A landing page tartalma: akció

grokdotcom.com

A landing page-re érkező látogatóért a ppc reklámok esetében biztosan fizetnünk kell. Ezért minden olyan látogató, aki elmegy, és semmit nem csinált nálunk, veszteség. Próbáljuk meg tehát valamivel megfogni, hozzánk csatolni a felhasználót!

Vegyük rá valami olyan tevékenységre, ami miatt érdemes lesz visszajönnie vagy lehetőségünk lesz a jövőben megkeresni!

Azaz kérjük el az adatait. Erre alkalmas lehet egy hírlevélre való feliratkozás, egy egyszerű nyereményjáték, de akár egy kisebb kapcsolat felvételi űrlap is, esetleg egy megrendelés.

Ha rá tudjuk venni a felhasználót, hogy eltöltsön egy kis időt az oldalunkon, akkor már komoly érdeklődővé válhat, és ha nem is lesz azonnal az ügyfelünk, de nagyobb eséllyel fogunk a jövőben újra találkozni vele.

A landing page kialakításánál továbbá érdemes figyelnünk arra, hogy az információkat átláthatóan helyezzük el, továbbá az ott található információk illeszkedjenek a PPC hirdetésben található információhoz. Itt is életképes a 10 másodperces szabály, tehát ha az oldalra látogató ennyi idő alatt nem találja meg a számára fontos tartalmakat, tovább navigál az oldalról.

Tipp: A landing page-en található linkeket úgy célszerű kialakítani, hogy azok közvetlen eseményekhez vigyenek. Így például nem célszerű olyan linket elhelyeznünk, hogy “tovább a termék információkhoz”, hanem inkább egy cselekvésre felszólító linket: “megrendelem most”.

4 thoughts on “A landing page tartalma: akció”

  1. Jó megoldás a figyelemlekötő látványelemek (pl flash) alkalmazása is, mint a tarhely.eu nyitólapon is láthatjuk, vagy a tarhely.eu/uj_tarhely.php, ahol a feltűnő színű boxok jól elkülönítik az egyes ajánlatokat.

  2. -Hasznos ez a cikk, bejegyzés! Tömör lényegre törő! Ezek alapján elgondolkoztam és a honlapomat most fogom átalakítani! Megfogadandó: mit keresnek az emberek?
    Flash ide vagy oda, ha nem marad az oldalunkon 5-10 másodpercnél tovább? akkor minek? Tökéletes választ ad a cikk hogyan lesz érdeklődőből vásárló! Köszönöm a tarhely.eu-nak!!!!

  3. Kicsit “vizet prédikálunk, bort iszunk” érzetet kelthetett a bejegyzés azokban, akik a weblapunkat is ismerik, de örömmel jelentem mi is a flasht kicsit jobban próbáljuk hanyagolni. Nagyon szívesen a cikket, remélem nagyon hamar a Kedves Olvasó még nagyobb sikereket fog elérni a weblapjával!

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!