A nyugdíjasok és a telekommunikáció

Országos mozgalmat indítottak Németországban, hogy a 80 év felettiek se riadjanak meg a legújabb technikai eszközöktől, és előnyeit ők is remekül hasznosítani tudják. Hiszen az idősek számára mérhetetlen nagy biztonság érzetet teremt az, hogy mobiltelefon segítségével bárhonnan tudnak hívást kezdeményezni, ami nem ritkán akár életmentő funkciót is betölthet. Továbbá az idős emberek közeli hozzátartozóiknak is nagyon megkönnyíti az életét, hogy a szeretteiket könnyedén el tudják érni, ezáltal az eseményekről is könnyedén információhoz jutnak. Az internetes beszélgetéseknek, videóhívásoknak köszönhetően. akár a világ másik pontján lévő unokákkal, nagyszülőkkel is kapcsolatba lehet kerülni, így a német oktató központokban folyó képzés célja a chat, videóhívás, e-mail, SMS üzenetek küldésének az elsajátítása.

Hazánkban az 50 éven felülieknek a 47 százaléka tud sms-t írni, és több mint 80 ezren interneteznek. Ők leginkább azért csatlakoznak a netre és szörföznek a hálón, hogy a magányt elkerüljék, csillapítsák. Igaz nem közülük válnak ki az informatikai guruk, de egyre szimpatikusabb számukra a cyber tér. Az idősebb korosztály nagy érdeklődéssel tanulmányozza az egészséggel kapcsolatos oldalakat, az aktuális eseményekkel kapcsolatosa híreket a korosztály fele szerzi be az internetről. A szakemberek úgy gondolják, hogy a nyugdíjasok egy része rájött arra, hogy az internet milyen lehetőségeket hordoz magában, ezáltal szeretnék egyre jobban megtanulni a kezelését, és az előnyeit kihasználni. Nagy segítséget nyújthat -illetve gazdaságilag is megtérülő- számukra, ha a rokonságukban levő ifjúság -unokák, gyermekek- szeretettel, türelmesen egyben bátorítóan segítenek a szükséges tudnivalók megismerésében, akár közösen gyakorolják az e-mail küldését, chat programok használatát, vagy csupán egy hírportálon levő tájékozódást.

Share

2 hozzászólás a következő cikkhez: “A nyugdíjasok és a telekommunikáció”

  1. benge geen írta:

    Valóban fontos az idősebb korúak fölzárkóztatása a technika terén, hiszen ők is nagy mértékben hasznosíthatják: akár az online bevásárlásra ha gondolunk, vagy a hétköznapi dolgokban való tájékozódásra… Ez nagyon megtérülő befektetés

  2. nahát írta:

    Ez érdekes, kíváncsi vagyok, hogy 20 év múlva az 50-60 év felettiek mit csinálnak? Talán online vásárolnak? Tweetereznek? Csakhogy addigra már megint olyan újítások lesznek, melyek miatt ismét hátrányban lesz az idősebb generáció?

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.