18 Tipp és szabály

1. téma – keresők
avagy, hogyan érjük el, hogy honlapunk jó helyen szerepeljen, hogyan szerezzünk látogatókat a lehető legkisebb költséggel

Csapjunk máris bele az ígért 18 tippel! Folytatás pedig egy hét múlva a további információkkal, sőt az internetes hiedelmekkel és szemléletváltással is foglalkozunk majd!

1. Az első technika, hogy hasznos és a látogatók számára fontos tartalommal töltsük fel az oldalt. Ez rendkívül fontos a sikerhez.

2. Válasszuk meg helyesen a kulcsszavakat , amelyek az oldal témáját és a célpiacot határozzák meg. Ne vigyük túlzásba (a túl sok kulcsszó csak ront a helyezésen), maximum 5-10 db legyen oldalanként, témánként.

3. Az előre meghatározott kulcsszavakat építsük be az oldalba, lehetőleg az első 600 karakterben.

4. Használjunk kulcsszavakat a (H1,H2,H3) tagokban, így növelhetjük a fontosságukat az adott oldalon belül.

5. Használjunk a grafikus részeknél “alt” tag elemekben kulcsszavakat.

6. Soha ne használjunk elbújtatott szövegeket azonos háttérszínnel. Ezt a keresők akár a webcím kizárásával is büntethetik.

7. Ne használjunk ingyenes tárhelyet üzleti célú weboldal fenntartáshoz.

8. Használjunk kulcsszavakat a domain névben.

9. Az oldalakat nevezzük el az adott téma szerint. Pl: ha bútor készítésre van optimalizálva az oldal, akkor az oldal neve: butor_keszites.htm legyen. (Elsősorban olyan magyar nyelvű szavaknál hasznos, ahol nincsenek ékezetek.

10. Az oldal kapcsolati rendszere egy-egy közvetlen kapcsolatnál mélyebb ne legyen. Pl. www.valami.hu/butor_keszites típusú.

11. Vizuálisan szép és vonzó külsejű oldalt készítsünk el , rendezett, átlátható szerkezettel. Az első benyomás mindig fontos, hiszen ez alapján ítélik meg az adott céget.

12. Mielőtt regisztráljuk a keresőkben a weboldalt, ellenőrizzük le, hogy minden link, hivatkozás működik-e úgy, ahogyan megterveztük.

13. Az oldal 800×600-ra tervezzük meg, 600×480-ra ne, azt már nem használjuk.

14. Ellenőriztessük le valakivel, hogy helyesírási és egyéb nyelvtani hibák találhatóak-e az oldalon .

15. A főoldal betöltése maximum 10 másodpercig tartson. A grafikai elemeken lévő szavakat a keresők motorok nem tudják leindexelni, csak a szöveges tartalmakat.

16. A túlzott grafikai elemeket ill. a flash használatát mellőzzük.

17. Használjunk egy általános menüt , amely minden oldalon megtalálható. A linkek nevei tartalmazzanak egy-egy fontos kulcsszót. A keresők nagyobb súllyal veszik figyelembe a szöveges linkek tartalmát, mint a közönséges szövegrészeket.

18. Készítsünk egy site map-ot( honlap térképet ) az oldalra. Ez segíti a látogatót és a keresőt, hogy megtaláljon mindent az oldalon.

Forrás:zalaicegek.hu

1 thought on “18 Tipp és szabály”

Írjon hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

error: Content is protected !!
Scroll to Top