Twitter holnap!

A vállalatok számára egy teljesen új alternatívát fejleszt a Twitter csapata. Céljuk, hogy az érintettek a mikroblogban levő lehetőségeket kreatívan hasznosítsák. Így az esetleges új vásárlói kör megszólítása, és a régi ügyfelek, megrendelők információval való ellátását hivatalos mederbe terelnék. Ennek keretein belül a cégek, vállalatok számára ellenőrzött adatlap fog az érdeklődök számára rendelkezésre állni, ahol véleményeket, üzeneteket lehet írni, továbbá követhetővé válik az érdeklődök, olvasók kiléte is. Igaz azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen költséggel jár a szolgáltatás használata.

Fontos megemlítenünk, hogy a Twitteren sem lehet bármit megtenni. Jogszerűen büntethető minden olyan személy, aki illegálisnak minősülő tartalomra hivatkozást helyez el a mikroblog szolgáltatás keretein belül.

Amerikai kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy roppant jól alkalmazható a Twitter közvélemény kutatásra is. 2008-2009 -ben küldött csaknem egymilliárd tweetet elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy az így nyert információk, vélemények majdnem azonosak voltak a nagyobb közvélemény kutatást végző intézetek eredményeivel. Ebből pedig könnyedén felismerhetjük azt, hogy a mikroblog üzenetekből leszűrhető az emberek véleménye a politikáról, gazdasági állapotról, vagy csupán a közhangulat is felmérhető.

A washingtoni Kongresszusi Könyvtár pedig archiválja azt a több milliárd tweet bejegyzést, mely 2006-tól napjainkig elküldésre került.  Ezzel a tevékenységgel pedig azt tűzték ki céljuknak, hogy a kutatók munkáját megkönnyítsék, hogy évek elteltével se merüljön feledésbe, hogy jelentősebb eseményekkor, például az amerikai elnökválasztáskor , az arab-izraeli konfliktuskor vagy akár beszélhetünk a terrortámadásokról is, hogy az emberekben milyen gondolatok fogalmazódtak meg, milyen volt a közhangulat.  Mivel pedig archiválásra kerülnek az üzenetek érdemes megfontolni, hogy milyen bejegyzéseket teszünk, hogy a jövő nemzedék számára értékeket teremtsünk!

Tartalmas csiripelést kívánunk minden  kedves Olvasónknak!

Share

2 hozzászólás a következő cikkhez: “Twitter holnap!”

  1. asszem írta:

    20 év múlva pedig a tweet könyvtárban bogarásszuk a bejegyzéseket

  2. Ceok írta:

    A szociológiai kutatások is eljutottak már 2009-ben arra szintre, hogy nem csak beszélnek és elemeznek, hanem használják is kutatásaikban a Twittert.
    A New York Times Bits blogja számol be a legújabb módszerről, amelyben Peter Sheridan és Christoper M. Danforth azon dolgoznak, hogy a mikroblog segítségével bármely pillanatban ki tudják mutatni a közvélemény hangulatát. Ez egy nagyon nagyszabású forradalmi ötlet, hisz eddig az emberiség történelmében soha nem volt olyan módszer, amivel naprakészen lehetett volna képet alkotni az emberek lelkiállapotáról. Mivel tweetek nincsenek szűrve, a legőszintébb kép rajzolódik ki. Jelenleg a kutatás körülbelül egymillió üzenetet elemez naponta, olyan módszerrel, hogy hangulati és érzelmi kifejezések után kutat, illetve a gyakoriságot és előfordulást elemzi. Eddig azt biztosra állíthatják a kutatók, hogy hétvégén több pozitív szó szerepel a tweetekben, mint a hétköznapokon. Az ötlet és a módszer szenzációs, de nem egyedi, hiszen a Google üzleti szempontból már használ ilyen szolgáltatást a Gmail-en, vagyis olyan hirdetést helyez ki a felhasználó fiókjába, ami az előző levelei alapján érdekelheti őt. Illetve a Google Flu Trends már az influenza járványok kialakulását is jelzi annak alapján, hogy bizonyos kifejezések milyen gyakran fordulnak elő a világhálón.

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.