Az első Twitter-autó legurulása a futószalagról

A Ford bejelentette a hétvégén, hogy elkészítette az első Twitter-autót, melynél tweet-ezési lehetőséget integráltak az átalakított Ford Fiesta fedélzeti rendszerébe. Ez az esemény is roppant jól tükrözi, hogy a közösségi szolgáltatások iránti töretlen lelkesedés az autógyártókat is motiválja.

Az új járgányt a Fordnál AJ-nek becézik. Ezen projekt keretében szeretnének a vállalatnál felkészülni a fogyasztói igények még magasabb szintű kiszolgálására, és a személygépkocsikban is könnyedén elérhetővé váljanak és könnyedén hasznosíthatóak legyenek az internet által biztosított előnyök. A tweetezési lehetőség biztosítása a fedélzeti rendszerben csupán kezdetleges lépés, meglehetősen sok más szolgáltatást is biztosítani fognak a rendszerrel. Többek között a gépkocsi vezetője kedves szerint bármikor csatlakozhat az internetes kapcsolataihoz. Az AJ nagy előnye, hogy teljesen automatikusan gyűjti a közlekedés során az adatokat mint például sebesség, megtett út, és ezt összehasonlítja az interneten rendelkezésre álló információkkal, majd visszajelzést küld az eredményekről. Rendkívül nagy segítséget jelenthet a közlekedési dugók elkerülésében, időjárási -útviszony hírek személyre szabott.

Az AJ-t Dell számítógéppel, WLAN routerrel, rendkívül gyors internet kapcsolattal, és Windows 7 operációs rendszerrel szereltek fel.

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.