PR és a Linkgyűjtemények

A Linkgyűjtemények nagyon fontosak lettek az utóbbi években. Régebben a legfontosabb jellemzője a Google-nél az volt az oldalnak, hogy hány link mutat rá. Bár ez még mindig számít valamennyire, a legfontosabb mostmár az, hogy kik is mutatnak ránk?
Tehát az az oldal ami belinkel minket, milyen PR értékkel rendelkezik, azaz a Google az oldalt milyen jónak vagy rossznak minősíti keresőoptimalizálás szempontjából. 0-10-es a skála, ahol a 10 a legjobb.

LINKGYŰJTEMÉNYEK:
A keresőkön kívül az a látogatók az interneten már hozzászoktak, hogy egy adott dolgot hol érdemes keresni. Az országban a legjobb példa erre, a startlap.hu, hisz valószínűleg már Önnél is előfordult, hogy valamit ott keresett, vagy talált meg!

Tehát honlapunkat érdemes az ilyen oldalakra, azaz ilyen linkgyűjteményekre is beregisztrálni, természetesen ingyenesen.
Ezzel
– ezen oldalakról is megtalálnak majd minket
– több link mutat ránk, amit szeretnek a keresők, így a keresőbeli helyezésünkre is pozitív hatással lesz

Érdemes ezen oldalakat felkeresni és ott az oldlaunkhoz kapcsolódó témába regisztrálni a weboldalunkat.
Az oldalgazda.hu nagyon jól összegyűjtötte ezen gyűjteményeket, így ezt beillesztjük:

Linkgyűjtemények listája PageRank szerint

Magyar nyelvű, SEO barát linkkatalógusok talán a legteljesebb fellelhető listája, mely kizárólag olyan katalógusokat tartalmaz, melyek elfogadható időn belül felveszik az ajánlott linkeket. A linkgyűjtemények nyitóoldaluk PR értéke szerint lettek sorra rendezve: mindez nagyon nagy vonalakban arányos az adott webkatalógus fontosságával.

–Ajánlott:

Link Ajanlo.Eu
Igazi web 2.0 -ra szabott linkgyűjtemény youtube funkcióval és még sok egyébbel. Igazán ajánlott ide regisztrálni:) !


