Internet utód jelöltjei

X-WiN-nek nevezett külön internethálózatot építettek ki Németországban az egyéni igényekhez igazodva a rendőrség, néhány vállalat és kutatók között. Ezen a hálózaton keresztül leginkább titkos jelentéseket, dokumentumokat kutatási eredményeket továbbítanak egymás felé az érintettek 2000 óta, melyet a nagy nyilvánosság előtt titokban tartottak, és igencsak kevés szervnek van hozzáférése ehhez a biztonságos rendszerhez.

Ilyen, és hasonló rendszert már máshol is kiépítettek, ezért a jövőben az internet fejlődése okozhat még meglepetéseket. 1994-ben Amerikában is indultak kutatások, a hatalmas terhelés miatt már már elavultnak tűnő internet hálózat lecserélésének az érdekében. A fejlesztések során az amerikai kutatóintézeteket, egyetemeket egy saját, igencsak nagy sebességű (elméletileg 100 Gb/s-os) adatforgalommal működő hálózattal látták el, melynek az Internet2 nevet adták. Sajnos kereskedelmi forgalomban nem tervezik elérhetővé tenni, pedig igencsak megkönnyítené számos vállalat életét, munkáját.

Ezen túlmenően a japánok is kemény munkálkodások közepette dolgoznak a színfalak mögött. Állításuk szerint 2015-ben fognak előrukkolni a legújabb kutatási eredményükkel, reményeik szerint az internet utódjával.

A kutatóknak az internet újjáépítését tűzték ki célul, közös elképzelésük szerint a fejlesztésekkel gyorsabban, olcsóbban, hatékonyabban, megbízhatóbban szeretnék a világhálót elérhetővé tenni. Hogy ezt sikerül-e kivitelezni valamelyik elszánt fejlesztőcsoportnak, a jövő titka.

Share

Egy hozzászólás a következő cikkhez: “Internet utód jelöltjei”

  1. benge geen írta:

    azért várhatunk még arra…

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.