Költözés bútorokkal, gépparkkal együtt…

Költözés_2Szinte minden növekvő cég életében beköszön egy olyan nap, amikor az irodáját és a munkatársait egy nagyobb, kényelmesebb irodába kell átköltöztetni. Ilyenkor kulcsfontosságú, hogy a költözés kellő alapossággal legyen megszervezve!  Dobozok, rengeteg kábel, sok éve nem látott hasznos és kevésbé hasznos tárgy, vagy éppen emlék kerül elő. Felmerül a kérdés, mit, mikor és mibe csomagoljunk, hogyan jelöljük meg. Másik fontos kérdés: a számítógépek és nyomtatók csomagolásának ideje és módszere, amire sarkalatos kérdés, hiszen az új irodában ezek beszerelése a legfontosabb, hogy a következő munkanapon zökkenőmentesen, de legalább jelentős fennakadás nélkül tudjon folytatódni tudjon a munka.

Szükségünk lesz dobozokra, sok ragasztószalagra, nagy szemetes zsákokra, légpárnás, buborékos fóliára, a sérülékenyebb felületek csomagolására, sztreccsfóliára szimpla csomagoláshoz. Sok etikett matricát, színes nyomatlan címkét és legalább egy db ollót minden kollégának javasolt beszerezni, ha nem akarjunk hogy egymással harcoljanak az ollóért. Célszerű mindezeket online megrendelni, mert így akár több ezer forintot is megspórolhatunk, ráadásul még házhoz szállítást is kérhetünk!

 A következő lépésben át kell gondolnunk, hogy mely bútorok és használati eszközök azok amiket nélkülözni tudunk néhány napig, hétig. Amint ez meg van kezdődhet a pakolás, csomagolás!  Érdemes számot/színt adni minden nagyobb doboznak, és listát vezetni róluk, így könnyebben visszakereshetők ha mégis szükség lenne valamire a csomagolás után, vagy épp az új helyen a kipakolásnál.

 A bútorokat a szétszereljük, és a légpárnás, buborékos fóliával betekerjük, hogy a szállítás során ne sérüljenek meg.  A végére hagyjuk a számítógépek és nyomtatók szétszerelését és csomagolását. A munkaidő lejártával ezt is gyorsan, azonban sokkal körültekintőbben érdemes dobozolni.  Utoljára javasoltrouter leszerelése, majd az új helyen elsőként a hálózat kialakítása, és routerek beszerelése, hogy akár laptopról is, de  a munka tudjon folytatóni !

 A költöztető cég munkáját érdemes segíteni és felügyelni, így hatékonyabban, gyorsabban, értékeinkre odafigyelve tud zajlani a munka következő fázisa. Az új irodába javasolt a dobozokat már a kipakoláskor úgy elhelyezni, hogy a legszükségesebb dobozokból egyből vissza tudjuk állítani a munkavégzéshez elengedhetetlen használati tárgyakat: íróasztal, számítógépek, nyomtatók, szükséges kábelek beszerelése. A teljes kipakolás és berendezés után pedig cégünk újult erővel vághat bele feladataiba, immáron az új helyen, új környezetben.

 A költözés igazi csapatépítő tréning! Az Ön irodája költözött már?

koltozes_3

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!
Scroll to Top