Példátlan tárgyak

Bár a szerverek terén lényeges fejlődést egy zöld szerveren kívül nem találtunk de lcd-s kijelzős varrógépet igen.  Így gondoltuk nem untatjuk Önöket mindenféle gyártó által marketing trükkökkel felmagasztalt szerverekkel, hanem megmutatjuk hogyan ismerheti fel Önt a csapja:

arcfelismeros_csap

Arcfelismerős vízcsap érintő képernyővel

Az iHouse bemutatja a SmartFaucet névre hallgató intelligens csodacsapot. Arcfelismerő funkciójával beazonosítja a fürdőszobába érkező személyt majd automatikusan megnyitja a személyre szabott hőmérsékletű és intenzitású vízsugarat, miközben a LED fény a víz hőmérsékletével szinkronban lévő színnel világítja meg a vízsugarat. A hitech csapon hideg- és melegvíz tekerő gombok helyett egy korrekt LCD érintőképernyő figyel, melyen fogmosás vagy borotválkozás közben többek között ellenőrizhetjük emailjeinket, naptárunkat vagy a kinti hőmérsékletet.


lcd_kijelzos_varrogep

LCD kijelzős varrógép

A Brother cég Quattro 6000D nevet viselő, LCD-kijelzős varrógépe egyszerre hímez, varr és steppel. A beépített LCD-kijelzőnek segítségével alaposan szemügyre vehetjük jövendő alkotásunk várható terveit. Akik bele akarják vetni magukat a hímzés, varrás tudományába, számos segítő funkció, illetve oktató program segíti a munkát. Akiknek pedig nincs elképzelésünk, kész ötleteket tár elénk a készülék, melyeken keresztül az internetről letöltött mintákat tanulmányozhatjuk.

lggd900_atlatszo_mobil

Az átlátszó billentyűzetű mobiltelefon

Az LG április 1-jén Las Vegasban, a 2009-es CTIA Wireless kiállításon mutatta be, az LG GD900 átlátszó mobiltelefon készüléket. Az átlátszó billentyűzetű mobil februárban debütált a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A 3 colos érintőképernyős telefon különlegessége az áttetsző billentyűzet. Ezen is találunk érintőfelületet, mely a laptopok touch padjához hasonló. Az LG szerint az akár két ujjal is kezelhető felület érzékenysége és pontossága révén kiküszöbölhetők a véletlen mozdulatokból eredő parancsok vagy az internetes böngészés megszakadása, továbbá javítja mind az online, mind az offline tartalmak olvashatóságát . Az LG a teljes, interaktív felhasználói élmény érdekében, kézírás-felismerő és érintés-visszajelző funkcióval is ellátta a készüléket.

thinkpad-w700ds_ketkepernyos

Kétképernyős notebook

A Lenovo készítette és mutatta be a világ első kétképernyős notebookját, a ThinkPad W700ds típusjelzésű készülékét. A második képernyő a laptop jobb oldalából csúsztatható elő, ami méretben egy 10,6″-os kijelzőt takar. A második kijelző 30 fokban megdönthető. Bár – elsősorban koncepciómodellként – eddig több olyan gép is napvilágot látott már, melynek kávájába két kijelzőt is építettek, a Lenovo legújabb ThinkPadje, a W700ds az első olyan szerkezet a piacon, melynek a már eleve meglehetősen nagynak számító, 17 hüvelykes képátlójú paneljéből oldalra kihúzható egy másik, kisebb TFT. A készülék amellett, hogy a kijelző méretéből adódóan igencsak széles, csaknem 5,4 centiméter vastag, emellett tömege néhány gramm híján eléri az 5 kilogrammot.


szelgeneratorSzélgenerátorral hajtott bázisállomás épült Kállón

A Pannon üzembe helyezte az ország első szélgenerátorral hajtott bázisállomását a közelmúltban. A Nógrád megyei Kállón egész évben megfelelőek a szélviszonyok, így a generátor az állomás energia-felhasználásának mintegy felét képes biztosítani. Kállón az átlagos szélsebesség 5-6 m/s (18 km/h), ami kedvező feltételeket jelent a toronyra felszerelt szélgenerátor működésének. A berendezés évente kb. 5000 kWh energiát termel, így az éves fogyasztás mintegy felét fedezi. A Pannon 2000-ben alkalmazta először az ún. szabadlevegős (free cooling) megoldást az adóhelyiség hűtésére, 2008 augusztusában pedig Baracskán üzembe helyezték első, napelemmel felszerelt bázisállomásukat. A Pannon azt vállalta, hogy 2011-ig 24 százalékkal csökkenti éves szén-dioxid kibocsátását. Mivel a teljes kibocsátás 75 százaléka a hálózati energiafogyasztásból származik, a szélgenerátorral és napelemmel felszerelt adótornyok létesítése, és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése fontos lépés a vállalás teljesítése felé.


