Tényleg nem törlődnek képeink?

Tényleg nem törlődnek képeink?

Nem régen olvastuk az Indexen, hogy a Twitteren, illetve a Facebook-on található képeket a szerver nem törli. Amit a felhasználó egyszer feltöltött, aztán letörölt valójában nem kerül törlésre, csak az oda mutató link. A kép a szerveren marad és aki ismeri a pontos helyét, az könnyedén rá is találhat.

Ha ezen információk alapján belegondolunk, azt mondhatnánk, hogy ez már megint a szokásos információ gyűjtögetés egy egy felhasználóról. Azonban nem erről van szó, a képek törlési előjegyzésbe kerülnek, azonnal csak a képre mutató hivatkozás kerül törlésre. Így még pár napig a szolgáltatók tárolják, azon képeinket, melyeket mi törölni szerettünk volna.

Ez igazából több szempontból is előnyös, ezt mi is tapasztaljuk. Egyrészt technikailag nem a leglátogatottabb órákban terhelődik le a szerver a sok törlési funkciótól, másrészt többször megesik olyan, a mi életünkben is sokszor történt meg, hogy a felhasználó véletlenül törölte az adatokat, így az bármikor visszaállítható, ha kéri.
Mi ezen okból kifolyólag is végzünk napi és heti adatmentéseket, mégis a legkényelmesebb az admin felületen beállítható adatmentés.  Egy emlékezetes eset, mikor egyik Kedves Ügyfelünk kért egy gyors visszaállítást, majd a kérés  elküldése után rátalált és igénybe is vette az admin felületen található azonnali visszaállítást:
Tárgy: elismerés
Tárhely.Eu: “Köszönjük szépen az elismerést, bár jobban rászolgálnánk, ha mi
állítottuk volna vissza:)) ”

Ügyfél: “Annyiból nem, hogy 1-2 órán belül már jónak kellett lennie 😉 !
Uh teljesen jó… azt hittem a jelenlegi állapotot adja majd vissza,
körbe ért fejem körül a szám, amikor láttam minden ok ! :)”

1 thought on “Tényleg nem törlődnek képeink?”

  1. Azért is jó a tarhely.eu admin felületén az automatikus adatmentés, mert így archiválni lehet a site adatmozgásait. Pl. egy webshopnál nem árt a rengeteg régi termékinfót, vásárlási adatot eltárolni.

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!