PC-k hanyatlása a világon és a Tárhely.Eu-nál

Az asztali számítógépek világpiaca több mint 3 százalékkal csökkent. A leghátrányosabb helyzetben az USA van, ahol csaknem 10 százalékkal esett vissza a PC-k értékesítéséből származó bevétel a 2011-es esztendő első negyedévében.

Közgazdászok úgy gondolják, hogy ennek legfőbb okai a közel-keleti konfliktus, Japán természeti csapás, és nem utolsó sorban a gazdasági válság. Ebből adódóan a Microsoft is jelentős árbevétel csökkentést produkált az elmúlt hónapokban, lévén, hogy a computerek eladása is komoly üzletágukat teszi ki. További visszaesést produkált az Apple iPad és más gyártók táblagépeinek megjelenése.

Házunk táján a PC-k aránya a mindennapi munka során még drasztikusabban visszaesett. Programozó-rendszergazdai, azaz technikai gárdánk ugyanis napi teendőit már kizárólag a mobilitás nagy előnyét nyújtó laptopokon végzi, így nem csak az irodánkból tudnak segíteni Ügyfeleinknek és szervereinknek, hanem bárhonnan és bármikor.  Az ügyfélszolgálaton még más a helyzet, lévén, hogy itt erősebb “vasaknak” kell segítségül lenni kollégáinknak a különböző ügyfélkezelői rendszerek gyors működéséhez. Így most fej-fej mellett, 50-50%-ban lelhető fel nálunk PC és Laptop. Jogos a kérdés, mi a helyzet nálunk  a Tabletekkel? A tábla gépek tulajdonságai még nem elég erősek, hogy lépést tartsanak velünk, és az Ügyfél-kiszolgálási elvárásokkal, így még várat magára nálunk a “táblaforradalom”.

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!
Scroll to Top