Milyen a jó domain név? A kiváló választás titkai…

Ceoworld.biz
Ceoworld.biz

Amennyiben rövid időn belül weboldalt szeretne készíttetni, vagy domain név vásárlását fontolgatja, igencsak megtérülő egy frappáns domént választania, mely nagyban meghatározza a webes sikereit, hiszen, ezen névvel tudják majd elérni az oldalát a látogatók. Abban az esetben, ha szeretne tisztában lenni azzal, hogy mi a domain név, kérem kattintson ide.

A piacon közkedveltek az ingyenes aldomainek, amiket semmiképen nem érdemes igénybe venni, mert ha a szolgáltató megszűnik, aki a díjmentes aldomaint biztosította, az oldalunk is vele egyidőben elérhetetlenné válik. Így legbölcsebb dolog, domain regisztrátort keresni, aki az Ön nevére egy választott nevet delegál. Igen ám, de mi alapján válasszunk a honlapunknak nevet? Ebben szeretnénk segíteni Önnek néhány egyszerű, ellenben annál praktikusabb tanáccsal:

Mindenekelőtt a legfontosabb szempont, hogy könnyedén megjegyezhető, kevésbé félrehallható szót válasszunk webes névnek. Ezt több módon ellenőrizhetjük, például telefonon felhívunk egy-két ismerősünket, és megkérjük, hogy mondják vissza az általunk elmondott szavakat. Érdemes olyan domaint választani, ami a tevékenységünket is jól megjegyezhetően, egyszerűen leírja.

Kerüljük a márkaneveket, védjegyeket, mert ha még sikerül is beregisztrálni a kiszemelt domént, évek múlva peres úton elveheti a használatra jogosult a  nevet, és több kár -nem beszélve a bosszúságról-  származik ebből a kampányból, mint haszon.

A legprofibb egy 4-5 karakterből álló szó, melynél minimálisra csökkenthetjük az elgépelés lehetőségét. Sajnos a rövidebb domainek túlnyomó része már mind foglalt, de lehetőség van ilyen esetekben többféle végződés közül választani. Ezt nagyban megkönnyíti, hogy az elmúlt időszakban egyre több domain végződést hoztak létre, és várhatóan a közeljövőben a végződések köre jelentősen bővülni fog. Ezzel kapcsolatosan azt érdemes fontolóra venni, hogy mennyi idő alatt, milyen költséggel történik meg a regisztráció. A végződés tehát a delegálási költséget és a időt befolyásolja, a rendelkezésre állást nem érinti, tehát a világ minden pontján elérhető lesz a weblapja, így bármilyen végződést bátran választhat. Amennyiben sikerült választania előnyös lehet az ékezetes párját is beregisztrálni a domainnek. Idővel egyre többen fogják ismerni az oldala elérhetőségét, a konkurenciája pedig ezt észlelve spekulálhat úgy, hogy az ékezetes párját (amennyiben létezik) beregisztrálja az Önének, mellyel azt éri el, hogy a figyelmetlen, egyben potenciális látogatók riválisa site-jára érkeznek, ami gazdaságilag nem megtérülő Önnek.

Tehát egy kis kreativitással nagyszerű domaint lehet választani, mellyel a webes megjelenésének a sikere biztosítva van. A domainek foglaltságáról .hu esetén a http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ oldalon tud informálódni.

Sikeres választást kívánunk!

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!
Scroll to Top