Az internet nem felejt!!

Forrás: gyal.babamama.info

Forrás: gyal.babamama.info

 A Tárhely.eu az elmúlt években kifejezetten nagy hangsúlyt tett a fiatalkorúak védelmére az internetes veszélyekkel szemben, ennek megfelelően alakította ki az üzletpolitikáját is, így a „veszélyesnek” minősíthető tartalmak eltárolását cégünk nem támogatja. Örömmel tájékozódtunk arról, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az “Internet nem felejt” címmel programot indított az ország közép- és szakiskolásai számára.

Mivel az iskolás generáció naponta több mint 3 órát tölt a számítógép társaságában, mely meglehetősen sok idő, igen nagy szükség volt a rendezvény elindítására. Ennek keretein belül az internetezés veszélyeire próbálják felhívni a nebulók figyelmét, illetve arra, hogyan tudják magukat megvédeni a különböző támadásokkal szemben, hiszen sokszor fel sem tudják mérni, hogy az egymással megosztott képekkel, személyes adatokkal vissza lehet élni, illetve a feltöltött képek, információk az internetről sokszor nem törölhetőek egyszerűen, vagy nem ritkán örökre megmaradnak.

 Az esetek legnagyobb részében a fiatalok nem mernek beszámolni arról, hogy bántalmazták, mert úgy gondolják, hogy „ciki” erről bárkinek is beszélni, illetve nem tartják megfelelő partnernek a szüleiket, tanáraikat, hiszen úgy sem értik meg őket. A szülők közel 90 százaléka úgy gondolja, hogy az internet nem jelent veszélyt a gyermekei számára, míg a gyerekek 25 százaléka számolt be arról, hogy már molesztálták vagy zaklatták az interneten.

 Az első előadást a „internet nem felejt” megrendezésében Budapesten, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában tartották, ahol felhívták a résztvevők figyelmét arra, hogy az internetes zaklatás már meglehetősen sok áldozatot követelt. Március közepéig 30 iskola háromezer diákja fog részt venni a programban.

Ma Salgótarjánban, holnap Szekszárdon csütörtökön Érden fognak tartani előadást. A múlthéten Debrecenben, Kaposváron járt az „internet nem felejt” csapata. Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Forrás: megoszthatod.blog.hu

Forrás: megoszthatod.blog.hu

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.