Beint a Bing a Google-nek?

Ha a Bing egy újabb elfuserált próbálkozás lenne a Google uralmának megtörésére, nem a Google egyik tulajdonosa próbálná megfejteni az algoritmust és a Microsoft sem próbálna 10 milliárdokat fektetni a Bingbe. Hogy állunk most és mi a jövő?

A Bing indulása utána az USA-ban rögtön 2% os növekedésre tett szert a keresőpiacon, sőt olyan adatok is napvilágot láttak, amely alapján a Microsoft rendkívül optimistán kezdi el szórni a fejlesztésekbe az összegeket. 5-10 % -át az éves bevételüknek kívánják beleölni a fejlesztésekbe. Ez így igazán kihívás a két cégnek a Google -nek és a Bingnek is.

Talán a Bing az egyetlen, amelyre nem legyintenek rá a felhasználók és a szakértők, hogy “na ez is bebukik a Google mellett”

A titok
A Bing titka az algoritmus, ugyanúgy mint a Googlenek. Ezt a Google most nagy erőkkel próbálja megfejteni.

A Bing  kinézetben más, mint a Google. Izgalmas képeivel mindig valami újat ad, ezt talán meg tudjuk szokni,  ha nem is tetszik, bár ki nem szereti a szép tájakat vagy a fürdő állatokat? Ha tovább megyünk és rákeresünk egy szóra egyelőre általában kevesebb találatot jelenít meg a Bing, mint a Google, sőt a relevanica is néha hagy kivetni valót maga után. De tudjuk, hogy Magyarországon a Bing még csak béta, így ez könnyen fejlődni fog. Egyes adatok szerint az USA Bingjének a mi Bingünk körülbelül csak  harmada, tehát van hova fejlődni.
Ha rákeresünk egy szóra, például Madeira, a Google szépen térképpel megjelenítve mutatja a szigetet, majd a wikipédia leírását és a hivatalos oldalt. Ez így a legjobb talán, hisz minden információt megtudunk.  A Bing ezzel szemben egy Madeira nevű vállalkozást helyezi előtérbe, ami nem biztos, hogy nagyon felkelti a figyelmünket.

Az operátorok a Bingnél egyelőre még lemaradnak a Googletől, site (oldalon belüli) loc (helysiég alapú) természetesen jól muzsikál, mint ahogy az advanced funkció is jól használható. A funkciók is jóval többet tudnak a Google-nél, mint azt itt is láthatjuk.

A képkeresésben viszont a Bing nagyot üt,  rendkívül jól lehet keresni rajta, méret, elrendezés, szín, stílus és egyebek alapján és valóban megtalálja azt amit keres az ember. Madeiráról is nagyon szép képeket lehet találni:) Videóknál a Youtube és Google messze vezet, nem hiába “zárta be” a Microsoft a saját videomegosztóját.

Összegezve a Bing talán a második helyre jó, ha a Google-ben nem találunk valamit, nyúlhatunk a Binghez, de ezen a piacon hónapok alatt rendkívül nagy változások tudnak történni és a Bingnek hoznia kell az eredményeket. Az pedig, hogy valóban képes lesz-e legyőzni a Google-t a jövő fogja eldönteni.

És Önnek van véleménye, tapasztalata? Írjon bátran!

1 thought on “Beint a Bing a Google-nek?”

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!