Ez volt 2014 leg…

2014-marketing-trendsDecember közepe van, ami hagyományosan a top10-es listák szezonja. Akármilyen hihetetlen, kevesebb mint 3 hét múlva egy újabb évet tudhatunk magunk mögött. Mi pedig megnéztük, milyen változások történtek az informatika és technológia világában, amiről emlékezetes marad ez az esztendő.

1. Az app, amiről a legtöbbet beszéltünk: Über
2014 vitathatatlanul legtöbbet említett okostelefon applikációja az amerikai közösségi taxizás zászlóvivője, az Über volt. Mi legalábbis nem emlékszünk másik olyan alkalmazásra, amelyet Barcelonától Párizson át Londonig demonstrációval fogadtak volna.

2. Az év technológiája, amitől 2015-ben is sokat várunk
3D nyomtatás – ami a nyomtatók árának meredek zuhanásával mára már-már a lakossági piacot is elérte. Az ipari felhasználásban a technológia segítségével akár házakat is nyomtathatunk (igaz, nem műanyagból, hanem klasszikus habarcsot felhasználva). Odahaza sütisdoboztól a kvadrokopteren át sakkszettől a ruháig korlátlanok a lehetőségek.

3. Az év legfeleslegesebb, de legszórakoztatóbb találmánya
Ha eddig nem találkoztak volna személyesen – ismerjék meg Plotclock-ot. A robot igazából egy óra – de még milyen!

4. Az év legfeltűnőbb találmánya
Érintőképernyő a csuklón? Ha már a Google Glass is unalmasnak tűnik, bemutatjuk a Cicret Bracelet-et! A csuklópánt az ember bőrét változtatja érintőképernyővé. A közösségi finanszírozásban készülő projekt eddig a kitűzött cél 14 százalékát teljesítette. 700 ezer eurót kérnek a fejlesztésekhez.

5. Az év legvidámabb találmánya
Magyarországon még kevés szó esett róla, Amerikában már egy sor év végi „best of” listát vezet: ez a GE Link Bulbs – az okos villanykörte! „Telepítése” egyszerű (csavarjuk be), vezérlését pedig okostelefonnal végezhetjük. Oh, és még egy apróság: egy csapásra az IPv4 korszak rémálmát is sikerül valóra váltani:már a villanykörték is internetre csatlakoznak! 🙂

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.