Okostévével interaktívan

a kép forrása: wikitech.hu

Napjainkban közkedveltté vált okostelefonok elterjedése után, egyre népszerűbbé válik az okostévé, melyet internetezésre és webes telefonálásra is használhatunk hagyományos funkciója mellett. Az elmúlt hónapokban jelentős fejlesztésnek számító 3D tévé piacra dobása után – mely nem is olyan régen úttörőnek számított az iparágban – méltán nevezhetjük a mostani újítást forradalmi változásnak. E heti bejegyzésünkben az okostévé tulajdonságairól számolunk be.

Egy-egy hosszú nap után már sokszor nincs kedve az embernek bekapcsolni a számítógépet, ám az ott tárolt adatokra igen nagy szükség lenne. Vagy csak a másnapi időjárási előjelzés miatt, esetleg az aktuális hírek elolvasása miatt kapcsolják be sokan a számítógépet. Az okostelevíziókkal ez a probléma megoldódik! Lévén, hogy bekapcsolásával játszi könnyedséggel lehet tévézni, játszani, vagy akár internetezni. Mindezt nagyfelbontásban (HD), 3D megjelenítéssel. Az okostévék további újítása, hogy USB eszköz csatlakoztatása után filmeket, képeket lehet nézni, továbbá akár okostelefonnal készített videókat lehet lejátszani.

 Az okostévéket a hozzá gyártott mozgásérzékelős távirányítón kívül táblagéppel, okostelefonnal lehet vezérelni. A képernyő bal oldalán a televízióban játszott műsort lehet figyelemmel kísérni. Középen az extra szolgáltatások találhatóak, mint például a Skype, Facebook. A jobb szélen pedig a további alkalmazásokat lehet elérni (időjárás, hírek, sport). A kijelzőn, a központi felületen lehet a tévéhez csatlakoztatott eszközök (számítógép, okostelefon, usb stb) tartalmát megnézni.

 Hazánkban is több cég forgalmaz okostévéket. Egy LG 3D televízió okos funkciókkal 347 000 forintól megvásárolható. A gazdasági válságra való tekintettel, még várni kell, hogy az intelligens tévék ellepjék az otthonokat! Addig a plazma és az LCD tévék szolgáltatásaival kell beérni a televíziót néző nagyközönségnek.

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.