Megéri SPAM-elni?

Eddig csak a spamelők és hatóságok tudtak pontos statisztikát arról, hogy miért is éri meg a világon kéretlen levelek millióit küldeni naponta. Berkeken belül ez a beválási arány 5% körülire volt tehető. Most viszont ennél is pontosabb statisztikát hoztak nyilvánosságra.

A Messaging Anti-Abuse Working Group által készített felmérésben amerikaiakat és kanadaiakat kérdeztek meg levelezési szokásaikról, amely szerintem mindenki számára megdöbbentő eredményt hozott:  Minden hatodik válaszadó megnyitja ezeket az egyértelműen spamnek minősülő leveleket.

Az ok az elbizakodottság.  Sokan úgy hiszik, hogy annyira magas szintű tapasztalataik vannak az ilyen leveleket illetően, hogy saját maguk el tudják dönteni melyik levél spam és melyik nem az. A válaszadók 6 százaléka a kíváncsiságot adta meg oknak a megnyitásra,  és ami érdekes, 14 százalékuk úgy vélekedett ő jobban meg tudja ítélni mi a vírus, mint az erre specializálódott program, tehát őt soha nem fertőzheti meg ilyen számítógépes károkozó.

Úgy néz ki tehát, hogy a szankciókat és az illegális mivoltát nem tekintve rettentően megérheti a spamelőknek  és megrendelőiknek az ipar, ugyanis hatékonyságában vetekedhet a legális direkt marketinggel.  Itt is igaz a mondás, ha nem lennének ennyire sokan,  akik spamet olvasnak, nem lennének spamek.

2 thoughts on “Megéri SPAM-elni?”

  1. Szerintem sem minden spam kártékony, pl ha szeretem a filmeket és kapok egy hirdetést új filmek megjelenéséről, azt ki fogom nyitni. Persze, ha spamszűrő, kártékonynak minősíti nem nyitom meg.

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!