Kóborlásbiztos kutyaőrző, okosbevásárlókocsi, wifis kávésbögre

Eheti blogcikkünkben a néhány egyedi ám annál hasznosabb tárgyról írunk. Van kutyája? Esetleg néha elhagyja a bevásárlólistát? Vagy csak az érdekelné, hogyan lehet a reggelente a kávésbögrén e-maileket lekérni? Ez a cikk Önnek szól! Feltétlen olvassa tovább e heti bejegyzésünket! Nem fogja megbánni!

Sok embernek hazánkban és külföldön is egyaránt igen nagy problémát okoz, hogy kedvenc házőrzőjük elkóborol. Amerikában kifejlesztettek egy készüléket, mely értesítést küld az illetékeseknek, ha a kutyus éppen megszökni készül. Felmérések bizonyítják, hogy évente sok százezer házi kedvenc kóborol el. Az elveszett állatokat pedig igen nagy kihívás megtalálni, így olyan megoldást akartak kifejleszteni a kutatók, mely a bajt megelőzi. Az ötletelésnek végül az lett az eredménye, hogy egy nyakörvet az internettel összekapcsoltak, a készülék – mely neve: Tagg — pedig a GPS működésének az elvén folyamatosan meghatározza az állat tartózkodását, majd ha a megadott határt átlépné, a gazdájának értesítést küld. A Tagg egyszeri feltöltéssel akár 30 napig üzemel, leginkább kisebb testű kutyákhoz és macskákhoz tervezték. Vízálló és ütésálló, így gyártó szerint igen hosszú ideig lehet használni. Várhatóan szeptemberben kerül a piacra, egyenlőre csak Amerikában, később várhatóan majd hazánkban is meg lehet vásárolni nagyjából 50 ezer forint körüli összegért.

 

Igen sok ember vásárlás előtt összeírja, hogy mit szeretne a boltban megvenni, mert ha nem tenné, elfelejtené. Shanghaiban is eszerint jártak el az emberek egészen addig, míg nem alkották meg az intelligens bevásárlókocsit. Így lényegesen egyszerűbbé válik a bevásárlás, hiszen otthon, útközben, vagy ahol csak eszébe jut az embernek, lehetősége van lejegyzetelni az okostelefonjába, hogy mit szeretne majd vásárolni. A boltban csupán szinkronizálni kell a bevásárlókocsin levő tábla pcvel a telefont, majd vásárlás során az alkalmazás jelzi, hogy mi nincs még a kosárban. A boltolás során hasznos információkkal is ellátják az érdeklődőket egy-egy termékkel kapcsolatosan. Emellett az adott üzlet akcióit és a termékek összehasonlítását is le lehet kérni pillanatok alatt. Hogy hazánkba mikor fog betörni a technológia a jövő zenéje.

 

Azok számára akik reggeli kávéjuk mellett a hírújságok olvasása helyett az e-mailjüket olvasnák szívesen, jó hírrel szolgálhatunk. Smile Cup névvel illették azt a bögrét, melyből nem csak a kávét lehet meginni, hanem az oldalán levő kijelzőről az e-mailek is leolvashatóak. Az egyedi bögrét wifivel és bluetooth-al szerelték fel. Így könnyedén lehet rajta twitterezni, vagy akár e-mailekre válaszolni. A pontos időt is mutatja és akár a televízió távirányítójaként is használható. A terméket jelenleg még csak Japánban lehet megvásárolni.

 

Share

Szóljon hozzá!

*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.