Link (PR 7) Lap.hu
A legnagyobb magyarországi linkgyűjtemény, melyet a holland startpagina.nl mintájára hoztak létre. Gyakorlatilag az egyetlen olyan magyar linkgyűjtemény, mely nemcsak közvetve erősíti a linkelt oldalak keresőkben elért helyezéseit, hanem közvetlenül számottevő látogattságot is hoz a hivatkozott weblapokra, ráadásul kiváló terepet nyújt a mélylinkek létrehozására.
Link (PR 6) Weblink.hu
Közepes méretű startpagina-klón linkgyűjtemény, mely 2009 februárjában 550 különböző aldomaineken található tematikus gyűjteménnyel rendelkezett. Nyitólapjának PageRank értéke a lap.hu oldalak után a legmagasabb a magyar katalógusok között.
Link (PR 5) Linkweb.hu
Tematikus katalógus, melybe legalább ötvenszavas leírással lehet linket ajánlani, felhasználói regisztráció után.
Link (PR 5) LinkPark.hu
Szintén egy startpagina-klón linkgyűjtemény, melyben van annyi különböző témájú aloldal, hogy nehéz a létező lapok listájából kiválasztani az összes linképítésre esélyeset, ezért érdemes kulcsszavak alapján keresni az aloldalakat.
Link (PR 5) Hungaroo.com
Kulturált kinézetű és funkcionalitású háromnyelvű katalógus (magyar, angol, német). Az optimalizálás szempontjából előnyös az, hogy a többnyelvű magyar honlapok angol és német nyelvi verzióit is be lehet regisztrálni. 2009 elején 7200 linkkel rendelkezett, és linkekfelvételnél meglehetősen hosszú átfutási idővel kell számolni.
Link (PR 5) Hun-web.hu
Egyszerű tematikus katalógus. Érdekes módon még egy katalógus található ezen a domainnéven, saját linkekkel és kategóriákkal, mely a www.hun-web.hu/linkek/ címen érhető el. A főoldalon található katalógus 2009 elején közel 7000 linkkel, az aloldalán található katalógus pedig kicsit több mint 7000 linkkel rendelkezett.
Link (PR 4) Wyw.hu
Tetszetős küllemű linkkatalógus, amely ötvözi a startpagina klónok és a hagyományos linkgyűjtemények előnyeit. Az előbbi műfajnál többet nyújt az oldalhoz tartozó szöveges leírásokkal, a hagyományos linkgyűjteményekhez képest pedig a dobozokba rendezett egysoros, kattintható linkek teszik egyszerűbbé a használatot. Mindemellett egy ún. Globál Directory is megtalálható a rendszerben, némileg hagyományosabb formátumban. Ez utóbbi angol és spanyol nyelvű testvérrel is rendelkezik.
Link (PR 4) Wideweb.hu
Kizárólag idegennyelvű verziókkal is rendelkező magyar vagy magyarországi témákkal, cégekkel, szervezetekkel, stb. foglalkozó weboldalakat gyűjt, magyarul nem tudó külföldiek és hazánkban élő külföldiek számára. Jelenleg angol, német, olasz, spanyol, francia és holland nyelvű oldalakat gyűjt. 2009 elején 2500 linkkel rendelkezett.
Link (PR 4) Regionalis.hu
A lapozz.hu katalógust is működtető észbontó.hu portálcsoport regionális, megyei és városok szerinti bontásban katalogizált linkgyűjteménye, mely a lapozz.hu-hoz hasonlóan szintén startpagina-szerű linkgyűjtemény
Link (PR 4) Linkunderground.hu
Katalógusok között ritka kulturált webdizájnnal rendelkező linkgyűjtemény.
Link (PR 4) Linkindito.hu
Egyszerű grafikai megjelenésű, de annál gazdagabb tartalmú, közepes méretű startpagina klón linkgyűjtő oldal.
Link (PR 4) Link-gyujtemeny.extra.hu
Ingyenes tárhelyen működő, drupal tartalomkezelőre épülő, egyszerű linkkatalógus.
Link (PR 4) Hunvista.net/linktar
Az egyes tematikus kategóriákat ABC sorrendben megjelenítő linkkatalógus. Link beküldéséhez regisztráció szükséges. 2009 elején 1800 aktív linkkel rendelkezett ez a link katalógus. Sajnos csak az ajánlott weboldallal egyező domainnéven található e-mail címmel lehet linket ajánlani, ezért a katalógus csak saját weboldalak ajánlására alkalmas.
Link (PR 3) Wmh.hu
Cégeket különböző tevékenységeik szerint gyűjtő webkatalógus. 2009 januárjában 2900 linkkel, és több mint 700 várakozó linkkel rendelkező katalógus.
Link (PR 3) WeblapKatalogus.hu
Összetett funkcionalitású katalógus, mely azonban csak az URL-el megegyező linkszöveget jelez ki, így nem erősíthetjük konkrét kulcsszavakra oldalunkat e katalógus segítségével, ráadásul a szabályok szerint leginkább csak saját oldalainkra építhetünk linket segítségével.
Link (PR 3) Webkatalogus.wqw.hu
