Amit ne csináljunk…

Tehát mit NE használjunk keresőoptimalizálásnál?

Rejtett szöveg: háttérrel egyszínű szöveges tartalom elrejtése a weboldalra .

Láthatatlan link: pl: 1×1 pixeles, gyakorlatilag nem látható képhez rendelünk hozzá hivatkozást.

Monitorról “lelógó” szöveg: bizonyos technikákkal lehet úgy pozícionálni egy oldal szövegrészét, hogy az már ne látszódjon a monitoron.

Kommentárok feltöltése: a HTML-kód kommentárjait <!– megjegyzések–> kulcsszavakkal töltik fel.

Képfeliratok túlzsúfolása kulcsszavakkal: a weboldalon található képek aláírásainak, (alt) elemeknek telezsúfolása kulcsszavakkal.

Gateway oldalak: az ún. gateway oldalak nem a látogatókat igyekeznek kiszolgálni, hanem a keresőknek minél jobban megfelelni.

Cloaking: Ez a módszer azon alapul, hogy a látogató IP-címe alapján megállapítható, mikor érkezik a site-ra valódi látogató és mikor egy indexelő robot. Az utóbbi számára pedig mást “szolgál fel” a szerver, mint a hús-vér embereknek, ebből következően más fog a keresőoldal adatbázisába kerülni, mint amit ténylegesen az adott weblap tartalmaz. Az a “más” pedig valószínűleg egy totálisan szétmanipulált tartalom lesz, ami alapján jó helyezést ér el a weboldal, de amit valódi látogatónak már nem mutatnának meg.

Több oldal, egyező tartalommal: pl. egy oldal 5 különböző címen szerepel ugyanazzal a tartalommal, így a keresőben az első 5 helyezés kisajátítható, ráadásul az egymásra utaló linkek segítségével az oldalak népszerűsége is növelhető.

Összefoglalás: Érdemes-e trükközni? Aki hosszútávra tervez, annak ezen módszerek nem kifizetődőek, ráadásul a megengedett módszerek segítségével is ugyanolyan vagy még jobb eredmény érhető el.  Hozzá kell tenni, hogy a keresők szigorúan büntetik a trükköket. Bár mindig ki tudnak találni valamit a “hozzáértők” a keresők is reagálnak nagyon hamar!

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!