Útjára indult az ékezetes .EU regisztráció

eurid-logoBár az Eurid hivatalos oldala már hónapokkal ezelőtt tájékoztatta a nagyközönséget, lényegében szépen csendben indult el az IDn, azaz különleges karakterekkel történő .EU domain regisztrálás. Nekünk magyaroknak ez azért lehet érdekes, mert mostantól az ékezet nélküli domain neveink mellé, a latin ABC betűit is bejegyezhetjük az eu-s végződéseinkbe, vagyis í,ö,ü,ó,ő,ú,é,á,ű betűket is. Például, ha valaki birtokolta a tukortojas.eu domain nevet, mától lehetősége van emellé a tükörtojás.eu nevet is kérni.

A cégeknek sietniük kell

.
Nem úgy, mint a .eu végződés megszületésénél, mikor több szakaszban történtek az igénylések (elsőként a kormányzati szervek, majd a vállalkozások és csak utoljára  a magánszemélyek), mától azonban azonnal regisztrálhat bárki ékezetes domaint. Ez nagyon nagy például magánszemélyeknek előny egy már foglalt név ékezetes verziójának beregisztrálására, és a domain neppereknek, akik üzleti céllal veszik el mások elől a domain neveket. Emiatt azonban elég nagy hátrány, mitöbb kár is érheti azokat a cégeket, akiknek ékezet is van a nevükben és nem lépnek időben.

Hogyan igényelhetek ilyen domaint?
.
imagesAmennyiben már tudja milyen ékezetes .eu-t szeretne igényelni, mindössze egy új domaint kell rendelnie. Ezt akár a Tárhely.Eu oldalán meg is teheti, ide kattintva. (Ha esetleg rögtön több nevet szeretne, kattintson ide.)
Itt mindössze csak megadja az adott ékezetes domaint, amit jobb oldalon található kódfordítónk segítségével átkonvertál és úgy viszi véghez a megrendelést. (pl.: példanév.hu esetén: xn--pldanv-bvae.hu) A fizetés után pedig már aktív is lesz a neve.
A Tárhely.Eu-nál egy .eu regisztrálása igen kedvező, december 10-én és 11-én csak 3500 Ft + Áfa, utána mindössze 2500 Ft + Áfa 1 évre a delegálás költsége.


profileSzerencsés, ha Ön már  Tárhely.Eu Ügyfél!
.
Egyrészt azért, mert munkatársainkkal ezen a napon 11:00 – 17:00 között különös figyelmet szentelünk az ilyen ékezetes .eu-s igényeknek, hogy a megrendelés és a fizetés után pár percen, de legkésőbb 30-60 percen belül regisztráljuk a domaint.
Másrészt pedig saját Ügyfeleinknek átutalás vagy csekk esetén elég egy igazoló vényt elküldeni a befizetésről a regisztrációhoz.
Harmadrészt a Tárhely.Eu azon Ügyfelei számára is biztosít egy nagyszerű lehetőséget, akik esetlegesen nem rendelkeznek azonnali fizetési lehetőséggel. (bankkártya, paypal stb.)
Ugyanis 2009. december 10-én minden olyan Ügyfelünknek, akik
– tehát nem rendelkeznek ilyen azonnali fizetési lehetőséggel és
– a Tárhely.Eu nál van ékezet nélküli eu-s domain nevük és
– ezt írásban itt igénylik és
– az ékezet nélküli eu-s nevükhöz, egy ékezetest is szeretnének

fizetés nélkül is pár percen belül beregisztráljuk az itt megrendelt domain nevét!

Amit tehát garantálunk a fentiek esetében:
Munkaidőben (11:00-17:00) pár perc, de legkésőbb 1 óra alatt történő regisztráció. (3500 Ft + Áfa / év)
Munkaidőn kívül még bizonytalan, a mai napon rendszertől függően dől el, ha igen, akkor (17:00-másnap 9:00-ig) 5 órán belüli regisztráció. (3500 Ft + Áfa / év)
Péntek (9:00-17:00) pár perc, de legkésőbb 1 óra alatt történő regisztráció alatt történő regisztráció. (3500 Ft + Áfa / év)
Péntek 17:00 után a megszokott rendszer és ár szerint (2500 Ft + Áfa) teljesítjük ezen .eu regisztrációkat is.

Sikeres domain regisztrálást kívánunk!

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!
Scroll to Top