Egyszerű tematikus katalógus, mely 2009 végén 900 aktív linkkel rendelkezett.
Link (PR 3) Startolj.hu
Reklámoktól hemzsegő és eléggé zavaros felülettel rendeklező webkatalógus.
Link (PR 3) S24.hu
Az oldal saját definíciója szerint: kézzel válogatott weboldalak tematikus gyűjteménye. Egyébként klasszikus tematikus webkatalógus.
Link (PR 3) Linkgyujtemeny.com
Klasszikus, Php Link Directory-val készített magyar katalógus. Bár elméletileg RSS-eket is gyűjt, de ennek nem láttni egyértelműen nyomát.
Link (PR 3) LinkDr.hu
Egyszerű startpagina klón, ahol a felölelt témakörök száma viszonylag korlátozott.
Link (PR 3) LinkBank.hu
Kissé startlapos beütésű kategória főoldalakkal, azonban azon túl hagyományosabb, rövid leírásokkal rendelkező linklistákkal. A katalógus 2009 elején 12000 linkkel rendelkezett.
Link (PR 3) Lapozz.info
PHP link directory szoftverrel készült egyszerű linkkatalógus.
Link (PR 3) Lapozz.hu
Komoly tartalommal és design-nel rendelkező startpagina klón, az egyik legkomolyabb lap.hu konkurens linkgyűjtemény, ahol az egyes aloldalak szintén külön aldomaineken találhatóak, sok esetben — hasonlóan a lap.hu oldalakhoz — saját szerkesztővel.
Link (PR 3) Keresni.hu
Egy, a wikipédiát is üzemeltető, wiki tartalomkezelő rendszerre épülő, önmagát üzleti lexikonként meghatározó oldal, amit azonban linkkatalógusként is lehet használni, már ami a linképítést illeti, pusztán a minimum 1000 karakteres leírás kritériumát kell szem előtt tartani.
Link (PR 3) Kattints.com
Linkkatalógusok között kifejezetten kellemes megjelenésű magyar nyelvű linkgyűjtemény.
Link (PR 3) Katalogusa.hu
Több speciális témájú és általános webkatalógusnak helyet adó oldal, melyek leginkább PHP Link Directory szkripttel készültek. A feldolgozott speciális témakörök: albérletek, állások, biztosítások, családi ház, hitelek, honlapkészítők, ingatlanok, kultúra, lakások, linkkatalógusok, szállások, utazás. Ezen felül több globális katalógus (gyakorlatilag linkgyűjtemény klón) tartozik ide.
Link (PR 3) Itthun.hu
Egyszerű, kisebb fajta, a 2009 januárjában a Google szerint kb. 200 aloldallal (témakörrel) rendelkező katalógus.
Link (PR 3) Indexu.hu
Vizuálisan kicsit össze-vissza katalógus, mely a listázott oldalakat kulcsszavak és címkefelhő segítségével rendszerezi. Nevéhez híven az IndexU katalógusépítő szkript segítségével működik.
Link (PR 3) Gugu.hu
A hierarchikusan szervezett katalógusba bejegyzett oldalak elsődleges megjelenési formája egy mátrixban elhelyezett kis logó, melyre rákattintva a mátrix mellett egy tetszőleges tartalmú leírás tűnik fel. Új weboldal bejegyzését regisztrált felhasználók hozhatnak létre. Az optimalizálás szempontjából azért jó ez a katalógus, mert tetszés szerint lehet mélylinkelést csinálni, és a linkre rakott kulcsszavak is általunk szabadon választhatóak.
Link (PR 3) Expressz.info
Egyszerű külalakú, csak kis mértékben testre szabott magyar nyelvű PHP Link Directory szkripttel készült katalógus.
Link (PR 3) Csetneki.hu/linkpolc
Talán a legegyszerűbb magyar linkgyűjtemény, mind funkcióit, mind kinézetét tekintve. Ebben az esetben azonban az “egyszerű” jelzőnek nincs feltétlenül negatív felhangja.
Link (PR 2) Odp.hu
eSyndiCat katalógusmotorral készült magyar nyelvű linkgyűjtemény. 2009 januárjában 1200 link található meg a gyűjteményben.
Link (PR 2) Marketing-katalogus.hu
PHPLinkdirectory szkripttel készült egyszerű webkatalógus, mely 2009 áprilisában közel 600 linket tartalmazott.
Link (PR 2) Linkma.hu
Mondhatnánk azt, hogy startpagina klón ez a katalógus, de helytállóbb az, hogy lapozz.hu klón: ez ugyanis a lapozz.hu-ra kísértetiesen emlékeztető, az észbontó.com portálcsoporthoz tartozú újabb linkgyűjtemény.
Link (PR 2) Linkkatalogus.info
A PHP Link Directory magyar nyelvű verzióját használó egyszerű linkkatalógus. 2009 januárjában 1700 linket tartott nyilván.
Link (PR 2) Linkgyujto.info
Sok szempontból nem hagyományos, azonban számos okos funkciót tartalmazó linkgyűjtemény. Egyik ilyen előnye, hogy az ajánlott linkek azonnal bekerülnek az oldal adatbázisába, és megjelennek a megfelelő kategóriában és a nyitólapon is. A linkgyűjtemény 2009 januárjában 14000 linket tartalmazott .
