Hogyan hozhat létre Google AdWords-fiókot?

Perceken belül elhelyezheti hirdetéseit és elérheti a felhasználókat a Google találati oldalain és egyre bővülő tartalmi hálózatán.

Hirdetései beállításához és megjelenítéséhez három teendője van: hozza létre AdWords-fiókját, írja meg első hirdetését, és küldje el számlázási adatait.

Fiókját és első hirdetését kötelezettség nélkül létrehozhatja. Hirdetései csak akkor kezdenek el megjelenni és költségeket felhalmozni, ha már megadta a számlázási adatait.

Az alábbi módon hozhatja létre AdWords-fiókját és indíthatja el hirdetési kampányát:

Hozza létre fiókját

 • Kérjük, látogasson el az AdWords honlapjára. (adwords.google.hu)
 • Kattintson az “Indítás” gombra.
 • Válassza a Hagyományos változatot, és kattintson a Tovább gombra. Amennyiben nem biztos benne, hogy a Hagyományos változatra van szüksége, hasonlítsa össze a lehetőségeket részletesebben. Amennyiben úgy dönt, hogy először az AdWords Kezdő változatát próbálja ki, a program végigvezeti a szükséges lépéseken.
 • Jelölje be, hogy rendelkezik-e már Google fiókkal, azaz használja-e már valamelyiket a Gmail, Picasa, Blogspot, iGoogle, Google Groups, Google Talk és Google Reader szolgáltatások közül.
  • Ha igen, adja meg a fenti szolgáltatásokhoz használt felhasználónevét és jelszavát
  • Ha nem, akkor hozzon létre egy fiókot vagy adja meg az e-mail címét és egy, az AdWordsben használandó jelszót
 • Kattintson a Fiók létrehozása (vagy ha már rendelkezik Google-fiókkal, akkor a Folytatás) elemre.
 • Válassza ki, hogy milyen pénznemet kíván használni a fiókjához.

  Amennyiben meglévő Google-fiókját használta az AdWords-fiók létrehozásához, akkor most bejelentkezhet AdWords-fiókjába. Ha új bejelentkezési adatokat adott meg, akkor küldünk Önnek egy e-mailt, amelyben egy linkre kattintva visszaigazolhatja e-mail címét. Kattintson az üzenetben

  található linkre, majd jelentkezzen be AdWords-fiókjába a regisztráció során megadott e-mail címmel és jelszóval.

Hozza létre első hirdetési kampányát

 • Beljelentkezés után kattintson a Hozza létre első kampányát gombra az Első kampány létrehozása fülön.
 • Válassza ki a nyelvi és hely szerinti célzással kapcsolatos beállításokat
 • A területi célzás kiválasztására több módszer áll rendelkezésére:
  • Kereséssel vagy tallózással kiválaszthatja a megcélozni kívánt országokat, régiókat vagy városokat.
  • Kiválaszthat egy területeket tartalmazó, előre beállított csomagot.
  • Kijelölhet egy pontot a térképen, és a sugár megadásával meghatározhatja, hogy hirdetései mekkora körön belül jelenjenek meg.
  • Kijelölhet egy tetszés szerinti formájú területet a térképen.
  • A kiválasztott területeken belül kizárhat bizonyos helyeket.

 • Írja be a hirdetés szövegét a megjelenő űrlapba. Érdemes elolvasni hirdetési a Google hirdetési irányelveit.
 • Kattintson a Folytatás gombra.
 • Adja meg a kulcsszavakat, amelyek Ön szerint a leghatékonyabban irányítják a felhasználót az Ön hirdetéséhez.
  TIPP: Olyan kulcsszavakat adjon meg, amelyek szorosan kapcsolódnak az Ön webhelyén kínált termékekhez és szolgáltatásokhoz. Kerülje az általános kulcsszavakat, mint pl. vásárlás vagy sportok és használja a specifikus kifejezéseket, mint pl. női teniszcipők. Kulcsszólistája létrehozásakor tegye fel magának a kérdést: “Ha a Google-lal keresném a saját termékemet, milyen keresési kifejezéseket írnék be?” A felhasználók sokkal gyakrabban keresnek 2-3 szóból álló kombináció beírásával, mint egyetlen szó beírásával.
 • Mivel a kulcsszavak alapértelmezett beállítása az általános egyezés, a hirdetés számos kulcsszó-variációra megjelenik. A rendszerünk lehetővé teszi, hogy a kulcsszavakat pontos egyezésre vagy kifejezéses egyezésre állítsa be, és hogy kizáró kulcsszavak megadásával korlátozza a hirdetés nem releváns lekérdezésekre történő megjelenítését.
 • Amennyiben nehézségei támadnak a kulcsszavakkal kapcsolatban, írjon be egy keresőszót a jobb oldali szövegdobozba, s a program kapcsolódó kulcsszavakat fog felkínálni Önnek.
 • Ha további segítségre van szüksége, használja Kulcsszóválasztó eszközünket.
 • Ha úgy érezte, hogy befejezte a kulcsszavakkal a munkát, kattintson a Folytatás gombra. (Később természetesen visszatérhet és módosíthatja a kulcsszavak listáját)

