Álszoftverrendőrség és a Joomla

Történt a minap, hogy kaptunk egy levelet, vagyis: egy fórumon olvasták, hogy egy beírónak  aggályai vannak egyik termékünkkel kapcsolatban, nevezetesen a Joomla sablonokkal.


Természetesen azon nyomban megnyugtattuk a levélírót, hogy mint minden szolgáltatásunk, ez is legális és köszönjük, hogy felhívta rá a figyelmünket.  Mivel eddig is feltüntettük azt, hogy a sablonok nem tőlünk, hanem a világ vezető joomla sablon gyártójától származnak, akinek akár kétségei lehettek, nyugodtan megvásárolhatta eddig is ezen cégtől.

Jóindulat?
A hozzászólást megkaptuk bemásolva, ugyanis mi mint cég nem fórumozunk, blogolunk máshol, csak itt:). Megpróbáltuk úgy venni, hogy a hozzászólás jó indulatú és épülésünkre válhat. Nekünk se kellett több, fel is vettük a kapcsolatot a joomla sablonok gyártójával, hisz magunkat is illik megnyugtatni, hogy mindig mindent a tőlünk elvárható gondossággal intézünk.

Kiderült

A hozzászólás megtette a hatását.  Az e-mail után a cég megkért, hogy az eddigi feltételek mellett ne értékesítsük a joomla sablonokat, ugyanis már más cégnek sem engedik egy ideje. Új megállapodást kötöttünk, nevezetesen, hogy értékesíthetjük a továbbiakban is a szolgáltatásaikat, de kizárólag ugyan olyan csomagban ahogy ők adják.
Hát igen. Ezt teszi ha egy cég a világ vezetője lesz bármiben is:) Árat emel 🙁

Köszönjük!
Tehát akár jó akár rosszindulatú volt a fórum hozzászólás, segített nekünk. Ezért tartozunk egy köszönettel a beírónak. Legfőképpen azon kedves levélírónak aki ezt elküldte!

Negatív – Álszoftverrendőrség:
Az eset kapcsán eszembe jutott egy régebbi történet. Még másik cégnél dolgoztam, mikor sima weblap sablonokat kezdtünk értékesíteni. Ez akkor a világon is nagy divat lett, egy-két külföldi cég elhatározta, hogy nagy mennyiséget teljes licensz joggal ad tovább. Ez így nagyon ritka volt. Fogtuk is magunkat és szerződést kötöttünk, mi is értékesíthettük így a sablonokat.
Azonban ez valószínűleg pár hazai konkurenciának nem tetszhetett. Egyszer csak csörgött a telefon. Álnéven, rejtett számmal hívtak fel, mint szoftverrendőrség, hogy figyelik a tevékenységünket.  Ha azonnal nem mondjuk meg honnan vannak a sablonok milliós büntetést varrnak a nyakunkba. Ugyanis a több száz oldalas dokumentum ott van előttük, vagy elindítják az eljárást vagy megmondjuk és leállítják.
Kedvesen tájékoztattuk, hogy a szoftverek legálisak,  ha hivatalos levélben kérik, elküldjük a szerződéseket ezzel kapcsolatban. Sajnos ez a válasz nem tetszett nekik, még egy darabig próbálkoztak majd letették.  Évek teltek el, azóta se hallottunk róluk…

Igen, történnek ilyen és hasonló dolgok. De mi nem ezekre figyelünk, hanem az Ügyfeleinkre, akik bátran elmondják véleményüket. Számunkra ez a fontos. Ha elégedettek, akkor sem dőlünk hátra, hanem fejlesztünk tovább.  Mert mi hosszútávra tervezünk és ezért nem alkudunk meg a pillanatnyi haszonszerzés érdekében hamis vagy kétséges eredetű dolgokkal, szoftverekkel. Kíváncsi vagyok, hogy ezek a cégek azóta hol tarthatnak:)
Ígérjük a következő beírás vidámabb hangvételű lesz:)!

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!