A spammerek új technikája

Kép forrása: Nonstopuzlet.hu

A Reuters nevű cég nyilvánosságra hozta legutóbbi adatait, mellyel megfigyelhető, hogy a spammerek stratégiát váltottak tevékenységük eredményesebbé tételének az érdekében.

Legfrissebb taktikájuk, hogy a spam küldő központok kisebb alközpontokba továbbítják a leveleket, akik testre szabják az adott üzenetet például az olvasók nyelvére való lefordítással is, mely következtében a spam szűrő programok eddig nem ismerték fel, hogy kéretlen levél érkezett a postafiókba, így ha csak nem nagyobb mennyiségben érkezett azonos vagy hasonló tartalmú levél, a spam célba ért.Ezen felbuzdulva a spamszűrésért felelős szakemberek kifejlesztettek egy professzionális spamszűrőt, aminek a lényege, hogy sok spam tanulmányozásával elkészíthető az eredeti spam, amit kisebb módosítgatásokkal küldenek tovább, így ha meg van az eredeti szöveg, egy programmal az összes létrehozható spam formát el lehet készíteni, mellyel pedig már egy tökéletesen működő spamszűrőhöz jutunk.

Tavaly is voltak nagy botrányok, többek között a michigani Alan M. Ralsky gondolunk akit több mint 4 év letöltendő börtönbüntetéssel marasztalt el az amerikai bíróság idén év végén. A 90-es években napi több millió spamet küldött, amivel több kínai részvény árfolyamokat is megpróbálták manipulálni. Az „enyhe” büntetést annak köszönheti a spam művész, hogy a hatóságokkal végig együttműködött, sőt társait is erre szólította fel.

Legyünk elővigyázatosak a spemerekkel szemben, ha szeretné tudni, hogy mi érdemes tenni, ha spamet kap, a következőt érdemes elolvasnia:

https://blog.tarhely.eu/2009/10/26/mit-tegyunk-ha-spam-et-kapunk/

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!
Scroll to Top