Amikor “megáll” a BIX…

…vagyis csak a BIX -re csatlakozó egyik nagyobb hálózat:
graph
A képen látható bekarikázott rész a ma délután 16:00 óra és 16:20 között lévő leállást mutatja, vagyis, hogy a magyarországi internetes forgalom (BIX -Budapest Internet Exchange) mennyivel esett vissza a leállás miatt. Ez az érték megközelítőleg 10-15  Gbit, azaz az aktuális teljes országos internetes forgalom kb ötöde.

Egyelőre úgy tűnik, hogy csak egy szerver terem (Deninet) hálózatát érintette a gond, ami sajnálatos módon viszont bennünket is elért, hiszen nagyon sok szerverünk ebben a szerver teremben foglal helyet. Természetesen nem kizárólag minket, hanem több más szolgáltatót illetve kormányzati oldalakat is érintett.

Gyakori ez?
Ilyen gond átlagosan évente egyszer fordul elő, oka technikai malőr vagy pl vihar, időjárási gond is lehet. Bár több vihar is volt mostanában, sőt Budapesten jelenleg is vannak időjárásilag zord részek, illetve a Duna állása sem eléggé megnyugtató, mégis valószínűleg a technikai probléma játszotta a mai kiesésben az igazi szerepet.

Lehet tenni ez ellen?
Amennyiben Önt is érintette a probléma, természetesen elnézését kérjük érte.
Ilyenkor sokszor felmerül az igény olyan megoldásokra, amellyel teljes 100% os rendelkezésre állást érhet el az ember honlapjának és kivédheti az esetleges “vis major” gondokat is, tehát a természeti katasztrófákat. Ezt természetesen a Tárhely.Eu tudja biztosítani, de inkább csak olyanoknak ajánljuk, akik mélyebben a zsebükbe tudnak nyúlni, hiszen ez a technikai megoldás lényegesebben drágább. Általában 4-5 szörös áron lehet ezt biztosítani. Azoknak akiknek rendkívül fontos a folyamatos üzemelés, és másodperces kieséseket sem engedhetnek meg maguknak, mindenképpen ajánlott ez a megoldás, hiszen látható, hogy az utóbbi években egyre csak nőnek a szélsőséges időjárási események.

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!