Esküvői lázban a domain piac

Ki ne hallotta volna, hogy az évszázad álomesküvője, Kate és William frigye néhány hét múlva, április 29-én kerül megrendezésre? De hogy kerül a csizma az asztalra, miért szentelünk a témának egy teljes cikket a blog oldalunkon?

A világhírű menyegző köré egész iparág épült már ki, amelyből a domain piac szereplői is igyekeznek kivenni a részüket. Nemcsak a nagy eseményre érkező turisták és idelátogatók költekezéséből számít ugyanis a brit gazdaság jelentős bevételre, hanem a kereskedelem különböző területeiről is. Az eljegyzést követően rögtön megteltek a brit üzletek az ifjú pár fotóival ill. nevükkel ellátott különféle szuvenírtárgyakkal, fogyasztási cikkekkel, jegygyűrű másolatokkal, Kate eljegyzési ruhájának utánzataival és még hosszasan lehetne folytatni a sort.

A domainekkel üzletelők szintén jó előre gondolkodtak, amikor a királyi esküvő (royal wedding), vagy a herceg és menyasszonya nevét tartalmazó szókapcsolatokat regisztrálták be különböző kombinációkban és végződésekkel. A nagy esemény hivatalos weboldala az officialroyalwedding2011.org domain név alatt tekinthető meg, ahol a jegyesekkel és az alkalommal kapcsolatos minden fontos információ megtalálható. Több aukciós portálon lehet licitálni olyan domain nevekre, amelyek többé-kevéssé hasonlítanak a fentebb említett hivatalos lap elnevezésére. Ezek közül is a legígéretesebb a thebritishroyalwedding2011.com név, amelyet 25000 Angol font (7,5 millió Forint) összegért cserébe lehet azonnal megvásárolni az eBay oldalon, az aukció április 12-ig tartott.

Az értékesítő az árból befolyó pénz 20 százalékát egy nemzetközi down szindrómásokat segítő alapítványnak kívánja felajánlani. Felvetődik a kérdés, hogy miért adna ki valaki egy domain névért ekkora összeget, milyen haszna lehet az officialroyalwedding2011.org domain névhez megtévesztésig hasonlító domain birtoklásának? Várhatóan a közel megegyező nevű oldalra sokan fognak csak véletlenül is rákattintani, a kereső motorok alkalmazásával pedig ennek esélye még tovább növelhető, egy jó értékesítési elgondolással hamar megtérülhet a tulajdonlási jog díja.

Az előrelátóbbak már bejegyeztették a király ill. királynő szavakat Kate és Vilmos nevének variációival, remélve, hogy hamarosan magas áron adhatják tovább a domaineket.

Íme néhány példa, amelyekre licitálni lehet a sedo.com domain aukciós oldalon:

kateandwilliam.co 10000 GBP
princewilliamkatemiddletonwedding.com 10000 GBP
katewilliam.org ajánlatot vár
kate-william.net ajánlatot vár
kate-william.info 200 Euro
katemiddletonandwilliam.com 999 USD
princewilliamandkate.com 8000 USD
kingswilliamkate.com ajánlatot vár

A Sedo oldalán a „royal – wedding”, „William – Kate” kifejezésekre keresve összesen több mint 300 domain találatot kapunk, amely jól illusztrálja a téma iránti nagy érdeklődést és egyben a gyors pénzkereseti lehetőség reményét.

A világra szóló esküvőig még két hét van hátra, így amennyiben Ön is szeretné kipróbálni a pénzszerzésnek ezt a módját, érdemes mihamarabb ellátogatni az aukciós oldalakra vagy a témába vágó domain nevek ötletelésébe kezdeni.

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.