Tervezze meg költségvetését

 • Adja meg azt az összeget, amelyet erre a hirdetési kampányra naponta fordítani kíván. Ez szabja meg, hogy milyen gyakran jelenjen meg a hirdetés a Google rendszerében; ha a költségkeret alacsony, akkor a hirdetésmegjelenítéseket elosztjuk az egész napra vonatkozóan, hogy a megadott összeghatáron belül maradjanak a költségek;
 • Adja meg azt a maximális összeget (CPC, lásd a keretes szöveget), amelyet fizetni hajlandó azért, hogy egy érdeklődő internetező a hirdetésére kattintson és ezáltal eljusson az Ön honlapjára.Ha tanácstalan, hogy mennyit lenne érdemes meghatározni, használja a Költségkeret-optimalizálót. Az AdWords program kattintás alapú árazási (cost-per-click, azaz CPC, másnéven pay-per-click, azaz PPC) modellt követ, ezért Önnek a hirdetés megjelenítéséért nem kell fizetnie, csak akkor, ha egy felhasználó arra rá is kattint. A tényleges CPC összeg a többi, azonos kulcsszavakat használó hirdető kampányának minőségétől és CPC maximumaitól is függ. Kulcsszavainak minőségét javítva így Ön csökkentheti hirdetéseinek CPC-jét, a rendszer elintézi ugyanis, hogy Ön mindig a lehető legalacsonyabb árat fizesse az elérhető legmagasabb pozícióért az aktuális minőségi mutatója és CPC-ajánlata alapján.
 • Kattintson a Forgalombecslő megtekintése linkre, ha meg szeretné tekinteni az átlagos CPC-jét és a költségbecsléseket.

  Három fontos dolog a költségekkel kapcsolatban:

  • Bármikor megváltoztathatja CPC-jét és költségkeretét, vagy szüneteltetheti fiókját.
  • A költségkerettel szabályozhatja költségeit. Ha napi költségkerete 1000 Ft és 30 nap van az adott hónapban, akkor nem fordulhat elő, hogy 30 000 Ft-nál többet számlázzunk abban a hónapban.
  • Csökkentheti költségeit azzal, hogy szorosabban kapcsolódó kulcsszavakat választ, mint például horvátországi apartman a Horvátország helyett. Ha szorosabban kapcsolódó kulcsszavakat használ, könnyebben válnak ügyfelekké a hirdetésére kattintók. Kulcsszólista szerkesztése.
 • Kattintson a Folytatás gombra.
 • Ellenőrizze az összes megadott beállítást, amelyet az első kampányának létrehozása során végzett. A Szerkesztés linkre kattintva módosíthatja a kívánt beállítást. Erre az ellenőrző lapra később is visszatérhet, és elvégezheti a kívánt módosításokat.
 • Kattintson a Tovább a számlázáshoz linkre.

Most kerül sor a végső lépésre, amikor Ön elküldheti számlázási adatait és aktiválhatja a fiókját.

Adja meg számlázási adatait.

 • Állítsa be a fiók időzónáját, és jelezze, hogy elfogadja az AdWords Felhasználói feltételeit.Válassza ki a fizetési módot (utólagos vagy előfizetős) : Ha úgy dönt, hogy utólag, bankkártyával vagy hitelkártyával fizet, akkor a hirdetései azonnal megjelennek a Google hálózatán, amint befejezte a feliratkozást, és megadta a számlázási adatait. Ha úgy dönt, hogy utólag, beszedési megbízással fizet, a hirdetések megjelentetését akkor kezdjük meg, amikor kézhez kaptuk és feldolgoztuk a beszedési meghatalmazást. Ha az előre fizetést választja, akkor a hirdetések akkor kezdenek el megjelenni, ha megadta a fizetési adatait, és megkaptuk az első befizetést Öntől.

  Ha hirdetéseinek megjelenítése előtt inkább felfedezné a fiókját, akkor most a harmadik lépést kihagyhatja, és megadhatja a számlázási adatait később is. Viszont felhívjuk figyelmét, hogy hirdetéseinek megjeleníttetéséhez ezeket az adatokat meg kell adnia.

  Adja meg számlázási adatait és a promóciós kuponkódot.


 • Kattintson a Mentés és aktiválás lehetőségre.

Ennyi az egész! Ha mindegyik lépést végrehajtotta, AdWords-fiókja már munkára kész.

4 thoughts on “Hogyan hozhat létre Google AdWords-fiókot?”

 1. Nemrég fizettem elő a tarhely.eu-nál tárhelyet és kaptam Google AdWords kupont.
  Végigkövettem a fenti útmutatót és nagyon hasznosnak találtam.

 2. Örülünk a visszajelzésnek, hát igen kevés más szolgáltató van aki 10000 -20000 Ft-os ingyenes Adwords kuponokat kínál ajándékba!

 3. Elkészült a fiók, tudomásul vette a kupont is, 9000 a felhasználható összeg (1000 Ft-ot levont, ez rendben), de azt írja ki, hogy amíg 2000 Ft-ot nem fizetek be, addig nem jelenik meg. Nem hírdet a 9000 Ft-os kupon összegért?
  Ez komoly, vagy később meggondolja magát?

 4. Ezt általában akkor írja ki, ha nem az e-mailben megadott segítség szerint lett lépésről lépésre létrehozva a fiók és a kupon aktiválás. Normál esetben ugye automatikusan kiírja, hogy 9000 HUF egyenleg és abból lehet hirdetni. Megoldás: Google-lel felvenni a kapcsolatot. (akár úgy hogy nekünk jelzi és mi tesszük ezt meg)

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!
Scroll to Top