldalt, a másikban nyílnak az új oldalak, anélkül, hogy az eredeti oldalról el kellene navigálni.

6. Facebook Unseen index

Mit csinál: Blokkolja a Facebook üzenetek olvasási visszaigazolását. És ezzel minden érvet el is mondtunk mellette.

+1. Awesome New Tab Page

Mit csinál: igazi eye-candy, cukorka a szemnek. Az üres böngésző fület widget-elhetővé teszi, egyedi shortcutokkal, website-okkal, átméretezhető tartalommal. Ínyencek HTML-CSS-JavaScript alapokon saját widgeteket is gyárthatnak. Ritka szimpatikus módon a cég kikapcsolhatóvá tette a reklámokat is – igaz, ekkor nem támogatjuk a fejlesztőket.

+2. Pocket

Mit csinál: Már megint egy érdekes cikket /  bejegyzést talált, de nincs most ideje végig böngészni? A Pocket ezekre szolgál – azonnal menti, az összes eszközére, és bármelyiken elolvashatja – akár internet kapcsolat nélkül is.

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!