Amikor a hűtő és a tévé spamel…

internet-fridgeTavaly év végén 750 ezer spam került kiküldésre internetre csatlakoztatott háztartási eszközön keresztül. Ha Önnek is van okos tévéje, internetre köthető hűtőszekrénye, nem árt óvatosnak lenni, mert a hackerek legújabb módszere, hogy háztartási eszközökön keresztül küldik ki nemkívánatos üzeneteiket.

A Proofpoint informatikai biztonságtechnikai cég készített egy tanulmányt mely szerint 2013 karácsonytól január 6-ig 750 ezer spam került elküldésre okos tévéről és internetre kötött hűtő szekrényről.

A kutatás szerint ebben az időszakban a hackerek nem számítógépeket, hanem hálózati képességgel rendelkező egyéb eszközöket támadtak, közel 100 ezer darabos nagyságrendben. Készülékenként maximum 10 kéretlen levelet küldtek, hogy nehezebb legyen kideríteni az elkövetők személyét. A biztonságtechnikai cég szerint ezeket a készülékeket azért könnyebb feltörni, mert védelem nélkül, alapbeállítással használják. Ánmmivel a későbbiekben egyre több „okos” készülék fog az otthonokba kerülni, így érdemes lesz elővigyázatosnak lenni, hogy ne váljunk a spamerek áldozataivá.

Az okos hűtő rövid időn belül a modern háziasszonyok álma lesz, hiszen a hűtőn található alkalmazások segítségével könnyen el lehet dönteni, hogy a benne található alapanyagokból milyen ételt lehet főzni, illetve a bevásárlólista elkészítését is elvégzi helyettünk. Emellett még segít a benne található termékek lejáratának a megjegyzésében is, és a lejárat előtt jelzi, hogy mielőbb fel kell használni, el kell fogyasztani az ételt

A hűtő elején található érintőképernyőn este a vacsora közben akár a híradó is megnézhető, így az intelligens hűtő segítségével a hűtőajtóról lehet értesülni a legfrissebb hírekről, vagy Facebook-os eseményekről.

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.