Anonymus hackerek ténykedése 2011-ben

2011-ben igen sok cég életét megnehezítette, a NATO-nak is szemet szúrt, és több politikai párttal ujjat húzott az Anonymus elnevezésű hacker csoport. Legfőbb célkitűzésük a demokratikus állam működése. Filozófiájuk alapján szenvedélyes jogvédőknek mutatják be magukat. Azokról a liberális fiatalokról fogunk írni, akik igen tehetségesek ahhoz, hogy felkeltsék a figyelmét pár befolyásos szervezetnek, melyek között szerepel többek között a NATO, MasterCard, Sony.

Első bevetéseik között szerepelt többek a MasterCard, Visa, PayPal oldalainak a lebénítása, mellyel a WikiLeaks szervezetet próbálták támogatni, akit példaképüknek tekintenek. Pályafutásuk elején a Szientológia Egyház weblapjának a támadása is igen nagy port kevert.

 Júliusban az osztrák párt website-ját törte fel az Anonymus hacker banda, mellyel bevallásuk szerint a sajtó, vélemény és emberi jogok szabadságáért próbálnak küzdeni. Bevallásuk szerint se bal, se jobb oldali politikai csoporthoz nem tartoznak, csupán az országban levő korrupciót szeretnék visszaszorítani.

 Októberben az egyik főhírnek számító tevékenységükkel sok embernek a támogatását elnyerték. Ekkor a hacker banda egy olyan pedofil tartalmú weboldalt támadott meg, amely biztosította a weboldal látogatóknak a titkosítását. Tevékenységüknek köszönhetően nem csak a gyermekpornó oldal vált működésképtelenné, hanem az oldalra regisztrált 1600 felhasználó adatait is nyilvánosságra hozták.

 Novemberben is vélhetően a tehetséges fiatalok csoportja tette elérhetetlenné az izraeli hadsereg, belbiztonsági hadsereg és a Moszad, külföldi hírszerző ügynökség weboldalát. A hacker csoport YouTube-on keresztül az izraeli kormánynak üzent, hogy véleményük szerint a nemzetközi jogot megsértették, mert nemzetközi vizeken két hajót megállítottak, és annak legénységét, utasait a közeli, asdódi rendőrségre vittek kihallgatni.

 Decemberben, a múlt héten Twitter üzenetben hazánkat is megfenyegette az Anonymus csoport. Véleményük szerint „Orbán és a Fidesz a törvényeivel a demokráciát megöli Magyarországon” Így feladatuknak érzik ezt megállítani. Ténylegesen nem tudhatjuk, hogy pontosan mit akarnak tenni, ám az eddigi gyakorlat alapján, ha valamit tenni akarnak, vélhetően az államigazgatási, rendvédelmi szervek, és befolyásos cégek informatikai hálózatát vehetik alaposabban szemügyre. Ám hogy valójában mi fog történni, az a jövő titka.

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.