Ösztönözzön!

Gondolt már arra, hogy mi az a „csoda” amiért Ön megvenné azt a terméket vagy szolgáltatást , amit Ön már rég eldöntött, hogy 2 hónap múlva fogja megvásárolni, hisz amúgy is akkor lesz aktuális és ráadásul ekkor is lesz rá pénze?
Egy akció lehet nem elég hozzá… De az a varázsszó, hogy „Kizárólag20xx hó napjáig érvényes” már elgondolkoztatja Önt, hogy „végül is így spórolok” és „amúgy is kell”.

Ugyan ez játszódik le azon személyben is aki az Ön honlapjára téved. De ha nem ösztönzi arra, hogy egyből vásároljon, akkor Ön szerint vissza fog térni? Ha elhatározza akkor is? Válaszként inkább elmesélek egy történetet:
Én a minap voltam egy műszaki cikk áruházban. Csak egy porszívót szerettem volna venni, de felkeltette a figyelmem egy házimozi rendszer. Az eladó elsorolta, hogy díjnyertes, ilyen és olyan jó hangzás stb, és úgy éreztem, milyen jó is lenne most ezt megvenni. Nem volt szükségem rá, talán a család nem is örült volna ha erre költöm a „betevőt”. Egy valami hiányzott, az ösztönzés, hogy náluk és akkor kell megvenni. Nem volt semmi kényszerítő erő. Így hát vásárlás nélkül kisétáltam és nem vettem meg, se a házimozit, se a porszívót. Elterveztem hogy aznap visszamegyek, de elmúlt az a bizonyos hatás.

Az Ön látogatóival is ugyan ez a helyzet. Ha a műszaki áruházban kiírták volna hogy csak 2 napig akciós és korlátozott darabszám, akkor „rákényszerítettek” volna a vásárlásra. Ha Ön ugyan ezt megteszi a honlapján a látogatók is megrendelők lesznek! FONTOS! Soha ne hazudjunk! Bár ezt mindenki maga dönti el, én még is úgy gondolom, hogy csak korrekt ígéretet szabad kiírni. Tehát az is egy hatásos dolog, ha kiírjuk minden nap, hogy csak ma akció! De biztos, hogy megéri? Szerintem nem. Nem lesz elégedett az a vásárló aki megvette és másnap látja az oldalt, vagy aki nem vette meg és másnap látja az oldalt, hisz akkor megrendül a bizalom.
Tehát a lényeg, használja ösztönző erőnek a határidőket és meglátja az eredményt!

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!
Scroll to Top