Spóroljunk ésszerűen az IT-n!

Rendkívül nagy lendülettel, folyamatosan újabb és újabb fejlesztésekkel áll elő az IT szektor, mellyel sok cég a gazdasági válság miatt nem tud lépést tartani, ám a vállalatok működését, jelentős mértékben meg tudják könnyíteni a legújabb vívmányok! Így ezen a héten összegyűjtöttünk néhány ötletet hogyan tudunk takarékoskodni az informatikai kiadásokban.

A Világgazdaság mellékletében megjelent cikk szerint a nyomtatási költség 66 százaléka pazarlás miatt keletkezik (indokolatlan nyomtatások). 32 százalék papíradagolási hiba miatt, míg további 34 százalékos kárt a kellékanyag kifogyása teszi ki a nyomtatások során. Mivel az emberek szeretnek minden praktikusnak tűnő dolgot kinyomtatni, hogy majd egyszer valamikor, valamire jó lesz az az írás. Ám napjainkban már igen sokféle adathordozóra le lehet menteni azokat a fájlokat, melyeket a későbbiekben olvasni, tanulmányozni szeretnénk., ezáltal igen sok felesleges lap kinyomtatása megspórolható.

Nagyobb cégeknek célszerű rendszergazdai szolgáltatásra előfizetni. A megbízott szakember az irodában levő gépeket tudja szakszerűen karbantartani, illetve a weboldalon olvasható információk frissítésével is megbízható. Továbbá a tárhely, domain szolgáltatóval a kapcsolattartást jelentős mértékben le tudja egyszerűsíteni.

Célszerű a dokumentumokat, fájlokat olyan tárhely szolgáltató szerverén archiválni, ahol folyamatosan mentéseket végeznek. Ezáltal elkerülhetőek egy esetleges winchester hibával járó kellemetlenségek (elérhetetlen fájlok, több százezer forintos winchester javítási költség).

A telefon költségek csökkenthetőek VOIP használatával. Rendkívüli előnye, hogy nincs havidíj és kapcsolási díj az alkalmazása során. Továbbá lényegesen kedvezőbb áron lehet hívásokat kezdeményezni bel- és külföldön egyaránt.

További jelentős kiadást lehet megspórolni az elektronikus számlázással, mely várhatóan az elkövetkező időben fel fogja váltani a hagyományos papír alapú számlát, számos előnyének köszönhetően. Az elektronikus számlák kiállításával megspórolható a papír, nyomtatási és a posta költség. Az e-számlák között rendkívül gyorsan megkereshetjük akár évekre visszamenőleg is a kérdéses számlákat, illetve nem kis előny, hogy az elektronikus számlázás környezetbarát. További jó lehetőség a megtakarításra egy igényeinknek megfelelő online számlázó program használata is, ahol például a mostanában sűrű ÁFA változáskor vagy évváltáskor sem kell borsos árat fizetni a szükséges beállítások, módosítások elvégeztetéséért.

 

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.