Link (PR 2) Linkgyujtemeny.net
Szinte testreszabás nélküli eSyndiCat rendszerű katalóguskészítő szkriptet használó katalógus, mely 2009 áprilisában csak 200 linket tartalmazott.
Link (PR 2) Konyvjelzo.info
eSyndiCat katalóguskészítő szoftverrel készült, 2009 áprilisában 1450 linket tartalmazó linkkatalógus.
Link (PR 2) Freelinkdirectory.net
Neve ellenére magyar nyelvű linkgyűjtemény, mely szintén sztenderd katalóguskezelő szoftver felhasználásával készült. 2009 januárjában 1500 linkkel rendelkezett.
Link (PR 2) Ec.rtx.hu
Ingyenes online Tv csatornákkal foglalkozó weboldalhoz tartozó, PHP link directory-val készített katalógus.
Link (PR 2) Bcs.1host.hu
Egy webhoszting cég honlapjához kapcsolódó egyszerű linkkatalógus. Meglehetősen hasonlít az itthun.hu katalógusra.
Link (PR 1) Weblinkkatalogus.hu
Szintén PHP Link Directory-val készült, angol nyelvű felülettel, de magyar nyelvű tartalommal rendelkező “semmi különös” típusú webkatalógus.
Link (PR 1) Linkhaz.info
Kész linkgyűjteménykezelő szoftverrel működő, kultúrált weboldal sablont használó webkatalógus.
Link (PR 0) Xli.hu
Drupal tartalomkezelő rendszerrel épített, kultúrált funkciókkal rendelkező webkatalógus.
Link (PR 0) Web-directory.hu
Gyakorlatilag a linkkatalógus.net klónja (vagy fordítva), hiszen ugyanaz a tulajdonos, és ugyanaz a katalóguskezelő szoftver is.
Link (PR 0) tatus.hu/link.php
E webkatalógus egy e107 portálrendszer segítségével épített weboldal része.
Link (PR 0) Start-hu.com
Grafikailag kellemes megjelenésű, de kevesebb linkkel és kevesebb témakör szerinti aloldallal bíró webkatalógus, nagyjából a startlap mintáját követve.
Link (PR 0) Pannako.hu/katalogus
Egy győri webfejlesztő cég honlapjához kapcsolódó, a katalóguskezelő szoftver alapbeállításaihoz hűen ragaszkodó katalógus.
Link (PR 0) Netcimtar.org
phpLD webkatalóguskezelő szoftver által hajtott, egyszerű webkatalógus.
Link (PR 0) Magyar-honlap.hu
Tematikus linkgyűjtemény, ahová nemcsak linkeket, hanem cikkeket is be lehet küldeni. Hátránya, hogy mindkettőhöz regisztráció szükséges. A katalógus 2009 elején 14500 aktív linkkel rendelkezett.
Link (PR 0) Linktar.chatlakozz.hu
Egy csetoldal aldomainjén található, PHP link directory alapú linkgyűjtemény, mely 2009 áprilisában 1600 linket tartalmazott.
Link (PR 0) Linkkatalógus.net
Egy, a “gyári” katalóguskezelő rendszerben csak minimális változtatásokat eszközlő, 2009 januárjában 1100 linket tartalmazó katalógus. A linkkatalógus.hu domainnéven egy kísértetiesen hasonló oldal érhető el.
Link (PR 0) Linkkatalógus.hu
Még egy linkkatalógus, még egy domainnéven, mely szinte pont úgy néz ki, mint a linkkatalógus.net olda. 2009 januárjában kb. 700 link található adatbázisában.
Link (PR 0) linkkatalogus.izfree.com
Külföldi ingyenes tárhelyen működő, drupal alapú linkgyűjtemény, a link-gyujtemeny.extra.hu oldal gazdájától
Link (PR 0) LinkGyar.hu
Egyszerű linkgyűjtemény, 2009 januárjában mintegy 1200 linkkel rendelkezett.
Link (PR 0) Linkelde.mox.hu
WordPress alapú linkkatalógus, mely e tartalomkezelő rendszer logikájának megfelelően elsősorban időrendben listázza a regisztrált weboldalakat, és csak aztán kategória és címkék szerint.
Link (PR 0) Link-adatbazis.hu
2009 januárjában 700 linkkel rendelkező, directory script-tel készült katalógus.
Link (PR 0) Katalogus.msnfan.hu
Szintén elterjedt linkgyűjteménykezelő szoftver minimális változtatásokkal használt installációja, mely 2009 januárjában 450 linkkel rendelkezett.
Link (PR 0) Infoenter.hu
Rengeteg, feltöltésre váró kategóriával rendelkező web jegyzék, vélhetőleg szlovákiai magyar oldalgazda gondozásában.
Link (PR 0) Hungarian-web.hu
Egyszerű tematikus katalógus. Hátránya, hogy linket csak regisztráció után lehet beküldeni.
Link (PR 0) Hirundo.org
Angol nyelvű PHP Link Directory segítségével épített linkkatalógus, mely 2009 januárjában 500 linket tartalmazott.
Link (PR 0) Adrenalink.hu
Kisebb méretű startpagina klón, mely szintén lehetővé teszi külsős szerkesztők számára is a csatlakozást.
Link (PR 0) addlinkkatalogus.extra.hu
Nagyon egyszerű PHP Link Directory alapú webkatalógus, ráadásul ingyenes tárhelyen…

