Milyen a jó reklámszöveg?

A reklám szövege az első szűrő, A PPC reklámban ugyanis itt dől el, kattint-e az internetező, vagy továbblép! Ezt nem szabad elfelejteni: itt dől el minden. Egy jó reklámszöveg csodákra képes, és egy rossz reklámszöveg a mélybe taszítja a hatékonyságot.

Palm Pre
Palm Pre

A PPC reklám esetében azonban ne elégedjünk meg egy szöveggel! Egy-egy jól futó kampányban akár 15-20 eltérő szövegű reklám is futhat, és mindez nem jelent többletköltséget. Ráadásul módunkban áll menet közben is módosítani, cserélni. Ebből az következik, hogy saját reklámunk segítségével tanulhatunk, kísérletezgethetünk és fejlődhetünk.

A jó reklámszöveg figyelemfelkeltő és egyben tartalmas is. A PPC hirdetések szövegezésük és terjedelmük alapján is leginkább egy jól megírt apróhirdetésre emlékeztetnek.

A PPC hirdetések szövegezésénél mindig legyen elsődleges szempont a célközönségünk stílusa.
Fontos, hogy ne túlozzunk, hiszen az emberek jó része kételkedve fogadja az ilyen túlzásokat, és ebből kifolyólag már rá sem kattint, mások pedig lehet, hogy ezek alapján meg is veszik termékünket, melynek bizonyos pozitív tulajdonságait kiemeltük, negatív tulajdonságait pedig elhallgattuk, és csalódott vásárlóinkká válnak. Ami pedig abból a szempontból nem előnyös, hogy később cégünk más termékeit sem fogják keresni, továbbá a szájról-szájra terjedő hírünknek sem fog jót tenni.

Informáljuk látogatóinkat pontosabban, minden olyan információért hálásak lesznek majd, mely segítheti őket a döntésben.

Ha cégünk vagy márkanevünk ismert, akkor mindenképpen érdemes megjeleníteni a hirdetésben.

Egyszerre csak egy dolgot hirdessünk. Egy hirdetésben elhelyezett több terméknév már zavaró lehet, illetve a szövegezésben is kevésbé tudunk az adott termékre koncentrálni.

Figyeljünk a helyesírásra.

Ne másoljunk senkit! Sokan írnak jó és ötletes reklámszövegeket. Nagy lehet a kísértés, hogy ezeket használjuk, ez azonban nem célszerű, mert a konkurencia juthat eszébe vásárlóinknak, illetve akár ki is tudódhat egy rossz indulatú konkurens esetén, hogy ennyi kreativitásunk sem volt.

Legyünk kritikusak! Sok esetben ha megfogalmazunk egy reklám szöveget, azt tökéletesnek látjuk, azonban annak használata előtt mindenképpen kérdezzünk meg egy-két embert, hogy mit gondolnak reklámszövegünkről, milyen benyomásokat keltett bennük?

1 thought on “Milyen a jó reklámszöveg?”

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!