Egyszerű női jelszóktól a netes múzeumokig…

Letiltották külföldi oldalát? Nincs egyedül! Múzeumlátogatást tervez Japánba? Csak pár kattintás! Az elmúlt napok IT eseményeiből válogattunk össze párat a következő írásunkban!

Januárban készült magyarországi felmérés szerint a nők rendkívül egyszerű jelszavakat használnak internetezésük során: 27 százaléka a megkérdezetteknek (18-69 év közöttiek) egyszerű számsort, vagy egy könnyen megjegyezhető szót alkalmaz jelszónak.  Míg a férfiak 36 százaléka betűk és számok kombinációját alkalmazza jelszónak.  Szakemberek véleménye szerint a legideálisabb, ha betűk, számok, szimbólumok kombinációját adjuk meg, legalább 10 karakter terjedelemben.

Közel százezer legális tartalmat biztosító weboldalt tiltottak le az internetről, az amerikai Igazságügyi Minisztérium és a belbiztonsági szervezetnek az akciója során, hamis árukkal, és gyermekpornógrafiával kapcsolatos domaineket korlátoztak. Ám a korlátozás során tévedés miatt egy ingyenes DNS szolgáltatónak az ügyfelei is a tiltó listára kerültek.

Februártól a Google Art Project kezdeményezésének köszönhetően a 9 ország 17 jelentős múzeumának a galériája tekinthetőek meg,  egy internetes kezelési felületről.  Így a Google lehetővé teszi, hogy olyan érdeklődők számára is elérhetőek legyenek ezek az alkotások, akiknek nincs lehetőségük személyesen ellátogatni és megtekinteni a kiállításokat. A http://www.googleartproject.com/ oldalon található művészeti program indítását a Google állítása szerint nem kereskedelmi hasznon szerzés motiválta.

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.