10 thoughts on “PR és a Linkgyűjtemények”

 1. Átolvasva az alább felsorolt linkadatbázisokat, ha lekérdezem most a pagerank-ot. érdekes sorrend látható és a sorból kimaradt, a jelenleg leggyorsabban fejlődő linkkatalógus. Jelenleg 7435 statikus oldal és 2300 link található benne. nagyon egyszerű kinézet, de talán ez teszi átláthatóvá. Ez az oldal nem más mint a http://www.linkapro.hu

 2. Tényleg köszönjük az oldalgazda.hu -nak a linkgyűjtemények összeszedegetését és jellemzését.

  Nos van még itt pár katalógus, ahová még érdemes lehet benézni, ha már linkajánlásba fog az ember – így legalább születhetnek releváns linkek is, nemcsak kulcsszógazdag elnevezések…

  6-os PageRank:
  http://www.linkcenter.hu – jóformán lapozz.hu klón, de a tartalom más

  5-ös PageRank:
  http://www.megaport.hu – talán az őslap, ami kinézetre is kőkorinak tűnik, az oldal jó

  4-es PageRank:
  http://www.linktar.hu – ronda, de sok kategória van, ahová még felveszik a linket, csak győzze az ember megtalálni
  http://www.linkkatalogus.hu – jelenleg felújítás alatt áll, kérdés, hogy linkkatalógusként működik-e majd tovább
  http://www.sargalap.hu – kőkori és követhetetlen a linkajánlás

  3-as PageRank:
  http://www.linktar.com/ – több kategóriában, szöveges linkmegjelenés, de viszontlinket kell kihelyezni
  http://www.reset.hu – linkmegosztó oldal, regisztráció szükséges
  http://www.linkegyseg.hu/ – végtelenül egyszerű oldal 80-100 kategóriával, mindössze az oldal nevét és URL-jét kell megadni 🙂

  2-es PageRank: http://linkgyujtemeny.etabor.net – egy mini bannert kell kirakni a linkelhelyezésért
  http://www.netzizi.com/ – 30 kategóriába lehet linket ajánlani, nem kötelező a viszontlink
  http://www.linksite.hu – régen ajánlottam is rá linket, de mostanra megváltozott a folyamat 🙁

  Márk: már a linkapro gyűjteményt is teszteltem, köszönjük a link elfogadását, de – Pagerank ide vagy oda – még egy kis csinosítás, szépítés ráférne az oldalra ha elfogad ennyi kritikát 😉

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!
Scroll to Top