Netes távrecsegők térhódítása, Skype és Google konkurensei feljövőben

Bátran megállapíthatjuk, hogy elérkezett az internetes hanghívások időszaka. A netes telefonálás fundamentuma a VoIP technológia. Ennek segítségével egyetlen kattintással ismerőseinkkel beszélgethetünk már Facebook-on és Twitter-en is.

.

A Facebook-on nemrég elindított netes telefon használata még csöppet sem egyszerű, mint az eddig népszerűvé vált Skype-é, ellenben ha sikerül leegyszerűsíteni a a csatlakozást a másik felhasználóhoz, joggal feltételezhető, hogy a meglévő netes alkalmazásokkal felveszi a versenyt. Természetesen az ilyen telefonbeszélgetésekhez Facebook tagnak kell lenni, és anélkül cseveghetünk, hogy telefonszámunk lenne, mivel az e-mail címhez létrehoz a Facebook egy magánszámot, melyet a későbbiek során fel tudunk használni.

A Twitter sem akar kimaradni a fejlesztésekből, ezért az internetes telefonálás elősegítésére elindította a twittező felhasználók közötti hanghívásokat, mely kétperces beszélgetéseket biztosít. Így Twitteren keresztül már nem csak 140 karakteres gondolatokat lehet megosztani, hanem akár 2 perces hanghívások keretein belül beszélgetni is lehetőség van. Ezt a szűkös időkeretet természetesen igyekszenek bővíteni. A hanghíváshoz mind a Twitter, mind pedig a Jajah (fejlesztő) felületén regisztrálnia kell magát mindkét félnek. A hívás indításához csupán a @call @twitteres felhasználónevet kell megadni.

Hazánkban a netes beszélgetésekhez leginkább a Skype és a VOIP szolgáltatásai a legkelendőbbek, többek között az egyszerű, könnyű alkalmazhatóság, és az olcsó költségek vonják a felhasználók figyelmét ezekre a szolgáltatókra. Sajnos hazánkban a net telefon még nagyobb térhódítását nagyban gátolja, hogy legtöbben két PC összekapcsolása esetén tudnak ilyen hívásokat kezdeményezni, fogadni, mely magába foglalja, hogy az adott programot a hívónak és a hívott félnek is telepítenie kell a gépére. Hogy a jövőben a hagyományos telefonok mennyire lesznek elterjedtek, hamarosan meglátjuk…

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!
Scroll to Top