pizzaautomata

Olasz felfedezés: pizza automata

Szokatlan automatát mutatott be a Bolognai Egyetem és az Unilever. A közös fejlesztésű „Let’s Pizza” elnevezésű szerkezet három perc alatt készít friss pizzát. A gép nem fagyasztott pizzát melegít fel a mikróban, hanem szemünk láttára kever, gyúr, dagaszt és süt. A szerkezet mérete két figyelemreméltó szekrényével vetekszik. Az egyik oldalon nyomon követhetjük, hogyan készül a pizza, a másikon pedig az elkészült ételt vehetjük át. A készülék kis keverőtálba lisztet adagol, majd vizet ad hozzá, alaposan összekeveri, összegyúrja és lapos korongot formál belőle. Valamikor a második perc táján ráspriccel egy adag paradicsomszószt, rádobja a kívánt feltétet végül egy kis infrakemencében készre süti a pizzát. Értelemszerűen az olasz pizza szakértők vonakodva fogadták a felfedezést.

robotfunyiro1
Robotfűnyíró

A Friendly Robotics gyártmánya a Robomow robotfűnyíró, mely egyetlen gombnyomással automatikusan lenyírja kertjében a füvet Ön helyett. Annyiszor, ahányszor akarja, akkor, amikor akarja. Akár éjjel is. És még a fű összeszedésével sem kell fáradnia, mert a milliméteres méretűre összedarabolt levágott fű visszajut tápanyagként a gyökerekhez, így füve csodálatos zöld marad. A fűnyíró önműködően legurul a dokkoló egységről a az előre beprogramozott időpontokban, lenyírja a füvet, visszatér a dokkolóra az akkumulátor újratöltésre, majd várakozik a következő programozott indulásig. Esős időszakban nem indul el, beépített esőérzékelőjének köszönhetően, illetve ha működés közben kezd el esni, befejezi a folyamatot, és visszatér a töltőállomásra.

samsung_blue_earth

Napelemes mobil Samsungtól

A Samsung bemutatta a napenergiával működő, teljes érintőképernyős, “Blue Earth” azaz Kék Föld elnevezésű telefonját. A készülék egyik legjelentősebb tulajdonsága, a napelem, ami biztosítja, hogy a telefont nem kell tölteni. A telefon házának alapja a újrahasznosított anyag, ami a vizes palackokból kinyert műanyag. A csomagolását kicsire és könnyűre tervezték újrahasznosított papírból, és a csomagban található töltő fogyasztása standby üzemmódban mindössze 0,03W. Az öko-séta elnevezésű funkció a telefonon elérhető, melyet ha menet közben bekapcsolunk lépésszámláló kiírja, hogy a felhasználó mekkora széndioxid-kibocsátást került el az autózás helyetti gyaloglással, és hány fa életét mentette meg a sétálással.

fenyero_szabalyozos_monitor

Önműködő fényerő-szabályozással ellátott monitor

Az LG úgynevezett SMART technológiája révén számos kényelmi funkciót kínálnak a kijelzők. Az önműködő fényerő-szabályozási funkció bekapcsolásával az LG W53 termékcsaládjába tartozó monitorok a fényerőt és a kép egyéb beállításait automatikusan a helyiség fényviszonyaihoz és a képernyőn megjelenő tartalomhoz igazítják. A nap előrehaladtával a képernyő természetesen követi a fényviszonyok változását, így a fényerő folyamatos igazításával segítenek kiküszöbölni a szem megerőltetését. Emellett a rendszer figyeli a képernyőn megjelenő tartalmakat is, amikor a monitoron megjelenő kép sötét színeket tartalmaz, a kijelző fényereje növekszik, ha pedig túl világos, akkor egyszerűen lecsökken. A monitorok közelségérzékelővel is fel vannak szerelve, amely észleli a felhasználó közeledtét, és ilyenkor bekapcsolja a háttérvilágítást.

3 thoughts on “Példátlan tárgyak”

  1. Kedves rendszergazdánkat nem szerettük volna még a blogon is erre emlékeztetni:) Mert hogy őt szinte céges juttatásként elláttuk egy kedves robot vadállattal:)

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!
Scroll to Top